[ Siirry blogin etusivulle ]

tiistai, heinäkuu 01, 2008

Nokia E71: Kartat hajosivat

Jatkoa eiliseen blogimerkintään. Tarkoitus oli kommentoida GPS-käyttökokemuksia, mutta se meni vähän reisille. Vielä tuntemattomasta syystä johtuen osa E71:een asennetuista softista hajosi. Esimerkiksi Jaiku katosi asennetuista ohjelmista kokonaan, ja Nokia Maps ei suostunut käynnistymään. Se vaati uudelleenasennusta.

Uudelleenasennus ei kuitenkaan auttanut, joten palautin laitteen alkuperäiset tehdasasetukset (komennolla *#7370#). Sekään ei auttanut, vaan Nokia Maps valitti edelleen, että ohjelma pitää asentaa uudelleen.

Päätin kokeilla asentamista puhelimen muistiin microSD-muistikortin sijaan. Se ei ollutkaan tarpeen, vaan Nokia Maps käynnistyi poistettuani muistikortin. Korttikin tuntuu taas toimivan alustettuani sen. Otaksun, että ongelmat aiheutti jonkinlainen muistikortin korruptoituminen, mutta tarkemmin en tiedä.
* * *

GPS-kokemuksia sain sen verran, että Sports Tracker sai ulkona GPS-sijainnin alle 10 sekunnissa A-GPS:n avulla. Se myös tallensi kävelylenkkini reitin aika tarkasti, eli hyppimistä ympäriinsä ei jäänyt lokitiedostoon ja matkan pituus (~6,5 km) tallentui oikein.

Kävelylenkin lopuksi menin lähikauppaan ja pistin ohjelman pauselle. Ulos tullessani klikkasin Continue, mutta jostain syystä en saanut GPS-fixiä enää uudelleen.

Saatan siis joutua perumaan aiempia kehuja softan bugittomuudesta myöhemmissä kommenteissa. Nyt lähinnä lisäilen tulevan lomamatkan ravintolapaikkoja ja muita osoitteita kartalle.

Tunnisteet: , , ,

Kommentit: 13

Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Myös täällä ongelmia maps 2.0+N95:n kanssa. Vanha versio ei koskaan menettänyt kykyä saada GPS fixiä. Mielenkiintoista on myös se että samalla Loction tagger menettää myös kykynsä löytää fixi. Navicore kuitenkin toimii.

tiistai, 01 heinäkuu, 2008  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Entäpä se flash 3 lite, suostuuko pyörittämään nettisivuilta flashvideoita?

tiistai, 01 heinäkuu, 2008  
Blogger Tero Lehto kirjoitti:

Flash Lite 3 -tuki toimii, eli video lähtee suoraan toistumaan Youtuben desktop-versosta. Klikkasin Youtube.com:sta mainion Website is down.... -videon, mutta sen toisto tökkii pahasti.

Sama video muistaakseni toistuu N95 8GB:n uusimmalla firmiksellä sulavasti.

tiistai, 01 heinäkuu, 2008  
Anonymous peru kirjoitti:

Omassa N78:ssakin on ollut hankaluuksia Mapsin ja GPS:n kanssa. Välillä sijaintia ei löydy millään. Jos taas avaan GPS-tiedot -sovelluksen erikseen, ei ongelmia ole. Ilmeisesti Maps on se joka bugittaa.

keskiviikko, 02 heinäkuu, 2008  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

>Myös täällä ongelmia maps 2.0+N95:n
>kanssa. Vanha versio ei koskaan
>menettänyt kykyä saada GPS fixiä

Maps versioilla on ilmeisesti käyttäytymis eroja, esim E71:n versio, jos näytön taustavaloa sammutetaan ja ei ole navigointia (eli seuraillaan) sammutetaan GPS, no jos ruutu piemeänä, niin mitä siitä paikannuskesta hyötyö...

>Omassa N78:ssakin on ollut
>hankaluuksia Mapsin ja GPS:n
>kanssa. Välillä sijaintia ei löydy
>millään. Jos taas avaan GPS-tiedot
>-sovelluksen erikseen, ei ongelmia
>ole. Ilmeisesti Maps on se joka
>bugittaa.

Mitkä paikannusmenetelmät käytössä? mikä SIM?. Esim jos verkkoperustainen käytössä, mutta ei tuettu/ongelmaa, näyttää paikkatiedon saaminen olevan ongelmallista useilla laitteilla. Jos ruksii tuon pois, niin ongelma vähenee, mutta paikkatiedon saamiseksi vaaditaan GPS fixiä.

keskiviikko, 02 heinäkuu, 2008  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Edellistä kommenttia en oikein ymmärrä. Puhumme ilmeisesti kaikki uudesta maps 2.0:sta. Joka syystä tai toisesta menettää satunnaisesti kykynsä löytää sijaintia paikannusmenetelmästä riippumatta. Ohjelma on kyllä hienon, vielä kun saavat sen toimimaan...

keskiviikko, 02 heinäkuu, 2008  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Mulla kans eilen 1.7. ongelmia n95 gps fixin kanssa. Ei löyänyt millään gps:ää käyttävällä ohjelmalla fixiä. (SportsTracker, Maps2.0, Geocache Navigator)
Tänä aamuna toimi moitteetta.
Otin kyllä välillä muistikortin pois, käynnistelin puhelinta uudelleen yms.

keskiviikko, 02 heinäkuu, 2008  
Anonymous SS kirjoitti:

>Puhumme ilmeisesti kaikki uudesta
>maps 2.0:sta. Joka syystä tai
>toisesta menettää satunnaisesti
>kykynsä löytää sijaintia

Puhuttiin myös muista sovelluksista.
Maps 2:sta on useampia versioita, enkä väitä etteikö itse ohjelmassa voisi olla ongelmia.

>paikannusmenetelmästä riippumatta.

Ok, ole kuitenkin havainnut että paikennusmenetelmilläkin on ollut vaikutusta, varsinkin kuvailemassani tapauksessa (Verkkoperustainen) ja nimenomaan Maps 2:n kohdalla.

Havainto voi olla tietenkin sattumaa.

keskiviikko, 02 heinäkuu, 2008  
Blogger Pekka kirjoitti:

Itselläni oli myös samoja ongelmia. Uuden Maps 2.0 myötä tuli päivitys myös maploaderiin. Kartat pitää myös asentaa uusiksi...uusissa on myös kävelytiet ja "asuntokortteli". Jos jompikumpi, maps -tai maploader ovat eri-ikäiset, ohjelma kaatuu. Koitin monta kertaa ennen kuin huomasin. Huomasin myös et kun Maps 2.0:n hakee satelliitteja punaisilla palkeilla, ei yhteyttä tullut koskaan , ainakaan minulla. Kun ohjelman käynnisti kerran tai pari uudestaan ja palkki muuttui keltaiseksi, niin yhteys löytyi. Tietääkö joku mitä ne värit oikein meinaa?

keskiviikko, 02 heinäkuu, 2008  
Blogger Pekka kirjoitti:

Itselläni oli myös samoja ongelmia. Uuden Maps 2.0 myötä tuli päivitys myös maploaderiin. Kartat pitää myös asentaa uusiksi...uusissa on myös kävelytiet ja "asuntokortteli". Jos jompikumpi, maps -tai maploader ovat eri-ikäiset, ohjelma kaatuu. Koitin monta kertaa ennen kuin huomasin. Huomasin myös et kun Maps 2.0:n hakee satelliitteja punaisilla palkeilla, ei yhteyttä tullut koskaan , ainakaan minulla. Kun ohjelman käynnisti kerran tai pari uudestaan ja palkki muuttui keltaiseksi, niin yhteys löytyi. Tietääkö joku mitä ne värit oikein meinaa?

keskiviikko, 02 heinäkuu, 2008  
Blogger Pekka kirjoitti:

vielä lisäys. Siksi kai Maps toimi poistettuasi muistikortin, koska jos sulla oli kartat tallennettu sille vanhalla maploaderilla asennettuina niin verkkoyhteydellä haettuna se toimi.

keskiviikko, 02 heinäkuu, 2008  
Anonymous EM kirjoitti:

Minulla puhelin on toiminut muuten mainiosti, mutta jostain syystä youtuben videot eivät ole toimineet enää eilisen jälkeen. Video näkyy valkoisena alueena, jossa kursori muttuu kädeksi. Youtuben muu flash-sisältö, kuten etusivun linkit, näkyy kuitenkin oikein.

torstai, 03 heinäkuu, 2008  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Oma e71 ei saa gps-yhteyttä.
Toimi vielä mainoisti puhelin
viikko taaksepäin.

Kadotti mokoma mun sähköpostiasetukset, piti luoda
tilit uudestaan.

Outoja kaatuiluja, pari kertaa buutannu itsestään.

tiistai, 23 joulukuu, 2008  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle