[ Siirry blogin etusivulle ]

sunnuntai, marraskuu 09, 2008

Riittää sitä Googlellakin töitä

Kännyköiden softa-alustan rakentaminen ei ole ihan pikku juttu, ja bugeja jää. Googlen Androidissakin riittää vielä töitä. ZDnetin blogissa kerrotaan vakavasta bugista, melkeinpä huvittavuuteen asti. Käyttäjää ei tosin huvita, jos ohjelmiston testaaminen on jäänyt pahasti kesken.
When the phone booted it started up a command shell as root and sent every keystroke you ever typed on the keyboard from then on to that shell. Thus every word you typed, in addition to going to the foreground application would be silently and invisibly interpreted as a command and executed with superuser privileges.

Kuulostaa pahalta, alustan vakauden ja tietoturvan kannalta.

En ole vieöä päässyt kokeilemaan HTC G1:stä, elin sen kummemmin en osaa Androidin käytettävyydestä sanoa. Laitteen luonnossa nähneet suomalaiskolegani ovat kehuneet käyttöliittymää hienoksi, mutta laitetta rumaksi.

Tunnisteet: ,

Kommentit: 3

Anonymous Anonyymi kirjoitti:

"Laitteen luonnossa nähneet suomalaiskollegani ovat kehuneet käyttöliittymää hienoksi, mutta laitetta rumaksi."

Tuo laitteen rumuushan ei oikeastaan liity Android-alustaan sinällään ja tuskinpa Google on määrännyt, että Android-laitteiden pitää näyttää noin rumilta. Voi hyvin olettaa, että jatkossa tulee tyylikkäämmillä kuorilla varustettuja laitteita.

maanantai, 10 marraskuu, 2008  
Anonymous Wautsi! kirjoitti:

Kuulostaa tutulta tuo puutteellinen testaus. Monessa firmassa on tullut softaa tehtyä ja aina testauksen kanssa on haasteita :)

keskiviikko, 12 marraskuu, 2008  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

mistä tiedät että syynä on puutteellinen testaus? yli 10 vuoden testauskokemuksella on aika mahdoton sanoa, onko kyse testauksen virheestä. voi olla että bugi on ollut tiedossa, mutta ei ole korjattu? tai loppumetreillä on sisään otettu joku koodimuutos, joka on aiheuttanut tuon regressiona?

bugi = speksattu toiminto vs todellisuus. vielä vaikemapi on löytää ei-speksatuista featureista vikoja. miten jollain tulisi mieleen testata jotain featurea jota ei ole speksattu olevan? mutta jälkiviisaana on helppo olla.

testauksen haasteena on puutteelinen tieto eli dokumentointi (ei tiedetä miten jonkun pitäisi toimia) sekä se, että ihmiset ei tunnu tietävän mikä/mitä testaus on ja mikä on sen tarkoitus ja mitä se voi todeta. vai tietääkö? esim laatu tehdään jossain muualla kuin testauksessa. sen takia, esim konsulltien myymät ajatukset: "osta meiöltä laadun varmistajat (eli testaajat)" on täyttä pas&#aa.. ei testaajat voi taata mitään laatua.

perjantai, 14 marraskuu, 2008  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle