[ Siirry blogin etusivulle ]

perjantai, marraskuu 14, 2008

Noka E63:n hinta herättää keskustelua

Nokian tämän viikon Eseries-julkistus on monellakin tapaa kiinnostava. Se on huippusuosituksi nousevan tai ainakin Suomessa jo nousseen E71:n edullisempi ja karsitumpi versio. E63:sta puuttuvat "isoveljeen" nähden integroitu GPS ja HSDPA-yhteydet. Kamera on vaihdettu 3,2 megapikselistä 2 megapikseliin. Koko on suunnilleen sama, ja akkutehossa ei ole eroa. E63:ssa on parempaa 3,5 mm kuulokeliitäntä.

E63:n hinnasta on syntynyt paljon keskustelua. Suositushinnaksi Nokia ilmoittaa 385 € Suomessa. Kansainvälinen hinta ennen veroja ja operaattoritukia on 199 €. Se tarkoittaisi noin 243 €, jos päälle lasketaan Suomen 22 prosentin arvonlisävero. Onko Suomessa varaa ottaa muuta maailmaa paremmat katteet, vai mistä ero johtuu?

E63:n hintaa suhteutetaan tietenkin E71:een, joka maksaa Suomessa keskimäärin 443 € Hintaseuranta.fi:n mukaan. Tietysti hinta uutena on eri asia kuin pitkälle markkinoilletulon jälkeen.

Nähtäväksi jää, mihin hintaero lopulta asettuu. Minusta sen pitäisi olla aika suuri, jotta kannattaa jäädä ilman GPS:ää ja HSDPA:ta. Hintoja kannattaa myös seurata, koska E63:n suositushinnan ja halvimpien E71:n myyntihintojen väliin näyttää jäävän vain 50 €.

Nokia E63:sta on julkaistu ensimmäiset ensivaikutelmat, mutta ei sellaisia juttuja, joista vetäisin vielä johtopäätöksiä.

Tunnisteet: , ,