[ Siirry blogin etusivulle ]

torstai, heinäkuu 03, 2008

Kännykät vuonna 2020

Nokia on avanut uuden nettisivuston, cto.nokia.com, jossa luvataan tuoreinta tietoa siitä, millaisia asioita on kehitteillä ja mitä tulevaisuuden trendeistä voidaan arvailla. Sieltä on turha toivoa vihiä seuraavasta N-sarjalaisesta tai muista salaisuuksista. Tilasin kuitenkin RSS-feedin.

Artikkeli nanotekniikan hyödyntämisestä ja siihen liittyvä Nokia Morph -video ovat kiinnostavia. En ollut videota nähnyt, vaikka se julkaistiin jo keväällä. Siellä on myös linkkinä sepustus (PDF) nanotekniikan mahdollisuuksista.

Videon perusteella kännykkä vuonna 2020 voi olla taipuisa ja venyvä, jaettavissa useaan osaan, osaa vaihtaa väriään, hylkii likaa ja nesteitä, reagoi kosketukseen, lataa akkunsa auringoenergiasta ja antaa fyysisen palautteen monin tavoin.

Sivuilla myös Nokian teknologiajohtaja Bob Iannucci pitää blogia. Toivottavasti se päivittyy jatkossakin, ja on myös aidosti hänen kirjoittamansa. PR-väen kirjoittamat blogit erottaa nopeasti.

Olisi kiinnostavaa lukea arkisempiakin näkemyksiä. Miten Iannucci näkee esimerkiksi kosketusnäytöt ja -käyttöliittymät, miniprojektorit, näyttötekniikan kehittymisen, kasvavan virrankulutuksen haasteet, kännyköiden eri muotoiluvaihtoehdot (simpukat eivät selvästikään ole Nokian suosikkeja), jne. Lisäksi hyvän blogin tunnusmerkkeihin kuuluu aktiivinen kommentointi.

Kommentit: 1

Anonymous Wautsi! kirjoitti:

Kuulostaa mielenkiintoiselta. Tuota taipuisuutta osasinkin jo odottaa, mutta värien vaihtamisen kyky oli ihan uutta.

maanantai, 07 heinäkuu, 2008  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle