[ Siirry blogin etusivulle ]

perjantai, toukokuu 16, 2008

Intellisync-sähköpostin kaipaamia parannuksia

Työsähköpostini tulevat Nokia E51 -puhelimeeni Exchange-palvelimelta Intellisync Wireless Email -sovellukseen, joka on osa Mobile Suite -pakettia. Ensimmäisen noin puolen vuoden käytön jälkeen kaipaisin useita parannuksia ohjelmaan.

Ensinnäkin on pakko ihmetellä sitä, miten löyhästi Nokian tuottama ohjelma on vielä integroitu S60-alustaan. Intellisyncin kuvake ja uusimmat lukemattomat viestit saa sentään näkyviin puhelimen perustilaan, mutta Messaging(Viestit)-sovellukseen sitä ei tunnu saavan mitenkään.

Toiseksi olen ihmetellyt, miksi Intellisync-viestin klikkaaminen päävalikosta ei avaa kyseistä viestiä, vaan aina sovelluksen päävalikon. Otsikot kuitenkin nääkyvä Voi olla, että tämä on määritettävissä jossain ja etten vain osaa.

Viestien lukutilassa olen kaivannut sitä, että ohjelma tunnistaisi paremmin puhelinnumerot. Usein numeroa ei tunnisteta kokonaan, vaikka alussa olisi maakoodi (kuten +358…). Ongelma on ilmeisesti pilkkujen ja pisteiden ym. merkkien kanssa, jos ne ovat kiinni yhteystiedoissa.

Ohjelma saisi myös tarjota mahdollisuuden numerot tai sähköpostiosoitteet yhteystietoihin. Nyt klikkaamalla avautuu vain mahdollisuus soittaa. Valinnat-valikostakaan en tätä löydä, mutta kai se jossain on?

Viestin luettavuutta parantaisi, jos ohjelma osaisi käsitellä ylimääräisiä rivinvaihtoja jotenkin fiksusti. Nyt joudun monissa viesteissä vierittämään viestiä alas monta ruudullista tyhjien rivien takia. Tämä säätö voi tietenkin riippua Exchangen päästä.

HTML-muotoisten viestien tukea kaipaan välillä uutiskirjeiden ja tiedotteiden (erityisesti taulukoiden) kanssa, mutta roskaposteja ajatellen HTML-viestien tuki on huono juttu. Kun roskasuodatin toimii, HTML-viestit voisi päästää läpi. Nythän tukea ei ole Intellisyncissä, vaikka esimerkiksi Microsoftin Windows Mobile 6.0:n ohjelma HTML-viestejä tukeekin.

Kaatuilu- ja muistiongelmista en ole enää kärsinyt Nokia E51:lla. Vielä E70:llä Intellisyncin käyttäminen oli aika epävakaata, ymmärtääkseni muistin vähäisyyden takia.

Miten yhteystiedon saa lisättyä suoraan viestistä kännykän yhteystietoihin? En vain löydä tätä. Usein ohjelma ei myös tunnista numeroita oikein (ks. esimerkki vasemmalla). Se johtunee ,-merkistä.

Tunnisteet: ,

Kommentit: 2

Anonymous KariM kirjoitti:

Una problema taitaa noissa puhelinnumeroissa olla ohjelmien kannalta pikkuisen pönttö standardi käyttää erottimena välilyöntiä.

Väliviiva korjaa tämän löytämäsi puutteen elegantisti. Väliviiva toimii tekstiviesteissäkin oivasti.

Samalla on fiksua lähettää numerot kansainvälisessä muodossa +358-2-3456789. ...ja unosdetaan se kansallinen nolla sieltä sulkeista numeron keskeltä sotkemasta: +358 (0)2 3456 789 - eihän tuota parsi mikään.

Jos vielä halutaan hienosäätöä, voidaan RFC-dokun (en nyt muista numeroa 2000 jotain - joku nokialainenkin oli sitä väsäämässä) mukaisesti laitta numeron eteen prefix:

sms:
tel:
fax:

Jo vanha Commu ymmärsi noi "protokollat" tuosta numeron edestä.

17 toukokuu, 2008 13:31  
Blogger Tero Lehto kirjoitti:

Omat tiedothan voi laittaa miten vain, mutta kaikkia on hankala kouluttaa.

Minulla viestieni allekirjoitukset ovat

tel: +358 9 1205811 ja gsm: +358 40 5178887 . En osannut ajatella, että välit kannattaisi korjata väliviivalla.

24 toukokuu, 2008 15:09  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle