[ Siirry blogin etusivulle ]

tiistai, kesäkuu 03, 2008

S60-puhelimen GPS-sijainti läppäriin

Tuttu tilanne matkustavalla S60-puhelimen ja läppärin käyttäjällä: uusi paikka, eikä sijainti ole aivan selvillä? Se olisi kiva nähdä kartalla voidakseen löytää ravintoloita ja muita palveluita hotellin läheltä.

Uusi JoikuSpot Light 2.0 tuo mukanaan uuden palvelun, MapSpotin. Idea on yllä kuvattu, mutta tässä se on vasta hyvin kehitysasteella. Kun MapSpotin avaa, se kyllä näyttää sijainnin Google Maps -pohjaisena mashupina. Mitään sen kummempaa ei pääse vielä tekemään.

Asiasta hyvin perillä olevien lähteiden mukaan Joikusoft neuvottelee JoikuSpotin ja MapSpotin käytöstä useiden operaattoreiden kanssa, joten pian voidaan saada kiinnostavia käytännön sovellutuksia tälle.

Minusta olisi hienoa, jos MapSpotista saisi GPS-sijaintitiedon siten Windowsiin, että sitä voisi hyödyntää Google Earthin ja muiden vastaavien sovellusten kanssa. Siis S60-puhelinesta GPS-sovitin Windowsille.

Tunnisteet: ,

Kommentit: 1

Anonymous tjh kirjoitti:

ExtGPS voi kiinnostaa. Se jakaa S60-puhelimen GPS:n kuin se olisi Bluetooth-GPS-palikka.

03 kesäkuu, 2008 09:09  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle