[ Siirry blogin etusivulle ]

sunnuntai, maaliskuu 16, 2008

Puhelut talteen S60:ssa ilman pippauksia

Kuten olen aiemmin kertonut, esimerkiksi toimittajan ammatissa kännykän tärkeimpiä toimintoja on luotettavasti tallentaa soitetut ja vastatut muistikortille. Nykyisessä työkännykässäni Nokia E70:ssä tämä ei toimi kovin hyvin, koska muisti ei riitä ohjelmien ajamiseen samanaikaisesti Intellisyncin mobiilitoimiston ja F-Securen tietoturvasoftan kanssa.

Yritän siis vaihtaa työkännykkää Nokia E51:een, jossa kokeilujeni perusteella muisti riittää jo moniajoonkin. Siinä (S60 3rd Edition FP1:n mukana) tulee myös vakiona äänitallennin, tosin jostain syystä vain 60 minuuttiin asti.

Puheluiden tallentaminen ei koske vain toimittajia, vaan monet virkamiehet sekä finanssi- ja pankkialan toimihenkilöt ovat kaivanneet samaa mahdollisuutta.

Yhä ongelma on se, että S60:n mukana tuleva tallennustoiminto piippailee viiden sekunnin välein ja herättää keskustelijoissa epäluuloa. Ei auta, vaikka tilanteesta kertoo erikseen.

Ircissä sainkin tänään hyvän vinkin. Jari Tulilahti kertoi käyttäneeensä jo kolme vuotta Ultimate Voice Recorder -ohjelmaa, jolla voi tallentaa muistikortille niin pitkän puhelun kuin AMR- tai WAV-formaatissa vain mahtuu, ja piippauksen saa pois päältä.

Kokeilin vasta ohjelman demoversiota, jossa tallennus on rajoitettu viiteen minuuttiin. Ainakin piippaus pysyi poissa, ja kaikki puhelut saa tosiaan talteen.

Tunnisteet: , ,

Kommentit: 11

Anonymous Anonyymi kirjoitti:

http://www.allaboutsymbian.com/software/item/Ultimate_Voice_Recorder_For_S60_3rd_Edition.php

No beep recording of phone calls! You can choose to have the beep on or off. Demo version only allows 5 minutes of no-beep call recording. Please be aware that this feature may not work on all firmware versions of phones including Nokia E50, 5500 and 3250.


itse olen käyttänyt Nokia 6110 navigator puhelimessa http://www.allaboutsymbian.com/software/item/Total_Recall_Call_Recorder_for_S60_3rd.php ja siinä oikeilla asetuksilla ei ole tuota piippausta.

maanantai, 17 maaliskuu, 2008  
Anonymous SS kirjoitti:

>Yhä ongelma on se, että S60:n mukana
>tuleva tallennustoiminto piippailee
>viiden sekunnin välein ja herättää
>keskustelijoissa epäluuloa.

Mielestäni mainitsemasi E51 piippilee aika harvakseltaan. ei ainakaan 5s välein, tai sitten on yksilöeroja.

maanantai, 17 maaliskuu, 2008  
Blogger Tero Lehto kirjoitti:

En ole kokeillut vielä E51:ssa tallennustoimintoa, mutta muistaakseni N95 8GB:ssä ja N82:ssa piippaus kuuluu noin 5s välein.

Niissä on sama S60-versio käsittääkseni, joten kuvittelin ominaisuuden toimivan samalla tapaa.

maanantai, 17 maaliskuu, 2008  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Tämä on erittäinkin monipuolinen vaihtoehto:
http://www.alonsoftware.com/products/dictaphone_s60_3rd.htm

maanantai, 17 maaliskuu, 2008  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Synkkautuvatko äänitallennukset jollain kätevällä tavalla PC:lle? Vai pitääkö kopioida manuaalisesti tai kenties lähettää meilinä itselle?

Entä tallenteiden järjestely niiden loppusijoituspaikassa, esim. nimeäminen tai tagitus?

maanantai, 17 maaliskuu, 2008  
Blogger Tero Lehto kirjoitti:

S60:n vakiosoftalla tallennettuna en ole saanut synkattua, mutta erillissoftista en ole varma.

Nykyisinhän on tiedostosynkkaus mukana, joten ehkä noiden tiedostojen tallennukse saisi määritettyä synkattavaan kansioon. Pitääpä kokeilla asiaa.

tiistai, 18 maaliskuu, 2008  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Käytössä Ultimate Voice Recorder. Asetin, että tallentaa kaikki tavalliset puhelut automaattisesti muistikortille. Välillä sovellus kuitenkin sammuu taustalla itsekseen ja niinpä jää tallennukset tekemättä. Muuten on toiminut ihan hyvin. Ehkä vähän hidastaa kommun toimintaa, mutta eipä haittaa.

keskiviikko, 19 maaliskuu, 2008  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Ultimate Voice Recorderilla E90:llä nyt muutama pidempi puhelu parin päivän aikana, pisin 40 min. Ei piippaa, täysin automaattisesti tallentaa. Tallenteissa hyvä laatu. Kätevää että poistaa automaattisesti valitun ajan kuluttua. Näin alkuun valitsin, että viikon päästä poistetaan. Kuten edellisellä kommentaattorilla, on sovellus näyttänyt kadonneen muistista yhden kerran, mutta en ole vielä varma, olisko se vahinko minun puoleltani. Sangen hyödyllinen on pieni nauhoitusikoni kummallakin näytöllä, joista voi varmistaa että ohjelma on muistissa. Se alkaa näyttää sekuntien kulumista kun nauhoitus kytkeytyy päälle. Siten pelkkä vilkaisu riittää jos haluaa varmistua nauhoittamisesta, ei tarvitse painaa mitään nappeja.

tiistai, 25 maaliskuu, 2008  
Blogger Olli Orkoneva kirjoitti:

UVR käytössä myös. Pari kertaa on jättänyt aloittamatta automaattisesti puhelun tallentamisen, joten olen oppinut vilkuilemaan ikonia näytön alareunassa (näkymätön, ellei tallennus ole päällä).

Oletan, että nämä menevät liikojen avattujen sovellusten piikkiin. Nokia sulkee silloin ei-aktiivisia toimintoja tai huutaa että muisti loppuu, vähän millä päällä sinä päivänä on. Muuten hyvin luotettava ja käytännöllinen sovellus.

torstai, 03 huhtikuu, 2008  
Blogger Olli Orkoneva kirjoitti:

... paitsi että alhaisen muistin tilanteissa voi alkaa piipittää omia aikojaan.

torstai, 03 huhtikuu, 2008  
Blogger maski kirjoitti:

www.mprec.com tarjoaa vaihtoehtoisia tapoja tallentaa puheluita, sitellä on S60 softaa, ja kaikissa puhelimissa toimiva äänitys mahdollisuus. Itse olen käyttänyt mprec pro versiota ja se toimii hyvin, tosin puhelun alussa tulee yksi lyhyt piippi, mutta en ole huomannut että se ketään häiritsisi..

keskiviikko, 17 helmikuu, 2010  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle