[ Siirry blogin etusivulle ]

keskiviikko, heinäkuu 02, 2008

Sangen halpaa muistia

Creativen MP3-soittimeni on jo sen verran epävakaa, että yritän tänä kesänä tulla toimeen kännykän kanssa MP3-soittimena. 2 Gt microSD ei siihen aivan riitä, mutta lisää tilaa saa edullisemmin kuin odotin – hinnat ovat taas pudonneet reilusti.

Tutkailin tarjontaa MBnetin Hintaseurannasta, 4 Gt microSD -kortin näyttää saavan alkaen 13 eurolla, ja 8 Gt kortinkin jo 30 eurolla. Siinä on aika paljon tallennuskapasiteettia alle sormenpään kokoisessa muistissa.

microSD-kortit ovat huiman pieniä, ja kapasiteetti on kasvanut hetkessä 8 gigatavuun. Nämä kuvat eivät ole lunnollisessa koossa, vaan suurennettuja.

Joissakin laitteissa on yhä Sonyn Memory Stick Micro (M2) -kortteja, ja niiden hinnat näyttävät yhä olevan SD-perheen kortteja kalliimpia.

Pienimmät kortit ovat monien mielestä jo liian pieniä; poropeukalon on hankala käsitellä niitä.

En ole äskettäin testannut, miten paljon merkitystä microSD HC -kortin nopedella (Class 2/4/6) on, eli tiedonsiirtonopeudessa 2, 4 tai 6 Mt/s. Äkkiseltään voisi kuvitella, että kapasiteetin kasvaessa suorituskykyerot alkavat näkyä erilaisten toteutusten välillä.

Tunnisteet:

Kommentit: 4

Anonymous jussi kirjoitti:

Pieneen pakettiin menee paljon. Olisi kuusikymmentäluvun James Bond ollut ihmeissään.

keskiviikko, 02 heinäkuu, 2008  
Blogger Markku Siivola kirjoitti:

Ostin kuukausi sitten Verkkokaupasta SanDisk 8GB MicroSDHC + Sandisk MobileMate Micro USB-lukijan, nopeusluokka Class 4, hinta nyt 38.90. Vasta parin päivän päästä tajusin että tuo yhdistelmähän onkin parhain USB-tikku mitä ajatella saattaa. Äärimmäisen kevyt ja erittäin pieni, avainnipussa huomaamaton, ja bonuksena vielä vaihtomahdollisuus, uuden muistikortinhan voi lukijaan vaihtaa muutamassa sekunnissa. Juuri näin varmuuskopioin nykyään myös puhelimeni samanlaisen muistikortin sähläämättä enää Nokian PC Suiten kanssa. Niinpä, jos on tarve ja hiukkasen enemmän rahaa, pitää lompakon nurkassa näkymättömänä ja tuntumattomana noita pikkusormenkynnen kokoisia paksuudeltaankin, yhteensä vaikka kymmeniä gigoja nopeaa muistia sisältäviä hiutaleita täynnä kaikenlaista kivaa.

keskiviikko, 02 heinäkuu, 2008  
Blogger ViTz kirjoitti:

Ainakaan nokian luureilla ei varmaan näy isoa eroa eri classien väleillä. Noksuissa muistikortin käyttö on toteutettu käsittämättömän hitaaksi, joten muistikortti tuskin itse on pullonkaulana, vaikka joku halpa bränditön kortti olisikin.

torstai, 03 heinäkuu, 2008  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

"Ainakaan nokian luureilla ei varmaan näy isoa eroa eri classien väleillä. Noksuissa muistikortin käyttö on toteutettu käsittämättömän hitaaksi, joten muistikortti tuskin itse on pullonkaulana, vaikka joku halpa bränditön kortt"


Toi nyt on ihan täyttä puppua. Ei se Nokian puhelinten muistikortin käsittely ole sen hitaamopaa kuin muilla valmistajilla. Esimerkiksi N95:ssa on kyllä varsin nopea muistikortin käsittely.

maanantai, 07 heinäkuu, 2008  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle