[ Siirry blogin etusivulle ]

keskiviikko, kesäkuu 04, 2008

Vaihdoin taas 2G-tilaan

Joskus taannoin valittelin 3G-verkon ongelmista monen valmistajan puhelimilla. Ne menivät ohi pitkäksi aikaa. En tiedä missä vika nyt, mutta rakkaat ystäväni "Yhteysvirhe" ja "Verkko varattu" ovat olleet takaisin.

On aika ärsyttävää kuulla, että joku on yrittänyt soittaa aamulla 90 minuuttia ja puhelimesi on ilmoittanut olevansa tavoittamattomissa. Itsehän tätä ei näe mistään; puhelin näyttää täysiä kuuluvuustolppia.

TeliaSoneran asiakaspalveluun tai tekniseen tukeen asiasta on turha ilmoittaa. Viimeksikin sieltä vastattiin, että "tiedäthän sinä Nokian puhelimet" tai "olethan päivittänyt Nokian puhelimesi softan". "Ei tämä ole Nokian puhelin." "No päivitä sen toisen puhelimen softa."

Sattumalta teen parhaillaan lehdelle puhelinvertailua, ja olen todennut samoja virheilmoituksia viiden valmistajan 3G-laitteiden kanssa.

Mikäpä siinä, saahan sitä ajan kulumaan, kun selvittelee firmisversioiden eroja. Helpompaa on tosin pakottaa puhelin 2G-tilaan.

Tunnisteet: ,

Kommentit: 15

Anonymous SwitchX kirjoitti:

Itse olen kironnut samaa ongelmaa niin kauan kun perheessä on ollut 3G puhelimia. Pahimmillaan tosiaan on ollut pakko pistää luurit pelkkään 2G tilaan. Merkillä ei ole ollut väliä. Tuosta ongelmasta olisi kiva joskus nähdä joku laajempi kysely jossain...

keskiviikko, 04 kesäkuu, 2008  
Blogger Tonni kirjoitti:

Jep, Elisan liittymä tekee ihan samaa. Hyvin rasittavaa on myös toimimaton datayhteys ("No reply from gateway" tai jotain tämän tyylistä) joka ilmenee omalla N82-puhelimellani säännöllisesti viikoittain.

Mainitsemasi operaattorien asenne on mielestäni täysin väärä sekä kestämätön, koska operaattorille maksan yhteyksistä (esim. kk-hinta datasta) ja ongelmat näkyvät nimenomaan yhteyksissä. Puhelimesta en maksa kuukaudessa mitään lisää, se on vaan väline joka on ollut pakko ostaa nauttiakseen yhteyksistä. Uskaltaisin väittää, että ongelmat tuskin ovat pelkästään "tiedäthän-niissä-nokian-puhelimissa" vaan myös verkkojen puolella. Koko 3G-teknologia on kuitenkin vielä aika uutta.

keskiviikko, 04 kesäkuu, 2008  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Näin on. Juttuvinkkinä tosiaan myös raportti (testaus) operaattoreiden 3G verkkojen toimivuudesta olisi mielenkiintoinen.

Hesarin etusivulla kehutaan harva se päivä Mobiili-"laajakaistoilla". Mutta totuus on toinen. Monesti on niin, että hyvä että edes joku bitti liikkuu noilla kaistoilla.

Jo liikaa mokkuloitako?

keskiviikko, 04 kesäkuu, 2008  
Blogger Tero Lehto kirjoitti:

Tämän asian testaaminen vaatisi aika isoja resusrsseja ajallisesti ja henkilömääräisesti, ja vaikka niitä olisikin, todennäköisesti myös jossain määrin operaattoreiden yhteistyöhalua.

Ei kannata siis toivoa kovin kattavaa testailua.

Yksittäisten kännyköiden kanssa tehdyt kuuluvuustestit ovat olleet tähän asti aika suppeita.

keskiviikko, 04 kesäkuu, 2008  
Blogger Juho kirjoitti:

Aiemmin dna:n ja nykyisin Elisan asiakkaana voin sanoa että täysin samat ongelmat piinaa jatkuvasti. Puhelimella ja/tai operaattorilla ei tunnu juurikaan olevan vaikutusta tilanteeseen. Todella turhauttavaa!

Oma johtopäätökseni on aika yksiselitteinen: 3G on todella epäluotettava ja keskeneräinen tekniikka. Operaattorit on puhuneet jo jopa 2G verkkojen alasajosta. Minun mielestä palvelun taso tulee samalla hetkellä romahtamaan...

keskiviikko, 04 kesäkuu, 2008  
Anonymous Esc kirjoitti:

Ai no nyt selvisi syy miksi saan ihmisiltä usein ihmettelyä että puhelimeeni ei saa soitettua! Minulla E90...

keskiviikko, 04 kesäkuu, 2008  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Ulkomailla reissattuani olen pannut usein merkille että tietyissä maissa ongelmia ei ole, mutta Suomeen tullessa taas on (Sonera). Olisi kiva tietää ne ongelmaoperaattorit ja kenen verkkolaitevalmistajan tekniikkaa siellä oikein käytetään -- löytyisikö tästä yhdistävä tekijä...?

keskiviikko, 04 kesäkuu, 2008  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Itselläni saunalahti eli elisa ja ennen oli dna. Molemmissa samaa ongelmaa.

Huvittavinta kun saunalle soitan Yritys ASPAan niin sanoo että jo kuulostaa oudolle vialle että ei ole tullut muita vastaavia ;)

Luureina ollut Noksuu, Samsung, HTC, SE. Pääsääntöisesti Noksuu

keskiviikko, 04 kesäkuu, 2008  
Anonymous Pekka kirjoitti:

Sonera ja E90...toistuvasti tulee viestejä vastaajaan eikä luuri ole pärähtänyt.

No, tästähän selviää sillä että ottaa vastaajan pois käytöstä :)

keskiviikko, 04 kesäkuu, 2008  
Anonymous Ville Karinen kirjoitti:

Ei kait testaus voi olla mitenkään resursseja vievää?

Esim.

1. Avaa 2 (lanka) + 5 uutta liittymää

2. Anna 5 äänetöntä 3G-puhelinta eri ihmisille pidettäväksi mukana päivittäin viikon ajan

1. Tee tietsikaan AT-batti, joka soittaa tunnin välein noihin viiten numeroon. Näistä viidestä numerosta on soitonsiirto toiseen (lanka)tietokonepuhelinliittymään , joka laskee UMTS-verkkojen & puhelimien tunarointimäärät.

Ehdotin tällaista jo aikaisemmin. Voi tietty olla, että tässä on jokin operaattorisianreikä.

torstai, 05 kesäkuu, 2008  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

En ole moneen vuoteen pitänyt puhelintani 3G-tilassa, jo senkin takia, että 3G tuntuu syövän akut hetkessä. Laitan sen päälle silloin harvoin kun tarvitsen läppäriini nopean yhteyden. EDGE-nopeudet riittävät minulle 9 kertaa kymmenestä. Luulen että Apple teki IPhonen kanssa oikean ratkaisun jättäessään 3G:n pois ekasta versiosta - kuinkakohan nyt mahtaa käydä?

torstai, 05 kesäkuu, 2008  
Anonymous BUK kirjoitti:

Olen monta vuotta jo ihmetellyt miten ihmiset törmäävät näihin kuuluvuusongelmiin. Itselläni on ollut Radiolinjaa, DNA:ta, Soneraa ja nyt lopulta Elisaa. Aina on kaikki toiminut pl. massafestarit, jossa hyvinkin mitoitetun verkon kapasiteetti on ajoittain loppunut.

3G-puhelimen mukanaan tuoma lisäarvo muille kuin suuri näyttöisille puhelimille kylläkin on liki nolla pl. puhelimen käyttö datakorttina. Puheenlaadussa en ole huomannut eroa. Kieltämättä hienosti Suomessa on saatu "höynäytettyä" tavan kansalaisia :)

torstai, 05 kesäkuu, 2008  
Blogger Tero Lehto kirjoitti:

Ville kysyi:

"Ei kait testaus voi olla mitenkään resursseja vievää?"

Ajattelitko, että 15-vuotiaat koululaiset pistetään ilmaistöihin?

Tarkoittamani kallis resurssi oli ihmisten tekemä työ.

torstai, 05 kesäkuu, 2008  
Anonymous Ville Karinen kirjoitti:

No mä voin vaikka tehdä työn (etsiä netistä ilmaiskoodarit), jos noi laitekustannukset eivät ole isoja :-).

Tai eiks matkapuhelinfoorumilla voisi joku tehdä tämän meidän puolesta? Aänettömien puhelimien sijaan riittäisi nokialaisissa - profiilien rukkaaminen. Eli testipuhelut eivät hälyttäisi ja ubiikkiyhteiskuntakelvottomat puhelut menisivät tietsikan lokiin.

perjantai, 06 kesäkuu, 2008  
Anonymous Karce kirjoitti:

Huojentavaa huomata, että muillakin on ollut samoja ongelmia. Minulla on SonyEricsson K800 ja operaattori Sonera. Juuri tästä syystä minullakin on jo kauan ollut puhelin lukittuna 2G-tilaan. En edes uskalla jättää sitä 3G-tilaa. Laitan se 3G-tilaan manuaalisesti sitten, kun tarvitsen nopeampaa datasiirtoa ja päätteeksi palautan takaisin 2G-tilaan.

Aikoinaan tästä soitin Soneralle ja pitkään juteltiin. "Onko puhelimessasi uusin ohjelmisto?" Kyllä siinä on ollut ja tuskin siihen enää tuleekaan päivitystä. Tuntui aivan siltä kuin Soneran tukihenkilö ei edes olisi halunnut ymmärtää ongelmaa. Piti oikein rautalangasta vääntää, että puhelut eivät tule perille, vaikka puhelin näyttäisi olevan aivan normaalisti valmiustilassa verkossa täysillä tolpilla. "Ota yhteyttä SE:lle". Niin taisin sitten olla yhdeydessä myös SE:lle ja siellä taas sanoivat, että "ei puhelimen softassa mitään vikaa ole, ota yhteyttä operaattorin". Niinpäniin.... operaattori ja puhelimen valmistaja syyttelevät toisiaan. Olisiko nyt Kuluttajan rooli tässä unohdettu kokonaan?

Tästähän oli juttua kerran myös Kuningaskuluttajassa. Pätkä on tallessa digiboxissani.

Miten on Tero, tämä blogin juttu on viime kesäkuulta, mutta vieläkö sinulla on puhelin lukittuna 2G-tilaan tai onko sinulla muuta tietoa asian nykytilasta?

maanantai, 13 lokakuu, 2008  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle