[ Siirry blogin etusivulle ]

sunnuntai, joulukuu 07, 2008

Spekulointi Nokian työpaikoilla alkoi

Nokia kertoi tällä viikolla ensi vuoden suunnitelmistaan, jotka koetin tiivistää uutiseeni, jonka kirjoitin Nokia CMD webcastin perusteella. Sen lisäksi puheeksi nousivat väenvähennysten odotukset maailmalla ja Suomessa.

Nokian johto ei ole vielä yksilöinyt, miten leikkaukset vaikuttavat henkilöstömäärään. Talouselämä aloitti spekuloinnnin jo perjantaina uutisoimalla, että työpaikat ovat vaarassa Nokiassa. Helsingin Sanomat jatkoi lauantaina uutisoimalla, että lehden tietojen mukaan YT-neuvottelut alkavat jo ensi viikolla. Monet muut Nokia-uutiset peesasivat HS:n juttua lauantaina.

Irtisanomiset ja muut leikkaukset ovat aina kurja juttu. Ne syövät työmotivaatiota niiltäkin, jotka saavat pitää työpaikkansa. Ja usein vapaaehtoisesti lähtevät ne, joilla riittäisi töitäkin.

Olen itse ihmetellyt lähinnä sitä, että talousjohtaja Rick Simonson sanoi, että vähennystarvetta on Services and Software -yksikössä. Eikö tämä ole se osa Nokiaa, jonka pitäisi kasvattaa liikevaihtonsa heinä–syyskuun 2008 115 miljoonasta eurosta kahteen miljardiin vuoteen 2011 mennessä? Kenties isoa juustohöylää ei olekaan luvassa.

Kommentit: 2

Anonymous Anonyymi kirjoitti:

ei yksikön merkityksen kasvaminen ja työpaikkojen vähentäminen yksiköstä ole missään ristiriidassa keskenään.

suomessa s&s tyyppinen toiminta tulee vähenemään, suomi kun yksinkertaisesti ei ole looginen paikka tuon toiminnan sijoittumiselle.

toiminta kasvaa siellä missä softan tuottaminen on halvempaa, siellä missä ideat s&s palveluille syntyvät sekä siellä missä isoimmat markkinat näille palveluille on.

sunnuntai, 07 joulukuu, 2008  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Jos yritys haluaa luopua kokeneimmista osaajistaan, niin kyllä se tarkoittaa tuotekehittelyn lopettamista. Nokia on siis luopumassa teknologian kehittämisestä ja siirtyy massa tuottajaksi. Osakkeen omistajat pitävät tällaisesta rahan takomista parempana kuin tuotekehityksen tuottamista kustannuksista.

tiistai, 23 joulukuu, 2008  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle