[ Siirry blogin etusivulle ]

tiistai, kesäkuu 10, 2008

Apple iPhone 3G

(Päivitetty 13.6.2008 klo 00:06. Huomasin kömmähdyksen AT&T:n ja Applen provikoissa.)

Applen iPhone 3G -julkistus ei tuonut minulle yllätyksiä, paitsi ehkä suomenkielisen sivuston avautuminen heti ja nopea saatavuus heinäkuussa. Puhelinvertailu.com:n uutisblogissa seurattiin Steve Jobsin avausesitystä vaihe vaiheelta.

Applen mukaan iPhone 3G:n nettiyhteys olisi 36 prosenttia nopeampi kuin Nokia N95:ssä, mutten huomannut mihin väite perustui. Uudempi HSDPA-standardiversio? Jobsin oma vedätys?

Myös uudet USA:n hinnat US$199 (8 Gt) ja US$299 (16 Gt) nostivat iPhone-hypeä, vaikka etukäteen oli spekuloitu jopa US$99 maksavaaa perusmallia. Eurohinnat lienevät samat (euroissa) ja joku lisä päälle.

Applen ja TeliaSoneran mukaan iPhone tulee myös Suomeen 11. heinäkuuta, mutta Soneran tarjoamaa kytkypakettia sille ei vielä ole paljastettu. Sekin on auki, onko TeliaSoneralla iPhoneen täällä jonkinlainen yksinoikeudellinen sopimus. Spekulaatioita on ollut molemmista. Saapa nähdä, miten tämä vaikuttaa kysyntään.

Kiinnostavaa on sekin, että nettitietojen mukaan Apple ei enää saisi puhelinlaskusta provikkaa AT&T:ltä. On kiinnostavaa nähdä, luopuuko Apple myös väitetyistä yksinoikeuksista tietyille operaattoreille, eli mistä on sovittu.

Tunnisteet: ,

Kommentit: 12

Blogger Valto kirjoitti:

Nopeusero johtuu ohjelmistoista ja alustasta.

tiistai, 10 kesäkuu, 2008  
Blogger Kennu kirjoitti:

Minunkin käsittääkseni siinä vertailtiin sivun latautumista selaimeen näkyviin, ei nettiyhteyden nopeutta sinällään.

tiistai, 10 kesäkuu, 2008  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

"Interneteissä" kerrotaan, että Applen valitsema demosivu sisälsi kätevästi flashia, jota iPhone ei osaa esittää eikä myöskään hae palvelimelta. -> Ei ihme, että sivu latautui nopeammin kuin kilpailijoilla, jotka flashia tukevat.

tiistai, 10 kesäkuu, 2008  
Blogger jorde kirjoitti:

Eihän Apple ole maksanut provikoita AT&T:lle, vaan toisinpäin? Ainakin oman käsitykseni mukaan osa AT&T:n tuotoista on siirtynyt Applen suuntaan, mutta voin toki olla väärässäkin. Saa korjata :)

Ja nopeus riippuu tosiaan selaimesta enkä sinällään yhtään ihmettele, koska esim. S60:n vakioselain ei ole erityisen vikkelä massiivisilla sivuilla vaikka jälki onkin hyvää. Erityisesti vanhalla raudalla ja pienellä välimuistilla esimerkiksi muropaketti.com:n lataamisessa sai pitää sormia ristissä ettei selain keikkaa :)

3G versio on mielenkiintoinen uutuus ja on kiva nähdä miten tämä pistää vipinää kilpailijoihin. Olen kuullut, että Nokian kosketuskäyttöliittymä toimisi hyvin, joten saa nähdä löytyykö siitä kilpailijaa iPhonelle.

tiistai, 10 kesäkuu, 2008  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=12494

tiistai, 10 kesäkuu, 2008  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Vihdoinkin käytettävä 3G-puhelin, jossa on kunnon selain. Tätä onkin odotettu 3 vuotta.

tiistai, 10 kesäkuu, 2008  
Anonymous Joni kirjoitti:

199 dollaria on Jobsin asettama hintakatto. Monilla markkinoilla puhelimen hinta on nolla euroa ja rahat kerätään kuukausimaksuilla.
o2:lla halvin tariffi on 30 puntaa kuukaudessa (18 kk sopimus) ja puhelimen hinta 99 puntaa. Kuukausimaksuun sisältyy 75 puheluminuuttia, 125 tekstaria ja rajattomasti surffausta.

tiistai, 10 kesäkuu, 2008  
Anonymous XYZ kirjoitti:

"Vihdoinkin käytettävä 3G-puhelin, jossa on kunnon selain. Tätä onkin odotettu 3 vuotta."

Eli siis 4v sitten oli joku kunnon selaimella varustettu 3G-puhelin markkinoilla?

Niin ja kyllähän provikat ovat aikaisemmin siirtyneet AT&T:lta Applelle eikä toisinpäin. Eihän Jobs nyt tyhmä ole :)

tiistai, 10 kesäkuu, 2008  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Eikös se 199 USD ollut USA:n hinta kahden vuoden AT&T sopimuksella?
Veikkaan että Suomessa hinta tulee olemaan 199 EUR.

Nopeuserosta.. olisi ollut hyvä jos Jobs olisi laittanut teoreettisen maksiminopeuden 3g yhteydellä - siis miten paljon ladataan tavaraa www serveriltä (html + css + kuvat yms).

tiistai, 10 kesäkuu, 2008  
Blogger ViTz kirjoitti:

Omat veikkailuni on kans että Sonera ottaa aika tarkkaan mallia esim. AT-T:stä jonka halvin paketti on 30$/kk + 199$ puhelimesta, ja kääntää nämä vain euroiksi 1:1-suhteella.

Ei kallis hinta loppupeleistä kun miettii että maksoin omasta kommusta aikoinaan tuota luokkaa eikä sisältänyt mitään liittymää. Saunalahti myy E90 kytkyllä halvimmillaan 33e/kk.
Toki E90 on pystyvyydeltään eri luokkaa..mutta nykyisin oma tarpeeni menee enemmän multimedian puolelle.

keskiviikko, 11 kesäkuu, 2008  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Vodafone Italiassa on jo julkistanut pre-paid hinnan puhelimelle eli ilman sopimusta: 499e tai 569e mallista riippuen (8/16G).

http://www.vodafone.com/start/media_relations/news/local_press_releases/italy/italy_press_release/vodafone_italia_launches1.html

keskiviikko, 11 kesäkuu, 2008  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Telia Sonera revisits iPhone 3G plans in Sweden

http://www.macworld.com/article/134290/2008/07/swedish_plans.html

perjantai, 04 heinäkuu, 2008  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle