[ Siirry blogin etusivulle ]

lauantai, lokakuu 04, 2008

Google Android -odotukset kasvavat

En ole pahemmin kirjoittanut Googlen Androidista, koska en ole päässyt näkemään niitä missään oikeasti. Netissä on kosolti videoita ja hehkutusta senkin edestä.

Google ja T-Mobile ovat päästäneet monet jo kokeilemaan HTC:n valmistamaa T-Mobile G1:stä käsissään, katso esimerkiksi Engadgetin juttu.

G1:stä pääsi kokeilemaan myös suomalaistuttuni, joka kuvasi käyttötuntumaa "kuin iPhoneksi, mutta laitteessa on myös avautuva QWERTY-näppäimistö". Kosketusnäytöllä pystyi jo koskettamaan kuvakkeita, selaamaan kuvia ja muita tiedostoja iPhonen tapaan ja "pyyhkäisemään" pysty- ja vaakasuunnassa siten, että moni on vakuuttunut.

Yhtään HTC:n Android-kännykkää ei tietääkseni ole vielä käynyt Suomessa, ainakaan Googlen ulkopuolisissa käsissä, joten laitetta on vaikea saada käsiinsä edes hetkeksi.

Vaan miten mahtaa käydä mobiilialustojen sirpaloitumisessa? Kohta on media- ja älypuhelimissa Blackberryä, Linuxia, Symbiania ja Windows Mobilea siihen malliin, että palveluiden kehityskustannukset kasvavat. Tai sitten on tehtävä valintoja. On jopa spekuloitu Androidin ja Symbianin yhdistämistä ja nykyisen Symbianin lähtölaskentaa.

Toistaiseksi en ole löytänyt aiheesta kovin kattavaa analyysiä, vaan jokainen katsoo asiasta omasta näkökulmastaan, usein tietyn markkina-alueen painotuksilla vieläpä.

Tässä vaiheessa tumtuu olevan paljon kysymyksiä ja vähän vastauksia.

Tunnisteet: , ,

Kommentit: 1

Anonymous Tuomas kirjoitti:

G1-puhelinta ja Androidia voi testata täällä http://tmobile.modeaondemand.com/htc/g1/

sunnuntai, 05 lokakuu, 2008  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle