[ Siirry blogin etusivulle ]

perjantai, toukokuu 23, 2008

Paljon Blackberryjä ja Palmeja USA:ssa

Alan vasta selvitä kuluneen viikon Las Vegasin työkeikasta. Oli taas kiinnostavaa havainnoida amerikkalaisten kännyköitä sen suhteen, näkyykö maassa lainkaan Nokian ja Sony Ericsson laitteita tai millaisia älypuhelimia kuluttajilla näkyy.

Peruspuhelimia en juuri tunnistanut, paitsi etteivät ne simpukkamallit näyttäneet New Yorkissa JFK.lla ja Las Vegasissa ainakaan Nokian tuotteilta.

Älypuhelimet ja PDA-tyyppiset laitteet olivat selvästi Palm Treo -sarjaa tai RIM Blackberry -malleja. Jännää oli katsella, miten monet kirjoittelivat pika- tai tekstiviestejä soittamisen sijaan.

Useimmilla näytti olevan juuri "Blackberry-mallinen" laite, jota näprättiin kahden käden otteella (Nokian tarjonnassa siis E61, E61i ja E62). En ole koskaan tottunut tuohon muotoiluun, mutta makunsa kullakin.

Kiinnostavaa oli sekin, että useimmilla näin paksulla ulkoisella antennilla varustetun mallin. Laitteet näyttivät sen takia turhan isokokoisilta.

Kännyköiden yleinen toimivuus ainakin 900/1800/2100 MHz -päätelaitteella oli surkeaa tasoa. Suuri osa puheluista tai tekstiviesteistä ei mennyt läpi. Hotellihuoneessa, ravintoloissa jne joutui hakeutumaan ikkunan viereen saadakseen kenttää. Ehkä USA:ssa sitten vain pitäisi olla GSM 850 MHz -laite tai peräti CDMA-kännykkä.

Jonkin verran näin myös Apple iPhoneja ja Windows Mobile -laitteita. Nokian tai muiden valmistajien Symbian-laitteita ei juuri tullut vastaan. Tätä vasten ei olekaan ihme, että maailman amerikkalaisissa internet-yhtiöissä kohtakaan lähinnä Applesta, Googlesta ja Microsoftista.

Vierailin myös 'Stripillä' eli Las Vegas Boulevardilla sijaitsevassa Fashion Mallissa (ostoskeskuksessa) sijaitsevassa ostaakseni Apple iPhonen, mutta ne olivat lauantaina loppu. Uusi tiedustelu maanantainakaan ei auttanut; laitteet olivat yhä loppu. Näin iPhone jäi siis hankkimatta.

Olisin vienyt sen töihin, omaan käyttöön en enää ensimmäisen sukupolven laitetta ostaisi, kun 3G-malli kuuluu tulevan julki kesäkuussa.

Tunnisteet: , ,