[ Siirry blogin etusivulle ]

keskiviikko, elokuu 13, 2008

Nokia Tuben kehitys etenee

Nokian kosketusnäyttöisen S60-puhelimen julkistus on luvattu tälle vuodelle, mutta epäselvyyttä tuntuu olleen siitä, saadaanko laite myös kauppoihin vielä tänä vuonna. Termi "julkistus" sotketaan usein, sillä välillä tarkoitetaan pelkkää julkistusta ja joskus myös kauppoihin tuloa.

Nokia Tube aka Nokia 5800 XpressMusic on ollut otsikoissa kesällä. GSM Arena julkaisi kuvia ja uusia huhuja. Kauppalehdessä oli koottuna "iPhone-tappajan" ominaisuuksia.

Laitteen kehitys kuuluu etenevän vauhdikkaasti. Nokiaa läheltä seuraava lähde kertoo, että "nollasarjan koneet" ovat äskettäin tulleet tehdaslinjalta.

Se tarkoittaa käsittääkseni varhaisimpien prototyyppien ja tuotantolaitteiden välissä olevaa isompaa painosta. Näitä laitteita menee esimerkiksi softakehittäjille.

Tubesta veikataan tällä hetkellä keskihintaluokan multimediakännykkää, jossa on seuraavat speksit:
  • Näyttö: 3,2" (vrt. Nokia N95 8GB: 2,8" tai iPhone 3G: 3,5"), 640 x 360 pikseliä ja 16 miljoonan värin näytöllä sekä 16:9-kuvasuhteella.
  • Koko ja massa: 111 × 52 × 14,5 mm ja 104 g.
  • Ohjelmisto: Symbian / S60 5th Edition
  • RAM-muisti: 140 Mt
  • Kamera: 3,2 megapikseliä, Carl Zeissin optiikka, "dual LED flash".
  • Yhteydet: GSM, GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA, WLAN, Bluetooth.
  • Muuta: Integroitu GPS, 3,5 mm kuulokeliitäntä, TV-ulostulo.
Teknisten speksien puolesta Tube kelpaisi siis vaikka Nseries-malliston huippumalliksi. Jossain vaiheessa selviää, miten Tube lopulta profiloidaan. Voihan olla, että Nokia haluaa olla varovainen S60 Touch UI:n kanssa ennen kuin ottaa sen Nseries-tarjontaan.

Kenties Tube siis nähdäänkin jo tänä vuonna kaupoissa. Kosketuskäyttöliittymän kehittämisessä lienee paljon tehtävää ja testattavaa. Nyt on odotettavissa, että uusia kuvia ja "preview'itä" tulee pian lisää nettiin.

Tunnisteet: , , ,

Kommentit: 3

Anonymous Wautsi! kirjoitti:

Heh.. minua huvittaa tuo "iPhonen tappaja"-juttu. En usko että Nokia koskaan päihittää iPhonea sillä iPhonen brändi vaikuttaa äärimmäisen vahvalta ja Applella on melkoinen etumatka iPhonen-kaltaisten puhelinten markkinalla. Toki en ole asiantuntija mutta nämä ovatkin vain henkilökohtaisia näkemyksiäni alaa sivusta seuratessa.

keskiviikko, 13 elokuu, 2008  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

No ois kyllä jo aikakin kehityksen edetä.

Vuosi sitten ostin 6120c:n ja nyt alkaa pikkuhiljaa saada tarpeekseen muisti täynnä sulje sovelluksia -herjasta etenkin silloin kun niitä sovelluksia on päällä vain se yksi eli noksun oma tahmaselain.
(No Opera Mini sentään pelasti hieman tilannetta.)
Kuvittelin naiivisti että vuodessa ilmestyy Noksulta pilvin pimein uusia malleja joissa sitten
(toisin kuin 6120:ssa) Flashvideot pyörii sujuvasti, näytön pikselimäärä on vähintään VGA ja muistia piisaa vaikka muille jakaa ja akkukesto on kuin Duracell-pupussa mutta eipä Noksulta ole mitään itseä kiinnostavaa ilmestynyt. (Eikä valitettavasti juuri muiltakaan valmistajilta.)

keskiviikko, 13 elokuu, 2008  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Tekniset speksit ovat kohdallaan mutta mielenkiintoista nähdä onko Nokia ymmärtänyt mistä iPhonessa on oikeasti kyse. iPhonen tekniset speksithän eivät ole mitenkään mullistavat.

Toinen mikä helposti unohtuu on ohjelmistokehittäjien SDK. iPhonessa se on ilmeisesti kohtuullisen hyvä koska softaa on syntynyt niin nopeasti ja helposti, Nokialtakin muutama softaihminen on sitä kehunut.

torstai, 14 elokuu, 2008  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle