[ Siirry blogin etusivulle ]

tiistai, maaliskuu 18, 2008

Mobiilisähköpostin koettelemukset

Olen käyttänyt kännykässä push-mail-tyyppistä sähköpostia nyt enemmän tai vähemmän säännöllisesti 12–18 kuukautta. Enää olisi vaikea luopua automaattisesti päivyttävästä sähköpostista, mutta olisi käytettävyydessä yhä parantamisen varaa.

Yksityiset sähköpostini olen lukenut Mail for Exchangella ja tavallisella IMAP4-lukijalla puhelimesta riippuen. MfE päihittää kätevyydessä IMAP4-idlen ainakin sikäli, että samalla myös kalenterin ja yhteystiedot saa pysymään ajan tasalla, jos palvelin niitä siis tukee. Olen pitänyt viestien haun päällä joka päivä klo 9–22 ja tämä on toiminut hyvin, koska viestejä tulee aika harvakseltaan kuitenkin.

Windows Mobile -laitteissa olen samoiten käyttänyt Microsoftin Activesync-sovellusta, mutta erot eivät ole tuntuneet isoilta yksityispostieni ja Exchange 2003:n kanssa.

Työposteja olen seurannut Intellisync Mobile Suitella, jossa olisi vielä paljon toivomisen varaa, erityisesti yhteistyössä Exchangen kanssa. Viestejä tulee paljon, joten olisi tarpeen voida suodattaa niitä tarkemmin.

Haluaisin voida säätää, että useimmat viestit piippaavat vain virka-aikaan, mutta esimiesten viestit ja muut erikseen valitsemani saisivat piippailla muutenkin. Ja jos viestin otsikossa on sana "uutisvinkki", se saisi tulla läpi minä päivänä ja kellonaikana tahansa, paitsi kun olen lomalla.

Intellisync Mobile Suite käynnistyy kumman hitaasti, vaikka ohjelma on taustalla auki. Nokia E70:ssä muisti loppuu jatkuvasti kesken, mutta uudemmissa S60-laitteissa muistiongelmia on vähemmän.

Minulle tulee päivittäin usein 30–70 tiedotetta, ja sähköpostiohjelma piippailee siis jatkuvasti aamusta iltaan. En koskaan tiedä, onko viesti jonninjoutava, riittääkö lukeminen aamulla vai kaipaako viesti huomiota heti.

Toimistolla on ärsyttävää kuunnella kännykkäsähköpostin piippailua, kun samaan aikaan istun Outlookin ääressä. En tiedä, voisiko näiden tilatiedot saada yhdistettyä siten, että vain joko kännykkä tai PC hälyttäisi uusista viesteistä.

Kun viestejä tulee paljon, tärkeiden erottaminen on vaikeaa. Olen yrittänyt helpottaa tilannetta säännöillä, jotka ohjaavat viestejä alikansioihin. Vielä haluaisin tarkemmin valikoida, mitkä viestit piippaavat kännykässä virka-aikaan, muutenkin tai lainkaan.

Intellisyncissä on Hakemisto-toiminto, mutta sieltä yhteystietojen etsiminen tuntuu jotenkin kankealta. Olisi myös kiva, jos tähän toimintoon saisi integroituna ulkopuoliset numerohaut (kuten Eniro, Finnet, Fonecta tmv.).

Olisi myös suotavaa, että Intellisync Mobile Integroitaisiin paremmin S60:een kuin nykyisin käytössäni oleva v8.0.x. Kuulemma uusimmassa v8.5:ssa niin on osin tehtykin, mutta siitä minulla ei siis vielä ole käyttökokemuksia.

Näistä parannustoiveista ja valituksenaiheista huolimatta tuntuu kätevältä, ettei kannettavaa PC:tä tarvitse käynnistellä enää vain tarkistaakseen, onko tullut tärkeitä sähköposteja.

Tunnisteet: , ,

Kommentit: 4

Anonymous KariM kirjoitti:

Jos suodatuksia kaipaat, olet aika pitkälti palvelimen armoilla. Mobiilit päätteet eivät liikaa älyä omaa.

Postinkäsittely on nykyisellään monia ongelmia pursuava kokonaisuus, joka on hyvin hanskassa vain niillä harvoilla, jotka osaavat+voivat+ehtivät+viitsivät hieroa filttereitä. Sekää ei roskatulvassa aina riitä.

***

Oletko Tero päässyt tutkailemaan Intellisyncin OMA DM -laitehallintaa? Sitä heidän laitehallintaosiota.

Sillä pitäisi pystymän mm. keskitettyyn Mail for Exchange -ohjelman konffaukseen läpi organisaation kaikkien S60 3.0+ -laitteiden. Vähemmän tilaa loppukäyttäjän sähläämiselle :-)

19 maaliskuu, 2008 03:19  
Blogger Tero Lehto kirjoitti:

PC-ohjelmistoissa Outlookissa pystyy aika paljon vaikuttamaan siihen, miten viestit saapuessaan näkyvät ja kuuluvat. Ehkä mobiililaitteissa ei sitten vielä riitä tehoa tähän.

Palvelinpään säädöt eivät sellaisenaan riitä, jos nämä asetukset ovat tyypillisesti käyttäjäkohtaisia. Jokaisen pitäisi päästä itse säätämään ne.

Intellisyncin laitehallintaa olen kokeillut lehden testijuttua varten, mutta se oli kahden päätelaitteen testiverkko, eikä aito tuotantoympäristö. Työpostini hallintaan en tietenkään pääse käsiksi, ei kuulu ns. toimenkuvaan.

19 maaliskuu, 2008 11:21  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Kehuja!!!
Mitä olen näitä alan blogeja seurannut pari vuotta niin tämä on Paras. Laadukkain ja asiantuntevin.
10 pistettä.

Jatkoja vaan ja luen vastedeskin.

i

20 maaliskuu, 2008 22:59  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Vielä kun saisi vertailuja eri push email ratkaisuista

22 maaliskuu, 2008 20:05  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle