[ Siirry blogin etusivulle ]

tiistai, syyskuu 30, 2008

Heippa Intellisync, en jää kaipaamaan

Eilen oli hulinaa ja menoa iltaan asti, joten en ehtinyt täällä kommentoida asiaa. Nokia ilmoitti lopettavansa Intellisync-yritysohjelmistojensa kehityksensä. Se tarkoittaa useimmille käyttäjille kalenteri-, sähköposti- ja keskitetyn laitehallinnan palveluita.

Olen aiemminkin kommnetoinut, miksi en ole käyttäjän asemassa ollut tyytyväinen Intellisync Mobile Suiteen. Vertasin sitä ensin Mail for Exchangeen ja myöhemmin listasin mielestäni kaivattuja uudistuksia.

Olen tunnustellut asiaa parista suomalaisesta yrityksestä, jotka ovat käyttäneet Intellisynciä. Ratkaisu näyttää olevan vaihtaa Mail for Exchangeen keveyden ja yksinkertaisuuden vuoksi. Sen rinnalle tarvitaan tosin laitehallinta, jollainen on saatavissa monilta operaattoreilta ja IT-palvelutaloilta.

Onneksi Nokia kehittää Activesync-ohjelmaansa nopeasti. Tuorein päivitys Mail for Exchange 2.7 lisää tuen monille Exchange 2007:n uudistuksille, kuten asetusten automaattihaulle käyttäjän sähköpostiosoitteen perusteella (via All About Symbian).

Kiinnostavaa on sekin, että jos moni firma nyt vaihtaa suoraan yhteyteen Exchangeen, tarkoittaako se, että myös iPhonella ja Windows Mobile -laitteilla pääsee jatkossa yhtä helposti yritysverkkoon? Näin spekuloin työblogissa, mutta voin yhtä hyvin olla väärässäkin.

Niin tai näin, en jää kaipaamaan Intellisynciä. Tämä on kuitenkin 100-prosenttisesti ison organisaation yhden käyttäjän näkökulma.

Tunnisteet:

Kommentit: 1

Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Voisit ottaa huomioon myös ison yrityksen IT-ylläpitäjän näkökulman. Nokia Intellisync Device Manager loppuu myös. Tällä hallitaan meillä puhelimia etänä, hoidetaan MfE asennukset ja päivitykset sekä tyhjennetään kadonneet luurit. Juuri kun saatiin DM kunnolla käyttöön, se lopetetaan. Jään kaipaamaan.

keskiviikko, 08 lokakuu, 2008  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle