[ Siirry blogin etusivulle ]

maanantai, syyskuu 01, 2008

3G-ongelmat eivät koske vain iPhonea

Kesästä lähtien olen seurannut uutisia ja nettikeskusteluita Apple iPhone 3G:n verkko-ongelmista, tyypillisesti 2G- ja 3G-verkkojen välillä.

Kiinnostavaa jutuissa on Suomessa ollut se, että yhtäkkiä on unohdettu puheluiden katkeamisen tai kokonaan estymisen (Yhteysvirhe/Verkko varattu) ongelmat tai tiedonsiirron tökkimisen koskeneen muiden valmistajienkin laitteita ennestään. Muistin virkistämiseksi voi katsoa vaikkapa vanhoja blogikirjoituksiani aiheesta. Siellä on linkit myös TalousSanomien ja Yleisradion juttuihin.

Minulla on ollut iPhone 3G käytössä kesästä lähtien, ja tänään lainalaite palautuu TeliaSoneralle. 3G-ongelmia en ole juuri havainnut. Pari kertaa ovat kaverit valitelleet, ettei minulle voi soittaa.

Nokian puhelimessa ongelmia oli minulla pahasti E70:n aikoihin, mutta E51-työpuhelimen myötä käyttö on ollut luotettavampaa. Ei tosin aina, ja nytkin kotona pidän E51:tä GSM-tilassa.

Edelleenkin on Turunväylällä Helsingin päässä ja Kehä II:lla Olarinluoman kohdalla paikat. joissa 3G-puhelimet tuppailevat sekoilemaan ainakin Soneran verkossa. Vastaavia paikkoja on kuulemma muuallakin pk-seudulla.

Tunnen nuo kaksi paikkaa, koska ne ovat työmatkani varrella, ja puheluni katkeilevat näissä melkein päivittäin. Ongelmista on ilmoitettu operaattorille useasti, mutta se ei tee mitään asialle. Sonera syyttää Nokian puhelinten ohjelmistoja.

Sitä en kiistä, etteikö monilla olisi ollut pahojakin ongelmia iPhonen 3G:n kanssa. Eihän kohua olisi muuten syntynyt. On kuitenkin outoa unohtaa, että 3G-ongelmista on kärsitty myös perinteisten kännykkävalmistajien laitteiden kanssa.

Tunnisteet: ,

keskiviikko, kesäkuu 04, 2008

Vaihdoin taas 2G-tilaan

Joskus taannoin valittelin 3G-verkon ongelmista monen valmistajan puhelimilla. Ne menivät ohi pitkäksi aikaa. En tiedä missä vika nyt, mutta rakkaat ystäväni "Yhteysvirhe" ja "Verkko varattu" ovat olleet takaisin.

On aika ärsyttävää kuulla, että joku on yrittänyt soittaa aamulla 90 minuuttia ja puhelimesi on ilmoittanut olevansa tavoittamattomissa. Itsehän tätä ei näe mistään; puhelin näyttää täysiä kuuluvuustolppia.

TeliaSoneran asiakaspalveluun tai tekniseen tukeen asiasta on turha ilmoittaa. Viimeksikin sieltä vastattiin, että "tiedäthän sinä Nokian puhelimet" tai "olethan päivittänyt Nokian puhelimesi softan". "Ei tämä ole Nokian puhelin." "No päivitä sen toisen puhelimen softa."

Sattumalta teen parhaillaan lehdelle puhelinvertailua, ja olen todennut samoja virheilmoituksia viiden valmistajan 3G-laitteiden kanssa.

Mikäpä siinä, saahan sitä ajan kulumaan, kun selvittelee firmisversioiden eroja. Helpompaa on tosin pakottaa puhelin 2G-tilaan.

Tunnisteet: ,