[ Siirry blogin etusivulle ]

sunnuntai, kesäkuu 29, 2008

Käyntikortit ja tekstit talteen kameralla

Olen oikeastaan jo lomalla, joten kuukauteen ei tarvitse skannailla kenenkään käyntikortteja. Huomasin kuitenkin uuden softan Nokia E71:n mukana, josta pari kommenttia.

Multiscanner-ohjelma tulee siis ainakin Nokia E66:n ja E71:n mukana. Se käyttää kameraa käyntikorttien skannaamiseen. Tämähän on jo vanha idea, jota ei ole vain koskaan oikein saatu käytännössä toimimaan. Ei käyntikortin kanssa päästä yleensä optimaaliseen valaistukseen, joten kuvista tulee heikolla kameralla liian suttuisia tietojen lukemseen.

E71:n kameralla Multiscanner toimii auttavasti. Kokeilin kahdella englannin- ja suomenkielisellä kortilla. Neljästä kortista en onnistunut tosin kertaakaan lukemaan yhtäkään täydellisesti. Joko sain nimen oikein, tai puhelinnumeron sähköpostiosoitteen, mutten yleensä kaikkia. Tiedot voi korjata skannauksen jälkeen, ja korteista saa myös halutessaan kuvatiedoston talteen.

Skannauksen voi tehdä nopeasti yhdessä vaiheessa tai tarkemmin kahdessa vaiheessa. Tarkistamalla rajauksen voi parantaa tulosta.

Skannauksen onnistumiseen näyttää vaikuttavan kameran lisäksi se, miten hyvä valaistus on ja onnistuuko pitämään kättä vakaasti paikallaan kuvauksen ajan.

Ohjelmassa on mys Text scanner -toiminto, mutta sillä onnuistuin aika huonosti saamaan mitään tolkullista talteen. Englanninkielisestä tekstistä sain ehkä puolet, mutta suomenkielisestä en sitäkään.

Tekstiä skannatessa originaali kuvatiedosto kannattaa jättää talteen, koska koko tekstiä tuskin saa kerralla talteen.

En ole huomannut ohjelmaa vielä muissa Eseries- tai Nseries-malleissa, mutta Aasiassa on S60-puhelinten mukana jaettu jotain ohjelmaa. Se leviää Nokian Moshissa. En tiedä, onko kysessä sama ohjelma, tai sen vanhempi versio, tai kokonaan eri ohjelma. Sen pitäisi toimia eri S60-malleissa.

Jatkossakin käytän kännykän kameraa työvälineenä, kuten olen aikoinaan jo E70:n osalta todennut ja myöhemmin toimittajan työvälineitä pohtiessa.

Tosin kauempaa kuvatessa onkin pakko olla jo laadukas digikamera isolla linssillä, jos haluaa saada Powerpointit sunmuut talteen. Tiedotustilaisuuksissa aina luvataan, että "ei tarvitse kirjoittaa ylös, saatte nämä sähköpostitse". Totta, mutta ehkä vasta viikon päästä, ja pari slidea voi jäädä pois. On siis parasta kuvata tärkeät tiedot talteen.

Myöhemmin sitten lisää Nokia E71:stä ja S60:n uudistuksista.

Tunnisteet: ,

Kommentit: 4

Blogger Jirka Rautavirta kirjoitti:

Laitoin omaan käyntikorttiini UpCode-linkin vcardiin, joten jos tulet minua haastattelemaan säästyt skannaamisen vaivalta.

sunnuntai, 29 kesäkuu, 2008  
Blogger L kirjoitti:

Tuli tässä mieleen, että miksei käyntikorteissa käytetä 2D-viivakoodia? Sehän voisi olla oiva tapa helpottaa skannausta :) Ei kuitenkaan vie paljoa tilaa kortista.

sunnuntai, 29 kesäkuu, 2008  
Anonymous timo kirjoitti:

scanR on melko toimiva. http://www.scanr.com/

sunnuntai, 29 kesäkuu, 2008  
Anonymous Wautsi! kirjoitti:

No nyt löytyi hyvä syy hankkia E71 vanhan E61i tilalle. Olen jo suoraan sanottuna kyllästynyt pläräämään käyntikortteja käsin, mutta niiden skannaaminen suoraan puhelimeeni muuttaakin koko kontaktien hallinnan käsitettä. Ihan loistava juttu.

maanantai, 30 kesäkuu, 2008  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle