[ Siirry blogin etusivulle ]

lauantai, heinäkuu 26, 2008

Loma ilman työposteja

Hyvää kesää. Kohta neljä viikkoa kesälomaani on takana, ja vielä reilu viikko edessä. Vanhemmilla kollegoilla on vielä viikko enemmän lomaa.

Blogin pitämisen jätin myös, kun en ole halunnut seurata työasioita. Hesarissa on aiheeseen liittyen juttua. HS uutisoi selvityksestä, jonka mukaan puolet suomalaisista työntekijöistä seuraa lomallaan työsähköpostrja tai vastaa puheluihin. Huomisaamun lehdessä on ilmeisesti lisätietoa

Tästä voisi päätellä, että yritysten kannattaa hommata kannettavst tietokoneet ja älypuhelimet melkein kaikille. Laitteen hinta ei ole suuri kustannus, jos sillä saadaan ihmiset päivystämään myös lomillaan ja vapaa-ajallaan.

Osuus kuulostaa yllättävän suurelta. Juttu ei tosin vielä kerro selvityksen yksityiskohtia. Onhan eri asia, miten moni sanoo vastaavansa työpuheluihin kuin miten moni tosiasiassa vastaa niihin.

Itse otin työkännykästä Intellisyncin päivityksen pois päältä. Poissaoloviestiin kirjoitin, etten lue sähköposteja 4. elokuuta asti. Pari päivää sitten nettikaupan tilausvahvistukseni meni vahingossa työosoitteeseen. En voinut tarkistaa sitä, koska huomasin unohtaneeni salasanani. Lomailu lienee onnistunut.

Pari töihin liittyvää puhelua ja tekstiviestiä olen silti hoitanut. Kun jokin asia vaivsa, on vähiten stressaavaa hoitaa se pois kuin jättää roikkumaan.

Kokonaan lomalle on vaikea päästä, minun ammatissa ainakaan. Mahdollisia työasioita tulvii joka tunti IRCistä, lehdistä, televisiosta ja webistä. Töihin liittyvät RSS-syötteiden päivitykset otin kuitenkin pois pää

Nyt terassille mansikoita ja vadelmia, valkoviiniä ja vaniljajäätelöä mättämään. Mittari näyttää yhä 27 celsiusastetta.