[ Siirry blogin etusivulle ]

sunnuntai, elokuu 31, 2008

Kommunikaattorin haastajia tulee lisää

Olen mielenkiinnolla huomioinut, että markkinoille on tulossa ja tullut useita Nokian E90-kommnunikaattorin tyyppisiä laitteita, eli QWERTY-näppäimistöllä ja laajakuvanäytöllä varustettuja älypuhelimia.

Nopeasti tulevat mieleen esimerkiksi HTC:n tuoreet Windows Mobile -mallit S740, Touch Pro, Diamond Pro sekä ensimmäinen Android-malli HTC Dream. Etelä-Koreasta taas tulevat USA:n markkinoille LG VX1000 Voyager (CDMA) ja Samsung Glyde (CDMA).

Vastaavia QWERTY-malleja on odotettaviss myös muilta valmistajilta. Sony Ericsson Xperia X1 on myös näillä näkymin tulossa vielä tänä vuonna. Myös HP:lta odotetaan syksymmällä uutta avautuvalla QWERTY-näppäimistöllä varustettua iPAQ-mallia.

Missä ovat Nokian uutuudet? Kommunikaattoreiden tarjonta ei ole uudistunut sitten E90:n tulon, vaikka kevyempää ja pienempää E80:tä odotettiin melko varmana julkaisuna aika piankin, mutta mitään ei ole näkynyt tai kuununut huomatakseni sen jälkeen.

Kenties Nokia luottaa tässä kategoriassa "Blackberry-muotoiltuun" Nokia E71:een. Siinä on kuitenkin aika pieni näppäimistö ja näyttö kilpaillakseen näiden raskassarjalaisten kanssa.

En ole päässyt kokeilemaan näitä uusia laitteita vielä kunnolla. IFA-messuilla nopeasti näprättynä HTC:n uudet Diamond- ja Touch Pro -mallit näyttivät lähinnä lupaavilta.

Hyvät tekniset speksit eivät niissä lopulta ratkaise, vaan käyttöliittymän helppous, nopeus ja vakaus ovat melkeinpä tärkeimmät tekijät. Windows Mobile Professionalin (aka Pocket PC:n) peruskäyttöliittymä ei oikein enää riitä, kun on kokeillut HTC:n kosketuskäyttöliittymää.

Tunnisteet: , , ,