[ Siirry blogin etusivulle ]

perjantai, elokuu 15, 2008

Kytkykauppaan uusia linjauksia

Liikenne- ja viestintäministeriösä (LVM) luetaan tätä blogia ja kuunnellaan neuvojani. Näin voisi ajatella, kun muistelee kommenttejani TeliaSoneran iPhone-lanseerauksesta kesäkuussa. Toivoin silloin LVM:n varmistavan, että laitteet ovat aina saatavissa myös ilman kytkysopimusta.

Ehkei nyt kuitenkaan blogini vaikuttanut asiassa. Joka tapauksessa viestintäministeri Suvi Lindén (kok) sanoo päivän Kaleva-lehdessä (myös nettiuutisessa) pitävänsä epäsuotavana kännykän myymistä vain liittymän kanssa.

Lindén viittaa tietenkin TeliaSoneran iPhone-paketteihin. Hänen mukaansa viestintämarkkinalain muutoksesta tulee jo elokuun lopussa, joten siihen mennessä iPhonen diilin "trendi" ei tietenkään "ehdi yleistyä". On kuitenkin hyvä, että ministeriö seuraa asiaa.

Yritin kesällä ostaa iPhonea operaattorilukitsemattomana Italiasta, mutta ne olivat loppu. Huomenna matkustan Yhdysvaltoihin, mutta siellä myydään Apple Storessa ilmeisesti vain lukittua laitetta.

Tunnisteet: ,

Kommentit: 3

Anonymous Teemu kirjoitti:

Kannatan! Toivottavasti kaikki puhelimet on tulevaisuudessa ostettavissa myös kokonaan ilman mitään lukituksia ym.

perjantai, 15 elokuu, 2008  
Anonymous alappes kirjoitti:

Hyvä, että LVM on herännyt tähän. Vapaan kilpailun tukeminen on ennen kaikkea kuluttajan etu, jota sim-lukitus rajoittaa.

perjantai, 15 elokuu, 2008  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

No kenenkäänhän ei ole pakko ostaa jos ei mukaudu ehtoihin. Kohta ilmeisesti pitää laittaa hintakattokin kun joillakin ei ole varaa haluamaansa puhelimeen.

torstai, 04 syyskuu, 2008  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle