[ Siirry blogin etusivulle ]

sunnuntai, lokakuu 19, 2008

Sonera kampanjoi iPhonea kovasti

Viikkoon ei ole tapahtunut Suomen kännykkärintamalla asioita, jotka olisivat innoittaneet kommentoimaan. Poikkeus on TeliaSoneran Apple iPhone -mainonta. Teleoperaattori on lisännyt iPhone 3G -mainontaa lehdissä, televisiossa ja webissä merkittävästi.

Minusta yllättävää on se, ettei Sonera edes yritä tuoda esille iPhonen etuja mainonnassa. Sen sijaan niissä luotetaan Apple brändiin:

iPhone 3G
iPhone jota olet odottanut.


Yrityksistä huoilimatta en saanut TeliaSoneraa paljastamaan iPhonen myyntilukuja. Joidenkin huhujen mukaan iPhone on verkoissa jo viisinumeroinen määrä eli vähintään 10 000, mutta TeliaSonera ei vahvista tätä.

Skeptikot ovat todenneet, ettei iPhone käy Suomessa kaupaksi, joten TeliaSonera lisää pökköä pesään. Operaattorin mukaan taas kysyntä on ollut odotuksiakin parempaa, joten saatavuutta ja markkinointia laajennetaan.

Tunnisteet:

Kommentit: 7

Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Tai yksinkertaisesti markkinointia ei aiemmin tarvittu kun puhelin myi itseään jo pelkällä maineellaan?

Nokiakin tuntuu lisänneen mainontaa.

maanantai, 20 lokakuu, 2008  
Blogger Rienzi kirjoitti:

Kun äsken viimeksi näin Soneran ko. mainoksen, harkitsin taas puolivakavissani jobbsinviestiä, jossa lupaan ostaa laitteen kaikilla herkuilla HETI kun sellainen olisi tarjolla ilman tarpeetonta liittymää. Voisi sen laittaa cc:nä jobibpostiksi Sonerallekin.

maanantai, 20 lokakuu, 2008  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Uskoisin että jos numerot olisivat kovinkin suuret Sonera julkaisisi ne ehdottomasti joten hiljaisuus puhuu tässä tapauksessa enemmän, ainakin minun mielestä.

maanantai, 20 lokakuu, 2008  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Olettaisin että sopimus Applen kanssa kieltää numeroiden ilmoittamisen ilman heidän lupaansa, jota tuskin helposti heruu.

Todennäköisesti Apple myös maksaa osan mainoskuluista.

maanantai, 20 lokakuu, 2008  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

applellä ei ole ollut mitään ongelmaa sen suhteen että operaattorikumppanit ovat julkaisseet myyntilukuja silloin kun ne ovat olleet hypeä tukevia.

on aivan perusteltua olettaa että myyntilukujen julkaisematta jättäminen indikoi heikkoa myyntiä.

toisaalta useat operaattorit ovat antaneet myyntiluvuista tietoa silloin kun olivat saaneet myytyä oman osuutensa siitä miljoonasta kappaleesta jonka apple alunperin julkisti "ensimmäisen viikonlopun myyntinä".

esimerkiksi saksan t-mobilen arveltiin saaneen 120 000 tuosta ensimmäisestä miljoonasta, 25.8. t-mobile ilmoitti myyneensä 120 000 iphonea.

suomen telian arveltiin saaneen 9000 tuosta ensimmäisestä miljoonasta.

maanantai, 20 lokakuu, 2008  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Soneralla on aika vähän muuta mainontaa tällä hetkellä, voi hyvinkin olla että mainonta ei liity niin paljon iPhonen myyntiin vaan Soneran brändin vahvistamiseen - Sonera ratsastaa Applen brändillä ja yrittää liittää sen omaansa Sonera/Apple/iPhone, niin kauan kun se on mahdollista.

Mainoskamppanjan ajoitus voi siis liittyä siihen edessä olevaan tilanteeseen jossa Sonera ei enää ole ainut iPhonen myyjä Suomessa.

maanantai, 20 lokakuu, 2008  
Blogger Janne Granström kirjoitti:

soneran idea on myydä tuotteita ja palveluita taviksille, iphone taas ei ole aivan taviksien luuri mutta ei myöskään nörttien.. tähän väliin jäävät tavikset joilla on perus- tekninen osaaminen ja tyylitietoisuus, he myös odottavat saavansa parempaa palvelua kuin keskiverto tavis.

Tähän koloon Sonera ei osaa markkinoida tuotetta joka vaatii parempaa palvelua myös operaattorilta, tämä on kiinteä ja rajaton dataplan, miksei sonera vain voi tarjota sitä iphonelle?

vastaus kysymykseen on se että pääasiakas on soneralle se juntti tavis joka ei ymmärrä rajoituksia ja tästä sonera kerää järkyttävät rahat, tai näin he ajattelivat asian olevan.

nyt he mainostavat televisiossa ja kuvittelevat että se riittää, se voi osalle rittää sillä tyylitietoisuus tavis haluaa tavaransa olevan sellainen jolla hän voi pönkittää egoaan muille (tiedätte mikä tämä on, olen cool). mutta edelleenkään kun palvelusopimukseen ei kuulu se dataplan, jää myyntiluvut edelleen alhaisiksi.

on myös väärin että iphonesta halutaan käsirahaa huomattava summa ellei ota kallista sopimusta, mutta se on sitä soneran myyntistrategiaa, otetaan joka puolelta voittoa(kaikki mulle heti nyt).. volyymit ei soneraa kiinnosta.

maanantai, 20 lokakuu, 2008  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle