[ Siirry blogin etusivulle ]

perjantai, lokakuu 03, 2008

Samsungin älypuhelimet tuntuivat lupaavilta

Samsung esitteli eilen Helsingissä pienimuotoisessa lehdistötilaisuudessa syksyn kännyköitään. Minusta kiinnostavimmat olivat uudet älypuhelimet Omnia, Innov8 ja edullisempi L870 (huom. linkit ovat epävirallisert).

Omnia on Samsungin "iPhonen haastaja", jos tätä ilmaisua nyt enää kannattaa toistaa. Siinä on kirkas 3,2 tuuman kosketusnäyttö ja Windows Mobile 6.1:n päälle muun muassa widgetien avulla räätälöity käyttöliittymä. Siihen en saanut selvyyttä, pystyykö noita web-vimpaimia lisäämään ja muokkaamaan vapaasti.

Elokuussa käydessäni IFA-messuilla Samsungin osastolla Omnia oli sangen kankea ja hidas. Eilen esitelty laite sen sijaan toimi jo nopeasti. Jaksoin leikkiä näytön kanssa, joka kääntyy hujauksessa pysty- ja vaakasuunnassa näyttävän animaation kera. Nopeus on kuulemma toteutettu aiempaa tehokkaammalla 3D-piirillä.

Myös Innov8 oli jännä. Se muistuttaa hyvin paljon N96:sta, mutta näyttää ja tuntuu paremmalta. Liukunäppäimissä on riittävästi tilaa, kun N96:ssa ensimmäinen näppäinrivi jää ärsyttävästi runkoon kiinni (puhelimella on ikävä näpytellä siis viestejä). Myös Innov8:n pintamateriaali näyttää arvokkaammalta kuin N96:een otettu kiiltävä muovi. Pidin siis N95:n ja N95 8GB:n ulkonäöstä enemmän.

Mutta on Samsungilla ongelmansakin. Omnian suositushinta on huimat noin 800 euroa, ja Innov8:n noin 900 euroa. Aikamoiset hinnat viihdekännyköillä? Hinnoista pitäisi saada suunnilleen puolet pois, jotta Samsung voisi kilpailla Nokian Nseries-mallien kanssa.

Samsungin toiinen Suomessa syksyn uusi S60-puhelin L870 on sen sijaan kohtuuhintainen, suositushinta noin 350 euroa. Se ei kuitenkaan speksien puolesta päihitä Nokian saman hintaluokan tarjontaa.

Tiedotustilaisuudessa Samsungin Pohjoismaiden myyntijohtaja sanoi, ettei kovaan hintakilpailuun haluta mennä. Kahden uuden huippumallin suositushinnat ovat siltikin häkellyttävän korkeat.

Samsung Omniassa on Windows Mobile 6.1 Professionalin (eli Pocket PC:n) päälle ladattu oma käyttöliittymä, joka perustuu raahattaviin widgeteihin.

Tunnisteet: , ,

Kommentit: 1

Anonymous Anonyymi kirjoitti:

InnoV8 on Samsungin ensimmmäinen UMTS900-puhelin.

tiistai, 07 lokakuu, 2008  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle