[ Siirry blogin etusivulle ]

perjantai, marraskuu 14, 2008

Läppärillä helposti nettiin – saahan sitä toivoa

Blogini lukijoista varmaan kaikki pääsevät kannettavallaan nettiin joko integroidun yhteyden, USB-mokkulan tai kännykän kautta. Vaan onko sitä vieläkään tehty niin helpoksi kuin voisi?

Computerworld-julkaisussa Mike Elgan ei ainakaan ole tyytyväinen. Hän kirjoittaa, että yhteyden muodostaminen kännykän kautta on tyhmää ja tarpeetonta. Kärjistys on tarkoituksellinen, mutta useimmat kommentoijat eivät näytä olevan samaa mieltä.

Olisihan kieltämättä kiva, jos läppärissä olisi integroitu 3G-/GSM-piiri, ja yhteys sisältyisi samaan kuukausimaksuun kuin kännykkä. Eihän niitä yleensä samaan aikaan käytetä datayhteyteen. En tiedä mikä USA:ssa on tilanne, mutta Suomessahan saa tällaiseen tilanteeseen dual-SIM-kortin. Operaattorieta riippuen datayhteyden joutuu sitten maksamaan X+n kertaa.

Olen käyttänyt viimeaikoina aika tyytyväisenä Nokia E51:stä JoikuSpot Premiumin kanssa. Äskettäin tosin työkannettavani lakkasi hyväksymästä WLAN-yhteyksiä ad hoc -verkkoihin (eli koneesta koneeseen). Se kelpuuttaa enää aidot tukiasemat (infrastructure-laitteet). Asetuksen vaihtamista Windows XP ei hyväksy, liekö sitten tullut muutos tietoturvapolitiikkaan.

JoikuSpotia voi käyttää nyt vain ad hoc -tilassa. Käsittääkseni rajoitus on Symbian v9:ssä, ja muuttuisi Symbian v10 -laitteiden myötä tai aiemminkin. En ole vielä saanut vahvistettua asiaa.

Miten olette ratkaisseet läppärin liikkuvan nettiyhteyden, ja kuinka luotettavasti se toimii?

Kommentit: 15

Anonymous Ville kirjoitti:

Työläppärissä olis 3g-modeemi mutta on helpompi tökätä WM-puhelin piuhalla kiinni ja yhdistää sen kautta. Internet sharing rox :)

perjantai, 14 marraskuu, 2008  
Anonymous TB kirjoitti:

Läppärissä 3g sisäänrakennettuna, ja siellä Saunalahden Multisim, eli maksan ainoastaan yhdestä datayhteydestä.

Toimii kuin junan vessa, yleisesti ottaen käytän ainoastaan 3g:tä yhteyksiin - wlaneissa (avoimissa) on yleensä rajoitteita sen verran ja kirjautumissivuja ja muita hankaloittavia tekijöitä.

perjantai, 14 marraskuu, 2008  
Blogger Timo2 kirjoitti:

Tällä hetkellä kannettava ottaa BT-yhteyden taskuun josta E70 ottaa 3G-yhteyden nettiin. Yleensä toimii hyvin, mutta joskus yhteys jää muodostumatta. Harkitsen vakavasti rinnakkaista sim-korttia nettitikulla tai mokkulalla.

perjantai, 14 marraskuu, 2008  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Bluetooth on varsintoimiva, jos on toimiva, nyky vauhdeilla tosin hidas. mutta mainittu Joiku ym. vastaavat ovat erittäin näppäriä ja vauhtiakin pisaa.

Mutta läppärien integroituihin 3G modeemeihin voisi tulla autosarja puhelimista tuttu etäSIMtuki.

perjantai, 14 marraskuu, 2008  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Lähes kaikkea kokeiltu ja paras lopputulos on tuo DNA-kotimokkula jonka sisällä Saunalahden SIM-kortti. Kotimokkula tekee langattoman verkon jossa roikkuu WM-kännykkä, nokia N810, Asus R2H samanaikaisesti. Yhteys ei ole koskaan kaatunut ja muutenkin toimivuus on 100%.
Kerrankin toimiva tuote :)

perjantai, 14 marraskuu, 2008  
Anonymous Ilari kirjoitti:

Huawein E170 saunalahden rajoittamattomalla on se pääsääntöinen. Varalla sitten Motorolan V6 piuhalla. Nokialaisessakin olisi kiinteähintainen yhteys, mutta kun puhelin ei osaa ladata itseään ilman erikseen ostettavaa piuhaa niin jäänyt vähemmälle käytölle. Täytyisi muistaessa ostaa tuolle se ylihintainen piuha, sillä silloin saisi joikuspotilla vapautta useammallekin laitteelle.

Vaikka kuinka yrittäkään, niin ei se laitemäärä vain vähene. Päinvastoin.

perjantai, 14 marraskuu, 2008  
Blogger Jari kirjoitti:

DNA:n Mokkula käytössä. Sama homma hoituisi E90:n kautta, mutta alati päällä oleva 3G-yhteys kuluttaa turkasen paljon akkua. Mokkula on ollut yllättävän varmatoiminen, sekä PC:ssä, että Macissa.

lauantai, 15 marraskuu, 2008  
Blogger Timo kirjoitti:

3g-alueella vodafonen option globetrotter express-kortti koneeseen *tuiks* ja tuplaklikkaus työpöydän kuvakkeeseen ja eiku surffaamaan. Saunalahden multisimillä luonnollisesti.

2g-alueella N95 bluetoothin yli tarjoaa luotettavammat yhdeydet kuin globetrotter.

Ongelmat liittyvät lähinnä hitaisiin yhdeyksiin jossain peräkorvessa ja pätkivään verkkoon junaillessa. Itse yhdistäminen intternetsoniin on vaivatonta.

lauantai, 15 marraskuu, 2008  
Blogger PPaFin kirjoitti:

Panasonic CF-W7, sisäinen 3G ja Elisan data SIM. Kubuntu 8.10, salattu kovalevy ja pelaa kuin ajatus.

sunnuntai, 16 marraskuu, 2008  
Anonymous Ville kirjoitti:

Multisimmeillä surffatessa kannattaa myös olla tarkkana: ainakin aiemmin Soneran multi-SIM:issä kakkos-SIM:illä dataliikenne ei mene liittymän perussopimuksen (joka itselläni on kiinteä kuukausimaksu) mukaan vaan sen liikenteestä laskutettiin erikseen. Tätä kaupassa kiroillessani myyjä kehotti ostamaan toisen liittymän eikä käyttämään multi-SIM:iä. Surullista.

sunnuntai, 16 marraskuu, 2008  
Anonymous ts kirjoitti:

Saunalahden Multi-SIM ja nettitikku, toimivat hienosti ja helposti. Kympillä kuussa 384 kbps-datayhteydet sekä kännyyn että läppäriin, ja nettitikku tuli vielä ilmaiseksi kaupan päälle. Olen vilpittömän tyytyväinen palveluun, kerrankin :)

maanantai, 17 marraskuu, 2008  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Jaahas, eipä sitten data-multisimmiä (samalla hinnalla kännykässä ja mokkulassa) ole saatavilla ilmeisesti enää ainakaan kolmelta isoimmalta operaattorilta sen jälkeen kun Saunalahti lopetti lokakuussa multisim-tuotteensa myynnin.

maanantai, 17 marraskuu, 2008  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Läppärissä (Panasonic Toughbook W2) uusin Ubuntu ja Nokian kännykkä usb piuhalla kiinni. Sitten vaan yksi klikkaus ja elisan 2 megan yhteys on käytössä. Ei tarvitse mitään pc-suite asennuksia tai vastaavia. Toimii vaan kuin junan vessa ilman mitään virittelyjä.

maanantai, 17 marraskuu, 2008  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

e71 läppäriin usb-kaapelilla kiinni ja samanaikaisesti latauksessa usb-laturilla (toisessa päässä usb - toisessa pienipäinen nokiatappi)

toimii ja ei ongelmia. on myöskin saunalahden multisim ja e169 huawei nettitikku, mutta tikku pääsääntöisesti kotona. saunalahden multisim-palvelua vain ei enää ole saanut kuukauteen. onneksi tuli hommattua kesällä kun oli jotain kampanjaa. pääliittymänä totaali 3g ja maksan siis toisen kortin mobiililaajakaistasta vain 2,90/kk. minusta erittäin hyvä diili.

maanantai, 17 marraskuu, 2008  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

BT:llä N79 kautta Soneran verkkoon. Nopeutta riittää, mutta turhan usein pätkii eikä yhteyden uudelleenmuodostaminen onnistu aina kertayrittämällä.

tiistai, 25 marraskuu, 2008  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle