[ Siirry blogin etusivulle ]

lauantai, toukokuu 31, 2008

Lisää pikseleitä ja halvalla

LG:n tuore lanseeraus KC550-puhelin on saanut paljon huomiota maailmalla. Viesti on selvä: todennäköisesti halvin viiden megapikselin kamerapuhelin tähän asti, jonka suositushinta on 310 €.

Kyseessä on pressikuvan perusteella melko nätti liukukantinen malli (slider), ja edullista hintaa selittävät ainakin 3G-tuen puute ja pieni sisäinen tallennusmuisti (25 Mt). MicroSD-korttipaikka on kuitenkin mukana.

Lehdistötiedotteen mukaan ominaisuuksia ovat Schneider-Kreuznachin optiikka, kuvanvakain, automaattitarkennus, salama ja niin edelleen.

Skeptinen epäilee, voiko laitteessa oikeasti olla aito kuvanvakain, vai onko kyse jostain ohjelmallisesta jiposta? Onko salama esimerkiksi aito xenon-flash vai joku LED-valoviritys (joka voi sinänsä olla hyvä sellaisnaan)?

Ylipäätään vierastan ajatusta tunkea mahdollisimman paljon pikseleitä. Jopa varsinaisissa taskukokoisissa digikameroissa saa terävämpiä kuvia, kun pudottaa erottelukykyä 7–10 megapikselin enimmäisresoluutiosta.

Samoiten olen huomannut, että myös Nokian parhaissa kamerakännyköissä, ainakin N82:ssa N95 8GB:ssa, saa terävämpiä kuvia pudottamalla pikselimäärää.

LG:n lanseeraus pakottanee kuitenkin kilpailijat reagoimaan hinnat ja pikselit edellä, ja valokuvaamisen laadun kannalta vääristynyt markkinointi jatkuu.

Tunnisteet:

Kommentit: 5

Anonymous Lasse kirjoitti:

No miksei Nokia 6220 classic saanut vastaavaa huomiota? Siinähän on lisänä vielä GPS, 3G/HSDPA jne..

"The Nokia 6220 classic is expected to start shipping in the 3rd quarter of 2008 in selected markets with an estimated retail price of 325 euros, before taxes and subsidies."

31 toukokuu, 2008 17:35  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Kuinkakohan moni oikeasti ottaa kuvia kamerakännykällään? Minä en ainakaan ole kovin montaa kuvaa ottanut. Näin kameralla ei juuri ole väliä.

01 kesäkuu, 2008 18:07  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

>Kuinkakohan moni oikeasti ottaa
>kuvia kamerakännykällään?
On paljon ihmisiä jotka ottavat suurimmanosan ottamistaan kuvista kännykällä, vaikka ei laskettaisi niitä mukaan joille kännykkä on aina kamera.

01 kesäkuu, 2008 21:28  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Otin hiljattain lomamatkalla muutaman kuvan kännykkäkameralla kun muita kameroita ei sattunut olemaan juuri tuolloin mukana. Sen verran huonoja kuvia tulee että niitä ei MMS:ää parempaan voi käyttää.

Kamerakännyköiden hyvä puoli on se, että kuvat näyttävät suhteellisen hyvältä puhelimen omalla matalaresoluutionäytöllä.

02 kesäkuu, 2008 14:58  
Blogger Tero Lehto kirjoitti:

"No miksei Nokia 6220 classic saanut vastaavaa huomiota?"

Eb tiedä. Kenties Nokia ei osaa markkinoida ja viestittää kovin kiinnostavasti.

Tätä mainittua tapaust en enää edes muista.

02 kesäkuu, 2008 20:53  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle