[ Siirry blogin etusivulle ]

maanantai, syyskuu 01, 2008

Android-kännyköistä tulee totta

En ole oikein tiennyt miten suhtautua Google Androidiin, kun se kehittyi huiman nopeasti huhuista julkistukseen ja heti perään viivästyspuheisiin.

Nyt näyttää kuitenkin siltä, että Google on saanut kasaan kännykkäalustan uskomattoman nopeassa ajassa. Engadgetissa ja muualla on julkaistu kuvia HTC Dreamista, joka on ilmeisesti määrä lanseerata T-Mobilen verkossa USA:ssa vielä tänä vuonna.

Ensimmäiset kuvat, kuinka aitoja sitten ovatkaan, eivät juuri herätä innostusta. Laite näyttää ulkoisesti Pocket PC -puhelimelta parin vuoden takaa.

Netistä löytyy Googlaamalla Android+video paljon pätkiä käyttöliittymästä, mutta minä ainakaan en osaa niistä päätellä vielä mitään.

Kiinnostavaa on aikanaan nähdä, tuoko Android jotain uutta kuluttajille helppokäyttöisyydessä tai muuten. Vai onko etu Linux-pohjaisuudessa ja helpossa sovelluskehityksessä esimerkiksi operaattoreille? Älypuhelinten alustakirjo ainakin kasvaa. Kilpailua tulee lisää, mutta riittääkö Androidille ja muille mobiili-Linuxeille, iPhonelle, Symbianille ja Windows Mobilelle softaa?

Tunnisteet: ,