[ Siirry blogin etusivulle ]

lauantai, kesäkuu 07, 2008

Päivitykset älypuhelimiin netistä

Allaoleva keskustelu S60:n tietoturvasta pisti miettimään, pitäisikö näiden laitteiden olla netistä päivitettäviä, kuten isot PC:t. Windows Mobilessa on jo ainakin 6-versiosta alkaen Windows Update -toiminto.

Rehellisyyden nimissä on sanottava, etten ole ikinä saanut ainuttakaan päivitystä tuon kautta.Pikaisella nettihaulla ei edes selvinnyt, pitäisikö sen tarjota myös firmware-päivityksiä, vaiko vain ylimpien kierrosten pieniä korjauksia tai lisäyksiä.

Windows Mobilessa on näpsäkkä päivitystyökalu, jonka saa myös automatisoitua. Vielä minulle ei ole HP:n, HTC:n ja Samsungin laitteista selvinnyt, millaisia päivityksiä sen kautta pitäisi saada.

Nykyisin Nokia, Sony Ericsson ja monet muut tarjoavat firmware-päivityksiä ainakin PC-ohjelmistojen kautta. Sitä kai pidetään vielä turvallisempana kuin verkkoyhteyden yli päivittämistä.

Ovatko nettipäivitykset sitten iso riski? Jos päivitys ensin haetaan muistikortille ja ajetaan sieltä, luulisi operaation olevan yhtä turvallinen tai turvallisempi kuin nykyinen tapa ladata ja ajaa päivitys USB-kaapelin kautta.

Rohkenen ennustaa, että tulevaisuudessa nopeasti kehittyvät ominaisuudet ja tietoturvan vaatimukset tuovat OTA-päivitykset myös puhelimiin. Nokia People -lehdessä oli joskus vuosia sitten juttu, että FOTA (Firmware (upgrades) Over The Air) tulisi vuonna 2007, mutta saapa nähdä milloin tämä toteutuu.

Päivitetty 8.6.2008 klo 10:58:
Huomasin muuten, että Series 40:n 5:th Editionissa on päivitys verkosta PC:tä tarvitsematta, käytännössä ainakin Nokia 5610 XpressMusic -mallissa. Puhelin ei heti tarjonnut päivitystä, joten en päässyt vielä kokeilemaan, miten se tapahtuisi käytännössä.

Tunnisteet: , ,

Kommentit: 5

Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Just päivitin onnistuneesti nokia 6120c:n firmwaren versioon 5.11. Ja siis ekan kerran OTA!

08 kesäkuu, 2008 22:23  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

>Nykyisin Nokia, Sony Ericsson ja
>monet muut tarjoavat
>firmware-päivityksiä ainakin
>PC-ohjelmistojen kautta.

Kuten huomasasit Nokialla on mm. osassa S40 koneissa ja myös joissain S60 koneissa ja SE:kin tarjoaa netinyli päivitystä, SEllä useitakin malleja jotka käyvät asetuksista riippuen itsekseen tarkistamassa onko päivityksiä.

08 kesäkuu, 2008 23:37  
Anonymous KariM kirjoitti:

@Tero
Myös S40 3rd Ed. -laitteissa (3109c, 3110c ainakin) on valikoissa kohta, jolla netistä voi hakea päivityksiä suoraan luuriin. Ko. toiminto ei vaan löydä koskaan mitään.

Pitäisiköhän operaattorin tukea ko.
toimintoa?
Infoa asiasta ei ainakaan ollut Nokian Aleksilla olevassa putiikissa. Operaattorillekin (perus-aspa) asia oli vieras...

SE:n laitteiden päivityksistä sen sijaan on myönteisiä kokemuksia.

09 kesäkuu, 2008 09:46  
Blogger Janne Granström kirjoitti:

firmware päivityksiä puhelimella ja netistä en ole kuullut, osassa malleista on kuitekin sen aliohjelmien päivitysmahdollisuus (tarkista uusin versio), mutta mitään automaattista päivitystoimintoa en ole edes s40 luureissa nähnyt.. tai ainakaan pannut merkille.

se ajatus että päivitys paketti ajettaisiin ensiksi vaikka muistikortille ei ole hyvä idea sillä kuitenkin on niitä jotka sen muistikortin ottavat pois kesken tai vastaavaa :) myöskin se että sen ohjelman pitäisi ensiksi käynnistää luuri, muistaa että kyseessä on päivtys muistikorttia käyttäen.. on myöskin hieman outo ja purkkamainen ideana.

antaa sen PC:n olla kuitenkin se lähetin vaikka nuo USB kaapelit ei nokialla vieläkään ole kovin luotettavia :)

16 kesäkuu, 2008 20:24  
Anonymous peru kirjoitti:

Nokia N78:ssa on OTA-päivitys. Ensimmäinen uusi ohjelmistoversio julkistettiin 25.6. Omassa laitteessa päivitykseen meni pari minuuttia ja kaikki pelaa loistavasti.

27 kesäkuu, 2008 09:27  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle