[ Siirry blogin etusivulle ]

lauantai, syyskuu 06, 2008

Ensivaikutelmia Nokia N96:sta

En ole valitettavasti vielä päässyt kokeilemaan Nokia N96:sta, Nokian luultavasti tärkeintä Nseries-tuotetta tänä vuonna. Ainakin mediahuomiossa, jos ei myynnissä.

Netissä on julkaistu jo ensimmäisiä arvioita, kuten AAS:n juttu. Myös Symbian-Freak on julkaissut ensivaikutelmia N96:sta. Suomessa N96:sta on kommentteja Matkapuhelininfon foorumin N96-käyttökokemuksissa. Ei noista vielä paljon saa irti, mutta kohta näitä saataneen lisää.

Yleensä Nokian Symbian-laitteista innostunut Symbian-Freak antaa tylyn arvion:

Nokia N96 looks like mutated Nokia N95 treated with some cheap Chinese steroids! All these self destructive mutations were caused by a general weakness of the Nokia's production management, and inane lack of creativity that is the cesspool
of latest Nseries devices.

Minusta on kiinnostavaa, miten hitaasti Nseries-lippulaivamallit ovat lopulta uudistuneet. N95 julkistettiin jo syksyllä 2006, ja N95 8GB toi pienen päivityksen. Kestääkö N96 yhtä pitkään? 16 Gt muisti on kiva juttu, mutta microSD-kortit voivat nousta jo tänä vuonna samaan. DVB-H:sta taas ei ole iloa vielä kovinkaan paljon.

Tähän asti on näemmä kommentoitu, että uudistus olisi voinut olla parin vuoden jälkeen isompikin. Toisaalta, N95 ja N95 8GB ovat olleet kovia myyntihittejä, ja sitähän sanotaan, ettei toimivaa pidä rikkoa.

Tunnisteet: , ,

Kommentit: 12

Blogger Rienzi kirjoitti:

Ainakin minulle on jäänyt epäselväksi, mitä muuta uutta kuin tarpeettoman tv-toiminnon N96 tuo. Nokian sivuilla jos vertaa-toiminnolla katsoo N95 8 GB:tä, N96:sta ja N85:sta voi vain kuummastella: samoilla ominaisuuksilla on eri nimityksiä eikä N85 sisältämää FM-lähetintä - aidosti kiinnostava ominaisuus - ole edes mainittu vertailussa. Luulisi yhtiöllä olevan varaa parempaan eikä varaa näin huonoon.

sunnuntai, 07 syyskuu, 2008  
Anonymous Symbiatch kirjoitti:

Itse tuota olen nyt käyttänyt muutaman päivän, pitäisi kirjoitella lisää kommentteja mutta kovasti minäkin kyllä tuon lyttyyn isken (yllätys?). Softa tuntuu olevan überbuginen tällä hetkellä, ehkä pian tulee päivitys joka korjaa asian, tai sitten ei.

Mitään erityistä uutta tuossa ei tosiaan ole, uusi S60-versiokin tuntuu melkeinpä ärsyttävämmältä ja hitaammalta kuin aiempi :P

sunnuntai, 07 syyskuu, 2008  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Positiivista on se, että muotoilu on mennyt sleekimpään suuntaan. Itse tykkään siitä, että ei ole mitään ylimääräisiä koloja ja ulokkeita.

Tekniikan suhteen N96:n tarkoitusta ei voi kuitenkaan ymmärtää. N96 oli pettymys jo julkaisuhetkellä. Monia varmaankin kiinnostaa keskihintainen 5800 XpressMedia enemmän kuin tämä "lippulaivamalli".

Tekniikan suhteen itse kaipaan ainakin hiplailunäyttöä (yli 3"), FM-lähetintä jne.

sunnuntai, 07 syyskuu, 2008  
Blogger Timo kirjoitti:

Olisivat edes kuvauspuolelle tehneet jotain uutta. Ei pikseliä eikä välttämättä zoomiakaan, mutta parempaa linssia ja herkempää kennoa.

Muutenhan tuo on parivuotias juusto uudessa tupperwaressa. Kaippa ne tykkää kusta omiin muroihinsa.

sunnuntai, 07 syyskuu, 2008  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Jos tämä luuri on tosiaankin näin turha kapistus ja vaatimaton kehitysaskel kuin ennakot antavat ymmärtää, niin mielenkiintoista tietenkin on se kuinka paljon vähänkin asioista perillä oleva ostaja suostuu N96:sta maksamaan.
Jos DVB-H lyrvähtää ainakin osittain mm. tv-ohjelmien esitysoikeusasioiden takia kuten on ennakoitu, jäävät myyntimäärät varmaankin aika vaatimattomiksi jos hinta ei ole kohdallaan.

sunnuntai, 07 syyskuu, 2008  
Anonymous KariM kirjoitti:

Ottakaas vertailuun N95/96:n lisäksi E71. Isoimmat erot ovat kameran pix, osin muisti, FP1 vs. FP2, mutta ennen kaikkean qwerty-näppis ja paksuus. Noin äNnät ovat aika tiiliskiviä +-2cm paksuudellaan. E71 on tasan 10mm.

Paksuus metallin ja muotoilun kera tuo sitä sleekkiä, mistä joku N96:ta kehui.

Tuntuu vähän välikauden mallilta tuo N96.

sunnuntai, 07 syyskuu, 2008  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Mahtaakohan Forum Nokian tiedot CPU:n ja GPU:n suhteen pitää paikkansa ?

Forum Nokian mukaan:

"Dual CPU

CPU Type: ARM 9

CPU Clock Rate: 264 MHz

3D Graphics HW Accelerator"

sunnuntai, 07 syyskuu, 2008  
Anonymous KariM kirjoitti:

Hyvä huomio!

http://www.forum.nokia.com/devices/N95

Dual CPU
CPU Type: ARM 11
CPU Clock Rate: 332 MHz
3D Graphics HW Accelerator

Tuntuu oudolta..

sunnuntai, 07 syyskuu, 2008  
Anonymous joni kirjoitti:

N96:ssa ei ole 3D-piiriä. Virheellinen tieto on poistettu Forum Nokiasta. CPU tiedot ovat ennallaan, joten niihin voinee luottaa.

maanantai, 08 syyskuu, 2008  
Blogger Tero Lehto kirjoitti:

Siis onko N96:een vaihdettu hitaampi prosessori kuin oli N95:ssä, vai onko tässä muuttunut prosessorin muu tekniikka, joten alhaisempi kellotaajuus riittää?

maanantai, 08 syyskuu, 2008  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Minusta käsittämättömintä on HSUPA:n puuttuminen Nokian uutuuksista vieläkin. Luulisi, että vähintäänkin sähköposti-bisnes-lippulaivamalleihin kuten E71:een jo HSUPA olisi saatu.

Kuitenkin Suomessakin jo HSUPA-ominaisuus on DNA:lla koko 3G-verkossa ja Elisallakin koko 3G-verkossa lukuunottamatta osaa pääkaupunkiseudusta.

No, onneksi sentään Nokia on panostanut edes UMTS900-tukeen.

Mutta HTC:ltä ja SonyEricssonilta löytyy huippumalleista jo sekä UMTS900 että HSUPA!

tiistai, 16 syyskuu, 2008  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

N-sarjahan on multimedialeluja. Niissä riittää kun vekottimesta löytyy taskulamppu, vilkkuvalot ja ufontunnistin - kuka niissä mitään HSUPAa tarvitsee. E-sarja on sitten businesskäyttäjille, jolloin näillä ominaisuuksilla on jo tarvettakin. Kysymyksiä herättää tietysti tässä vaiheessa Nokian pyrkimys pitää huoli siitä että myös E-sarjasta turhat hilavitkuttimet löytyvät vaikka kalenteri, sähköposti ja muut ovat silti vielä C64-tasoa.

keskiviikko, 17 syyskuu, 2008  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle