[ Siirry blogin etusivulle ]

torstai, tammikuu 01, 2009

HS.fi:n tekstiversio uudistui

Helsingin Sanomat on uudistanut HS.fi:n tekstiversion. Aiemmin vain tekstimuotoiseen palveluun on tuotu mainokset mobiili- ja PC-käyttöön sopivassa koossa. Ero HS.fi:n mobiilisivustoon on yhä ainakin se, ettei uutiskuvia ole.

Kuten olen aiemmin kirjoittanut, olen pitänyt tekstiversiota parempana kuin mobiiliversio. Uutisten lukeminen on ollut nopeampaa vaatinut vähemmän datasiirtoa. Nyt ero kapenee, enkä ole itse tarkalleen laskenut siirretyn datamäärän eroja. Torstai-iltana kokeillessa HS.fi:n tekstiosion etusivun kooksi tuli 41,76 kt (downlink) ja 13,47 kt (uplink), kun taas mobiiliversiossa etusivun lataaminen tuotti 116,85 kt /downlink) + 37,30 kt (uplink).

Erot kuulostavat mitättömiltä, mutta hitaalla GPRS-yhteydellä näilläkin on merkitystä, ja ulkomailla käyttäessä jokainen alkava 50 kt maksaa tyypillisesti 18 senttiä tai enemmän.

Sisällön suhteen paljon eroa ei olekaan. Mobiiliversiossa on nyt siis myös mainospaikka, ja tekstiversiosta sen erottaa ainakin sääosio.

Kommentit: 2

Anonymous psalmi kirjoitti:

wap.hs.fi on mielestäni paras, nopein ja toimivin hesarin palveluista. Onneksi tutustuin siihen vanhan tekstiversion ollessa hetken aikaa pois käytöstä.

maanantai, 05 tammikuu, 2009  
Blogger Aali kirjoitti:

Kun tuo tekstiversio alkoi ohjautumaan mobiiliversioon niin ihmettelin samoihin aikoihin tapahtunutta puhelimen (HTC TyTN) akkukeston laskua. Ilmeisesti se Nokian animoitu mainosbanneri kuluttaa sen verran virtaa että se vaikuttaa paljon akun kestoon. Meinasin jo luopua hs.fi palveluista puhelimella kokonaan, mutta tuo edellisen kommentin wp.hs.fi vaikuttaisi lupaavalta.

keskiviikko, 07 tammikuu, 2009  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle