[ Siirry blogin etusivulle ]

tiistai, kesäkuu 03, 2008

Sonera ei tunnista S60-selainta

Työkännykälleni Nokia E51:lle kävi katala onnettomuus, joten puhelin meni vaihtoon. Samana päivänä tuli siis sama puhelin takaisin, mutta fyysisesti toki uusi laite.

Mielenkiinnolla huomasin, että S60-selain meni oletuksena internet-yhteysosoitteella osoitteeseen www.sonera.fi. Miten TeliaSonera huomioi tämän? Ei mitenkään. Sieltä avautuu normaali PC:lle optimoitu sivusto, joka ei mitenkään palvele a) olemassaolevaa asiakasta ja b) erityisesti mobiiliselaimen käyttäjää.

Käyttäjän pitää siis erikseen tietää sen Soneran mobiiliportaalin osoite, olikohan nyt wap.sonera.fi tai wap.sonera.net.

Kokemukseni myöskään TeliaSoneran HomeRun-hotspoteista eivät ole olleet kehuttavia. Kännykällä on vaikeaa kirjautua sisälle, kun palvelu ei tarjoa mobiililaitteelle räätälöityä näkymää. Eikö mobiilioperaattori pidä kännyköitä riittävän tärkeinä? Vai onko kyse siitä, ettei WLAN-käyttöön haluta opettaa ihmisiä?

Niin tai näin, Soneran tarjonta mobiilissa webissä ei tee vaikutusta.

Soneran web-palvelu ei huomioi S60-selainta, mutta pitäisikö sen edes? Periaatteessa selain yrittää tarjota PC-näkymän. Käytännössä: onhan tämä aika tuskaa. Ja hidasta.

Tunnisteet:

Kommentit: 2

Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Ja eikös ole vieläkin niin (? en ole pitkään aikaan viitsinyt kokeilla ?) että wap.sonera.fi (.net taimikäsenytolikaan) ei pääse kuin wap-gatewaytä käyttämällä. Ei edes Soneran internet -APN:llä. Puhumattakaan WLANista. Buu.

04 kesäkuu, 2008 01:20  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Mikään ei ole rasittavampaa kuin törmätä "mobiilioptimoituun" sivuun ilman, että on pääsyä varsinaiselle sivulle. Usein tietää mitä hakee, mutta joidenkin palveluiden ylläpitäjät ovat olleet sitä mieltä että 5% sisällöstä riittää mobiileille.

07 kesäkuu, 2008 13:37  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle