[ Siirry blogin etusivulle ]

sunnuntai, kesäkuu 08, 2008

Uudesta iPhonesta leviää kuvia tai feikkejä

Uuden 3G-iPhonen julkistusta Applen kehittäjätapahtumassa Suomen aikaa maanantai-iltana pidetään varmana, mutta joidenkin arvioiden mukaan Apple on julkistamassa useita malleja. Myös GPS:ää on vahvasti veikattu ainakin yhteen malliin.

Engadget kirjoitteli laajasti leviävistä feikkikuvista (ja toisestakin). Puhelinvertailu.com:n uutisissa oli huomattu, että iLounge on myös esitellyt kuvia.Eihän näistä mistään voi olla varma. Siellä spekuloidaan, että uusissa malleissa näyttö pienenisi nykyisestä 3,5 tuumasta.

Olenkin todennut, että näitä ennakkokuvia levittämällä nolaa vain itsensä, eikä tekijänoikeuspuolikaan ole oikein kunnossa; kuvien alkuperästä ei ole tietoa.

Viime viikolla jututtamani analyytikko arvioi, että Apple laajentaa merkittävästi iPhonen mallistoa ja tuo mahdollisesti myös simpukkamallin (clamshell), koska 70 prosenttia USA:n massamarkkinoiden puhelimista on markkinatutkimusten mukaan simpukkamalleja.

UMTS-/HSDPA-tuen ohella on kiinnostava nähdä, mitä 2G- ja 3G-taajuuksia uusi iPhone tukee, vai tuleeko siitä erilliset versiot Eurooppaan ja USA:han.

Uudesta iPhonesta tulee joka tapauksessa viikon ykkösaihe, vaikka muitakin mobiilijulkistuksia kuuluu olevan tulossa.

Tunnisteet:

Kommentit: 4

Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Amerikkalaiset pitävät myös ulkoisesta, näkyvästä antennista mutta tasantarkkaan Apple ei ikinä tee sellaista puhelimeensa.

08 kesäkuu, 2008 18:51  
Blogger PA kirjoitti:

En tiedä yhtään kosketusnäyttöpuhelinta, joka olisi malliltaan simpukka. Simpukan järki on siinä, että sillä tavalla puhelimeen saa kohtuullisen kokoisen näytön viemättä tilaa näppäimiltä, mutta kosketusnäytön kanssa tuossa ei ole mitään mieltä.

Applella ei ole tapana juosta markkinatutkimustilastojen perässä vaan tehdä toimivia juttuja, joten epäilen kovasti, että varsinaista simpukkaa nähtäisiin.

09 kesäkuu, 2008 08:59  
Anonymous Wautsi! kirjoitti:

On mielenkiintoista nähdä millaiseen suosioon iPhone Suomessa yltää. Onhan tuo iPod mennyt hyvin kaupaksi Suomessa, joten mikseipä myös iPhone.

09 kesäkuu, 2008 17:19  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Siellä se nyt on.. http://www.engadget.com/2008/06/09/steve-jobs-keynote-live-from-wwdc-2008/
Varsin sellainen, mitä ajateltiinkin.

09 kesäkuu, 2008 22:47  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle