[ Siirry blogin etusivulle ]

lauantai, lokakuu 04, 2008

Parhaat mobiilisivustot

Päivitin tänän pitkästä aikaa toista vapaa-ajan projektiani, mobiili- ja kämmenlaitteiden linkkilistaa PDA-linkit.net. Korjasin toimimattomia linkkejä, poistin lopetettuja palveluita (jos en löytänyt seuraajaa) ja lisäsin joitain uusia sivustoja, kuten yhteisö- ja verkostopalvelut m.facebook.com, m.jaiku.com ja m.linkedin.com.

Monet tiedotusvälineet ovat avanneet tai uudistaneet mobiilisivustojaan, ainakin Digitoday, Helsingin Sanomat ja Taloussanomat. Näillä on kuitenkin myös tekstiversiot, joihin olen toistaiseksi linkittänyt.

Uusilla mobiilisivustoilla on mainospaikkoja, mikä on hyvä asia, jos mietin asiaa journalistina ja kaupallisen mediayhtiön työntekijänä.

Jos taas katson asiaa ulkomailla matkustavana työntekijänä ja kuluttajana, haluan säästää datakuluja ja mahdollisimman hyvän käytettävyyden. Tekstiversioissa ei ole uutiskuvia (joista ei saa mitään selvää kuitenkaan) eikä mainoksia. Minusta tekstiversioista uutiset myös löytyvät nopeimmin.

Sen sijaan olen yllättynyt positiivisesti yhteisösivujen mobiilisivuista, etenkin Facebookista. Käytettävyys selaimella on saatu aika hyväksi. Toisaalta esimerkiksi Jaikun torsoksi jäänyttä mobiiliversiota ei ole kehitetty aikoihin.

Hakupalveluissa suosikkini ovat www.google.com/m ja wap.eniro.fi. Ne eivät tietenkään ole ainoat.

Poistin linkkilistalta Tietoviikon, koska sen aiempaa mobiilipalvelua en enää löydä. Palvelu ilmeisesti poistui sivu-uudistuksen mukana, mutta avattaneen uudelleen.

On myös väitetty, että uusien älypuhelinten selaimet ovat niin kehittyneitä, ettei erillisiä mobiilisivuja tarvita. Minusta väite on puppua. Varsinaiset "normaalit" sivut ovat liian raskaita kännyköille. Aina muisti ei edes riitä niiden viiden Flash-bannerin ja muun sisällön lataamiseen. Lisäksi ovat ne datakulut ulkomailla.

Mitkä ovat parhaat käyttämänne mobiilisivustot? Tai olisiko muita parannusehdotuksia PDA-linkit.net-sivuille?

Kommentit: 7

Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Kyydit.mobi

sunnuntai, 05 lokakuu, 2008  
Anonymous Ville Karinen kirjoitti:

Ampparien mobiiliversio Googlen wmlproxyn läpi on Telluksen halvin ja akkuasäästävin palvelu härmäläiselle infomaanille - viidakosta Vantaalle.

Pienellä effortilla saisit tod. näk. enemmän arvostusta mm. mobiili-googlessa:

W3C analyysi pda-linkit.net

Ready.mobi -analyysi pda-linkit.net

Mallii vois niinku ottaa vaik tästä:

Hakemisto.mobi -analyysi (tekijöillä Suomen ekat Ready.mobi -tsertifikaatit).

Tai sit viel pedanttisemmast 4mobilenetist:

Melkein ok

Googlen paikalliset luettelot lienee toiseksi paras Ampparien jälkeen - sehän käyttää Suomessa Eniron tietoja. Enirosta saa puhelinnumerot ilmaiseksi, mikä tosin ei kömpelönä kiinnosta eliittiä.

Olen itse aikeissa siirtää portaalilinkit ym. alasivulle, koska niitä käyttävät käyttävät niitä kuitenkin kirjanmerkeistä tai "työpöydältä".

sunnuntai, 05 lokakuu, 2008  
Blogger Juhani kirjoitti:

foreca.mobi

sunnuntai, 05 lokakuu, 2008  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Keikka- ja artistitietokanta Meteli.netin mobiiliversio, http://meteli.mobi/

tiistai, 07 lokakuu, 2008  
Anonymous zhopster kirjoitti:

Zhopster on kännyköille ja muille mobiileille päätelaitteille optimoitu tehtävä-/ kauppalistapalvelu. Toimii hyvin ainakin Nokialaisilla ja Applen tuotteilla sekä tietenkin tavallisella tietokoneella.

m.zhopster.com

ja suomenkielinen käyttöliittymä:
m.zhopster.com/index.php?l=fi

tiistai, 09 joulukuu, 2008  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

http://m.kl.fi kauppalehti

tiistai, 17 maaliskuu, 2009  
Anonymous Slavik kirjoitti:

Tässä on vielä yksi Hammaslääkäri
mobiili sivusto

keskiviikko, 02 syyskuu, 2009  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle