[ Siirry blogin etusivulle ]

keskiviikko, heinäkuu 02, 2008

Iyouit on mobiiliohjelma... joka .. no se.. siis niinku...

Taidan luovuttaa. Tätä ei kai ole tarkoitettu minulle. Hyvän ohjelman tai palvelun idea selviää hetkessä ja käyttötapa heti perään. S60-softa Iyouitin (suomeksi kuulemma Mäsäse) idea ei selviä. Nyt olen antanut linkin, kokeilkaa itse saatteko siitä jotain tolkkua.

Otetaan vähän takapakkia niille, jotka eivät tiedä mistä on kyse. Joku viikko tai pari sitten Jaiku-feedissäni alkoi näkyä kummia kommentteja ohjelmasta, joka on "paras mobiiliohjelma koskaan" ja "hyvä juuri siksi, koska kaikki pitää opetella itse". On sille avattu Jaiku-kanavakin.

Kyseesä on siis jonkinlainen syötteitä keräävä ja muun muassa käyttäjänsä sijainnin tunteva ohjelma. Näitä tietoja sitten jaetaan kavereiden kesken, ja tuloksena on ... no, se ei ole minulle selvinnyt. Sivuilla on kerrottu ideasta, jos jaksaa perehtyä.

Olen tallentanut ohjelmaani sijaintitietoni (softa ilmeisesti hyödyntää GPS-ja GSM-solupaikkatietoa), tekemiseni ja kirjat, jotka aion ostaa. Vaan miksi? Se ei selvinnyt.

Olen vähän tylsä ihminen. En jaksa vain kouluttaa lelua, vaan muistia ja suoritinaikaa kuluttavan softan pitää ratkaista joku ongelma tai helpottaa elämääni. Tai olla heti hauska.

Juju aukeaa kaiketi sitten, kun on saanut houkuteltua kontaktilistalleen riittävästi porukkaa. Ihmisillä tuntuu kuitenkin olevan jo riittävästi hallittavaa nykyistenkin feediensä ja softiensa kanssa.

En nyt poista ohjellmaa, jos sitä vaikka vielä alkaa ymmärtää mistä on kyse. Nokia E71:n akun Iyouit tosin kuluttaa loppuun nopeasti. Siirretyn datan määrää en ole vielä laskeskellut.


Iyouit:n S60-ohjelmaan voi lisäillä kaikenlaisia feedejä.

Tunnisteet:

Kommentit: 3

Blogger Juha Keskinen kirjoitti:

Sitä mäkin löysin ton jaikusta :-) En vielä keksinyt miksi tuollainen olisi järkevä. Muutenki tuntuu et akku loppuu liian äkkiä. Pitää joskus miettiä et onko tällänen softa vaan aikaa vievä vai hauska... Nyt se tuntuu et olis aikaa vievä. Aikaa tarvitaan muuhunki ku mobiili softilla leikkimiseen :-)

keskiviikko, 02 heinäkuu, 2008  
Anonymous Kari Haakana kirjoitti:

Ei Mäsäse minullekaan ole vielä avautunut. Mutta toisaalta: jos postauksestasi vaihtaa Iyouitin tilalle vaikkapa sanan "blogi", niin kovin alkaa näyttää tutulta: mitä hyötyä, ei ole aikaa, ei avaudu...

keskiviikko, 02 heinäkuu, 2008  
Blogger Tero Lehto kirjoitti:

Kari, en ole samaa mieltä. Saan blogistani monenlaista konkreettista hyötyä.

Ensinnäkin, minulle jää vielä verojen jälkeenkin pari sataa kuussa tuloja mainoksista. Se tarkoittaa, että maksan mainostuloilla esmes matkani luksushotelliin reittilentoineen Thaimaahan tai ensi keväännä jonnekin muualle, näillä näkymin Kiinaan.

Toiseksi olen saanut blogin kautta paljon hyviä aihe- ja uutisvinkkejä. Monet lähestyvät mieluummin bloggaajaa, koska toimittajia inhotaan, pelätään tai ei osata käsitellä.

Kolmanneksi olen saanut monia kontakteja, joiden kautta on saanut uutta tietoa ja uusia kontakteja.

Neljänneksi opin kokoajan uutta, koska blogin ansiosta seuraan alaa tarkemmin kuin työn puolesta pelkästään. Blogissa myös kommentoijat korjaavat virheitä ja väärinkäsityksiä, eli opin taas uutta.

En tee blogia neljättä vuotta sattumalta, vaan hyvin hyötylähteisesti-

keskiviikko, 02 heinäkuu, 2008  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle