[ Siirry blogin etusivulle ]

tiistai, lokakuu 07, 2008

Kovaa tilitystä Windows Mobilen selaimesta

Firefox-selaimen mobiilijulkaisun julkinen alpha-versio on tulossa jakoon pariin viikon sisään, Mozilla Foundationin pääjohtaja John Lilly kertoi San Jose Mercury Newsin haastattelussa.

Selainkilpailua siis tulee lisää, mikä on hyvä asia. Nokian S60-selain on melko hyvissä asemissa jo ison laitekantansa ansiosta. Apple iPhonen Safari on saanut kehuja aivan valtavasti. Opera Mini ja Mobile ovat pieniä tekijöitä, mutta käyttäjäkuntansa arvostamia.

Sen sijaan Microsoftin Pocket Internet Exploreria on lähinnä haukuttu. Se ei näytä juuri mitään sivuja hyvin, kuluttaa liikaa resursseja ja on kehittynytkin hitaasti. Ars techican tilitys selaimesta pistääkin miettimään, onko Pocket IE:lla (tai "IE Mobilella) enää tulevaisuutta.

Sangen kovaa tilitystä Microsoftin selaimesta on ars technicassa.

IE Mobile isn't just a bad browser. It's also a bad mobile application. Part of this is due to Windows Mobile's diverse hardware (significantly, not all Windows Mobile devices have touch-screens), but even on fully-featured hardware, navigation is a chore. Zooming in and out of pages is clumsy, scrolling uses fiddly scroll bars, and content is scaled poorly to fit within the confines of a small screen.

Kirjoittaja Peter Bright toteaa, ettei ongelma oikeastaan jää vain selaimeen:

Next to iPhone OS, Windows Mobile looks and feels old, awkward, and ugly. Third parties have tried to mask this with custom front-ends like HTC's TouchFlo software, but these are by no means complete user interfaces, merely improved program launchers.

Snähän se tuli, ruma totuus ääneen sanottuna. Vain Nokian S60 3rd Edition ei näytä ja tunnu iPhoneen verrattuna vanhanaikaiselta. Windows Mobile näyttää pohjimmiltaan samalta kuin vuonna 2002, eikä suurta kehitystä ole tapahtunut.

Isoimmat edistysaskeleet ovat minusta HTC:n ja Samsungin uusissa WM-malleissa, joissa valmistaja on rakentanut omaa purkkaa Microsoftin käyttöjärjestelmän päälle.

Nähtäväksi jää, miten paljon ensi vuonna lanseerattava Windows Mobile 7 vie kehitystä eteenpäin.

Pocket IE (alempana) rustuu ars technican mukaan MS IE4:n koodiin. Selain soveltuu tekstisivuilla surffailuun, mutta graafiset sivustot näkyvät heikosti. Microsoft on uudistamassa selainta, tiettävästi IE6:n koodiin pohjautuen. Sekin on jo kahdeksan vuotta vanhaa. Nokian S60-selain näyttää PC:lle optimoidut sivut suht hyvin, joskin laitteisiin kaipaisi edelleen lisää vääntöä nopeuden parantamiseksi.

Tunnisteet: , , ,

Kommentit: 4

Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Eipä tule Noksun tai Winkun kännyissä käytettyä enää muuta kuin Opera Miniä.

tiistai, 14 lokakuu, 2008  
Blogger Mika kirjoitti:

"Vain Nokian S60 3rd Edition ei näytä ja tunnu iPhoneen verrattuna vanhanaikaiselta."
Muuten komppailen, mutta itse kyllä pidän S60 käyttistä vielä wm:ääkin surkeampana kyhäelmänä!

torstai, 16 lokakuu, 2008  
Anonymous Karwin kirjoitti:

Windows näyttää lehteä nimeltä "Tietokone", mutta Symbianissa näkyy "Tietokoni"...

torstai, 16 lokakuu, 2008  
Anonymous Vesku Paananen kirjoitti:

IE6 Mobile (aka 6 on 6)julkistettiin huhtikuussa ja siitä on pikkuhiljaa valunut entistä enemmän tietoja julkisuuteen. IE6 tulee Windows Mobile -luureihin valmistajien firmware-päivityksien mukana ja uusien puhelimien mukana. Tarkempaa tietoa tulee aivan kohta puolin.

Sillä aikaa voi käydä katsomassa kuvia vaikka unwiredistä: http://www.theunwired.net/?item=browser-microsoft-s-internet-explorer-mobile-6-aka-6-on-6-is-real-and-shows-its-face&category=02-pocket-pc-news&category=02-pocket-pc-news

Itse olen päässyt käyttämään sitä ja tuntuu erittäin hyvältä ja kilpailukykyiseltä! Siirryttiin kerralla 2000-luvulle. :)

perjantai, 17 lokakuu, 2008  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle