[ Siirry blogin etusivulle ]

perjantai, marraskuu 14, 2008

Noka E63:n hinta herättää keskustelua

Nokian tämän viikon Eseries-julkistus on monellakin tapaa kiinnostava. Se on huippusuosituksi nousevan tai ainakin Suomessa jo nousseen E71:n edullisempi ja karsitumpi versio. E63:sta puuttuvat "isoveljeen" nähden integroitu GPS ja HSDPA-yhteydet. Kamera on vaihdettu 3,2 megapikselistä 2 megapikseliin. Koko on suunnilleen sama, ja akkutehossa ei ole eroa. E63:ssa on parempaa 3,5 mm kuulokeliitäntä.

E63:n hinnasta on syntynyt paljon keskustelua. Suositushinnaksi Nokia ilmoittaa 385 € Suomessa. Kansainvälinen hinta ennen veroja ja operaattoritukia on 199 €. Se tarkoittaisi noin 243 €, jos päälle lasketaan Suomen 22 prosentin arvonlisävero. Onko Suomessa varaa ottaa muuta maailmaa paremmat katteet, vai mistä ero johtuu?

E63:n hintaa suhteutetaan tietenkin E71:een, joka maksaa Suomessa keskimäärin 443 € Hintaseuranta.fi:n mukaan. Tietysti hinta uutena on eri asia kuin pitkälle markkinoilletulon jälkeen.

Nähtäväksi jää, mihin hintaero lopulta asettuu. Minusta sen pitäisi olla aika suuri, jotta kannattaa jäädä ilman GPS:ää ja HSDPA:ta. Hintoja kannattaa myös seurata, koska E63:n suositushinnan ja halvimpien E71:n myyntihintojen väliin näyttää jäävän vain 50 €.

Nokia E63:sta on julkaistu ensimmäiset ensivaikutelmat, mutta ei sellaisia juttuja, joista vetäisin vielä johtopäätöksiä.

Tunnisteet: , ,

Kommentit: 10

Blogger Sälli kirjoitti:

"Suositushinnaksi Nokia ilmoittaa 385 € Suomessa. Kansainvälinen hinta ennen veroja ja operaattoritukia on 199 €."

Eikö se syy suoraan tossa sanota, "ennen operaattoritukia"? Kännykkämarkkinat olisivat kyllä niin paljon selkeämmät, jos kaikkialla olisi käytössä se Suomen vanha malli, että puhelimet erikseen, liittymät erikseen. Asiakkaan etuhan se loppupeleissä on, kun valmistajat kilpailisivat keskenään ja operaattorit keskenään. Ei pitkiä "lukitussopimuksia" hämärtämään vaihtoja. Huoh.

perjantai, 14 marraskuu, 2008  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

hienoa että toimittajatkin alkavat vihdoin kiinnittää huomiota nokian naurettaviin suomihintoihin, varsinkin e- ja n-sarjojen osalta.

tilanteeseen voisi tulla muutos jos siihen kiinnitettäisiin hiukan enemmän huomiota. toimittajat eivät ehkä ole huomanneet asiaa koska saavat mallit testattavaksi ilmaiseksi?

miten olisi esimerkiksi pieni taulukko viime aikoina julkaistuista malleista, niiden hinnoista nokian englanninkielisessä julkistuksessa, tuo hinta +22% alv sekä nokian suomenkielisessä julkistuksessa kertoma hinta.

nokian tiedotuksesta voisi pyytää kommentin siihen miksi suomessa katetta otetaan järjestään noin 60% enemmän kuin ulkomailla.

lisätehoa juttuun voisi saada laittamalla mukaan vaikkapa hinnat saksasta tilaamalla ja ohjeet miten saksa-malliin saa suomiohjelmiston.

perjantai, 14 marraskuu, 2008  
Blogger Tero Lehto kirjoitti:

Vastaus nimimerkille Sälli:

Ennen Nokian Suomi-hinta vaikutti olevan suunnilleen kansainvälinen hinta * 1,22, mutta nyt on viimeaikoina tullut paljon isompaa eroa kuin arvonlisäveron verran.

En ole vielä saanut Nokiasta tähän vastausta. Voi olla, että kyse on tulkintavirheestäkin.

perjantai, 14 marraskuu, 2008  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

No hei, oikeasti noiden N- ja E- series laitteiden tekohinnat ovat luokkaa 80 - 180 euroa. Markkinat määrittelevät myyntihinnat ja katetta otetaan tietenkin sen verran kuin vaan oletetaan saavan targetoiduilla voluumeilla. Aika iso puhelimen hinnasta tulee ns. visuaalimekaniikasta eli kuorista ja niiden materiaaleista.

sunnuntai, 16 marraskuu, 2008  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Suomi on minimaa. Kaikki maksaa. Katso ja hämmästy meidän toimivaa infraa tie, sähkö, rakennuksegt, tietoliikenne jne. Meitä on vain 5 miljoonaa täällä tallaamassa. Ei ole helppoa olla kauppias Suomessa.

sunnuntai, 23 marraskuu, 2008  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Hintaero E71 ja E63 välillä ei varmasti tule olemaan 50e luokkaa.. Nyt verrattiin E63 suositushintaa ja E71 myyntihintaa - E71 suositushintahan oli/on yli viidensadan, 530 paikkeilla muistaakseni.

Katsotaan mikä E63 varsinaiseksi myyntihinnaksi muodostuu.. itse veikkaan alkajaisiksi n. 330, parissa kuussa laskee 300 paikkeille.

torstai, 04 joulukuu, 2008  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Nokia E71 löytyy "rajan pinnasta" hintaan 3765 SEK. Täytyy muistaa että kruunun kurssi on alhainen. Jos uusi E63 on 385 euroa niin halvemmalla saat jo Ruotsin Gigantista E71.

perjantai, 02 tammikuu, 2009  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

siitä muuten puuttuu wlan eikä hspa-yhteydet

perjantai, 06 helmikuu, 2009  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Höpsis, E63:ssa on WLAN muttei HSDPA:ta, tarkista vaikka tästä:

http://www.nokia.fi/A41423002

lauantai, 07 helmikuu, 2009  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Kas kummaa, kun tuolla hinnoittelulla ja Nokian kotimaisella markkinaosuudella firmaa ei luokitella määräävän markkina-aseman väärinkäyttäjäksi...

Vai olisiko niin, että ison N:n ärsyttäminen pienimmälläkään epäilyksellä laittomasta toiminnasta on syvästi kriminalisoitu virkakunnan keskuudessa?

maanantai, 09 helmikuu, 2009  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle