[ Siirry blogin etusivulle ]

sunnuntai, joulukuu 07, 2008

Nokia 5800 voitti kosketuspuhelinten vertailun

Katsaus joulukuun ensimmäiseen viikkoon. MikroBitti vertaili kosketuskännykät ensimmäisten joukossa Suomessa, ja mukana olivat Apple iPhone, HTC Touch Pro, Nokia 5800 XpressMusic, Samsung TouchWiz ja Sony Ericsson Xperia X1. Jutusta selviää hyvin laitteiden markkinatilanne, joskin Samsung Omnia ei ollut harmillisesti ehtinyt mukaan.

Parhaiten testissä menestyivät Apple, Nokia ja Sony Ericsson. Nokia ylsi toimituksen valinnaksi ja sai kehuja ominaisuuksistaan ja käyttöliittymästään (jota kutsutaan virheelliseksi Series 60:ksi).

Käyttöliittymä saa jutussa kehuja, vaikka kuvien perusteella (esimerkiksi keskeneräisistä kuvakkeista päätellen) kyseessä näyttää olleen minunkin kokeilemani aika varhainen versio. Sen sijaan web-selaimen käytettävyyttä kritisoidaan, mistä olen samaa mieltä.

Apple taas saa miinusta App Store -rajoituksista ja operaattorilukituksista. Sony Ericssonissa näytön tarkkuus on etu, mutta joissain sovelluksissa myös tekee käytön hankalaksi. Ääkkösten hankala syöttäminen ihmetyttää, vaikka SE etukäteen kehui tekevänsä tämän mallikkaasti. Ilmeisesti kustomointi maksaisi liikaa.

HTC ei yllä kärkeen sormipohjaisen käytettävyyden heikkouden takia. Windows Mobile Professional (eli PocketPC) on yhä pohjimmiltaan se kynäohjattava alusta, jonka päälle HTC on rakentanut omat toimintonsa. Microsoftilla on minusta kiire tuoda aidosti sormin hallittava käyttöliittymä Windows Mobileen.

MikroBitin irtonumeron voi ostaa netissä (7 €). Maksutta saatavana ovat nettijatkot, joissa on esitelty kosketuspuhelinten eri sovelluksia.

Tunnisteet: , , , ,

Kommentit: 2

Anonymous Markus Lehtiniitty kirjoitti:

Mikä ihme on, että S60-alustaa kaikkialla viitataan väärin vanhalla Series 60 -nimellä, kun Nokian johtajatkin säännönmukaisesti Series 60:tä käyttävät?

Jatkossahan on vain yksi Symbian-alusta, kun UIQ ja muut käyttöliittymät katoavat, joten viitataankohan tulevaisuudessa käyttöjärjestelmään vain Symbian-nimellä?

Jo aiemminhan oli vahvoja huhuja, että S60:n seuraava sukupolvi, josta tuli lopulta sittenkin S60 5th Edition, oli nimetty jollain helpommalla tavalla.

Mitenköhän Nokia tulee brändäämään seuraavan suuren Symbian-päivityksen? Symbian 10? Symbian OS X? ;)

sunnuntai, 07 joulukuu, 2008  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Mikäs kiire mikkosoftilla on koska Symbian on buginen kökkökasa, joka ei ole kenenkään hallittavissa.

Ohjelmistokehtis Windows mobilee on vähintään 10 kertaa nopeampaa jalaadukkaampaa kuin symbianiin, koska windows mobilessa ohjelmistorajapinnat eivät muutuu koko ajan, työkalut ja dokumentointi on alana parasta ja win32 api on sama sekä pöytäkoneissa että mobiililaitteissa, joten softa on helposti portattavissa pöytäkoneesta mobiiliin ja toisinpäin.

lauantai, 07 maaliskuu, 2009  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle