[ Siirry blogin etusivulle ]

torstai, lokakuu 02, 2008

Kokeiltua: Nokia N96 ja Tvkaista.fi

Kännykkä-TV-tekniikka DVB-H ei ole Suomessa lähtenyt lentoon, kuten on tullut tässäkin blogissa todettua. Muutamat tänä vuonna Amsterdamin IBC-messuilla käyneet ovat sanoneet, että "se on kuollut". Rintama on hajonnut tekniikassa, ja loputkin tukijat tappelevat maksuista tai tekijänoikeuksista.

Suomessa paljon kiinnostavampi palvelu on joka tapauksessa TVkaista.fi, jota olen nyt vaivalloisesti päässyt kokeilemaan Nokia N96:n kanssa. Nyt seuraa siis nörttivaroitus, tämä ei ole aivan parin klikkauksen hommaa.

TVkaista.fi:stä saa siis suosikkinsa RSS-feedin kautta Nokia Video Centeriin (Videokeskus). Jonkinlaiset ohjeet löytyvät TVkaistan Jaiku-kanavalta. Sieltä saa siis linkin suosikkiohjelmiensa lataamiseksi Video Centeriin, jossa päivitysvälin pystyy ajastamaan.

Yksittäisten kanavien hakeminen taas onnistuu kanavafeedin lähdekoodista. Sieltä pitää siis klikata 'view source' selaimessa ja etsiä haluamansa kanavan tunnusnumero.

TVkaista.fi on jo julkaissut beta-version iPhone-sovelluksesta, ja kuten toimitusjohtaja kertoi, myös S60-versio on kehitteillä. Kuulemma iPhone-versio on jo toimivampi kuin Video Centerin kanssa nysvääminen, mutta en ole päässyt vielä kokeilemaan.
Toisaalta, jos ei jaksa säätää, tallennetut TV-ohjelmat voi vain kopioida kiintolevylle (sininen pallukkanappi TVkaistassa) striiminä "iTunes 300kbps" tai "TVkaista 2M" ja siirtää sitten puhelimeen.

Eri asia on, miten moni viitsii tihrustaa TV-ohjelmia pieneltä näytöltä. Apple iPhonen 3,5 tuumaa tuntuu jotenkin minimiltä. Ja sekin häviää läppärille, jos on sellainen matkassa mukana.

Video Center näyttää TVkaista.fi-videoiden koot väärin, noin 10-kertaisina. Helpoiten onnistuu omien suosikkien (Favourites) lataaminen, mutta myös yksittäiset kanavat pystyy syöttämään.

Kuvanlaatu Video Centerillä katsoessa on siedettävä iTunesille tarkoitetussa 300 kbit/s MPEG-4-striimissä. Tekstityksestä ei tosin saa aina selvää näin alhaisella bitratella.

Tunnisteet: , , ,

Kommentit: 3

Anonymous jj kirjoitti:

Taitaa DVB -H olla jo kuollut. Mulla on N77 ja vielä muutama kuukausi sitten sillä jotain lähetyksiä näkyi, mutta nykyään ei näytä enää yhtään mitään. Ilmoittaa vaan 'No live content available for this content'. Tämä siis Oulun alueella. Mites muilla?

perjantai, 03 lokakuu, 2008  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

"Kuvanlaatu Video Centerillä katsoessa on siedettävä iTunesille tarkoitetussa 300 kbit/s MPEG-4-striimissä. Tekstityksestä ei tosin saa aina selvää näin alhaisella bitratella."

Mielenkiintoista.. Ipod Touchilla (ja siis myös iPhonella) tekstistä saa ko. bitratella hyvin selvää.

perjantai, 03 lokakuu, 2008  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

"Video Center näyttää TVkaista.fi-videoiden koot väärin"

Ei vaan TV Kaista kertoo videoiden koot väärin feedissään. Pistä feedi Firefoxiin URL:na niin näet.

"Kuulemma iPhone-versio on jo toimivampi kuin Video Centerin kanssa nysvääminen, mutta en ole päässyt vielä kokeilemaan."

Minusta noin ei kyllä ole, toki konffauksessa, mutta ei muuten. Oma use caseni on se että lataan videot kapulaan Video Centerillä ja menen esim. bussimatkalle/junamatkalle. iPhonessa joudut käytännössä roikkumaan verkossa kun TV Kaistaa käytät ja se on hiukkasen hankalaa ja virheherkkää touhua.

TV Kaista saisi tehdä tuon konffauksesta helpompaa. iTunes linkkejä löytyy, mutta ei Video Centerin konffauslinkkiä. Näin ei tarvitsisi tehdä elämästä liian nörttipitoista.

Video Center osaa myös latailla automaagisesti videoita, mutta se vaatisi että TV Kaista tekesi esim. automaattisesti täyttyvien suosikkilistojen teon mahdolliseksi. Näin pystyisi konffaamaan Video Center tekemään määrättyjen feedien latauksen automaagiseksi.

lauantai, 04 lokakuu, 2008  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle