[ Siirry blogin etusivulle ]

lauantai, helmikuu 16, 2008

Nokia E90 vilahti haastattelutallentimena

Nokia ei tietenkään voi kehittää S60-alustaa yksittäisten ammattiryhmien tarpeiden mukaan, mutta esimerkiksi toimittajan kannalta on tapahtunut ilahduttavaa kehitystä.

Yksi tärkeimmistä on S60 3rd Edition FP1:n mukana tullut parannettu Äänitys-sovellus (Recorder), jolla voi tallentaa muistikortille jo tunnin WAV- tai AMR-muotoista ääntä. Windows Mobilessa sama mahdollisuus on ollut jo pitkään, mutten ole oikein oppinut käyttämään sitä.

Useimmilla ammattitoimittajilla on myös erillinen äänitallennin, mutta usein se unohtuu tai tarve on spontaani. Ohjelmaa voi käyttää sekä ulkoisena mikrofonina että puheluiden tallentamiseen. Sovellus piippaa taustalla viiden sekunnin välein. Minun haastattelujani se ei ole häirinnyt.

Tyypillinen tilanne on se, että olet jättänyt soittopyynnön, ja haastattelu syntyy juuri, kun istut taksissa matkalla seuraavalle keikalle.

Muistiinpanoja tehdään myös kynällä ja paperillakin, mutta äänitallenne on toimittajan oikeusturvan kannalta tärkeä varmistus.

Lisää samasta aiheesta aiemmassa blogimerkinnässä.

Joku työntää Nokia E90:ä Susan Ruususen lähelle tallentaakseen spontaanin haastattelutilanteen. Kuva on Yle TV1:n klo 20:30 uutislähetyksestä.

Tässäkin olisi vielä tietysti parantamisen varaa, jotta kyseessä olisi aidosti ammattilaisen työkalu. Nyt tallentaminen loppuu aina 60 minuutin kohdalla. Myös saapuvat puhelut ja jotkut muutkin toiminnot keskeyttävät tallennuksen. Lisäksi tallenteen voi liian helposti vahingossa perua tai poistaa.

Kiinnostavaa on nähdä, onko erilaisten ammattiryhmien työkaluista tulossa jossain vaiheessa merkittävä osa älypuhelinten softatarjontaa.

Tunnisteet: , ,

Kommentit: 9

Anonymous SS kirjoitti:

Kuvan tapauksessa luurin mikkikin taitaa olla vasten nauhoittajan kämmentä ...

16 helmikuu, 2008 08:43  
Blogger PA kirjoitti:

Tuliko tuo parempi nauhuri tosiaan FP1:ssä? Olen luullut, että E65:ssäkin olisi FP1, mutta kykenen nauhoittamaan vain säälittävän minuutin.

16 helmikuu, 2008 11:06  
Blogger Rienzi kirjoitti:

9500 Commussahan pitkätkin nauhoitukset olivat helppoja.

16 helmikuu, 2008 14:47  
Anonymous KariM kirjoitti:

nokialaisten softaversiot sun muut Versiot voi tarkistaa kivasti Forumista...

E65 = S60 v3.0 -laite.

Hyvä linkki tarkistuksiin on http://www.forum.nokia.com/devices/matrix_all_1.html

Ja niin, 9500:n tallennuskyky on legendaarinen pituutensa osalta. Ei mitään tekoälytuntia tms. 4 gigaisella kortilla saisi nauhoitettua uusilla luureilla varmaan vuorikauden tms.

16 helmikuu, 2008 22:32  
Anonymous KariM kirjoitti:

...tarkoitin tietty edellä, että uusilla luureilla sellaisen 4 GB -muistikortin kanssa saisi tallennettua piiiitkän tallennuksen.

16 helmikuu, 2008 22:34  
Anonymous Marko kirjoitti:

Puhelimesta on jo kehittynyt toimittajien työväline, esimerkiksi Fromdistancen tuote mobile professional reporter on käytössä useammalla suomalaisella mediatalolla, ko sovellus mahdollistaa senkin että kuvan nauhoite on jo toimituksen käytettävissä siinä vaiheessa kun haastattelija on matkalla takaisin toimitukseen. Kuvat ja videot siirtyvät automaatisesti / manuaalisesti toimituksen palvelimelle ja sieltä vaikka suoraan nettiin lukijoiden katsottavaksi tai kuunneltavaksi

18 helmikuu, 2008 11:57  
Blogger PA kirjoitti:

Kiitos vinkistä KariM.

Olin luullut, että FP 1 oli oletusarvoinen ja FP 2 uudempi, mutta näemmä puhelimessani ei ollut featurepackia laisinkaan. Minusta on vähän hämmentävää, että edes käyttöjärjestelmäpäivitys ei tuo noita ominaisuuksia puhelimeen. Sekä se, ettei noista versioista oikein kerrota myymälöissä, esitteissä, mainoksissa ja sen sellaisissa, vaikka ne kuitenkin poikkeavat noin paljon näennäisen satunnaisesti eri mallien välillä.

Kun nyt purnauksen makuun pääsin, niin tuo linkin takana ollut taulukko oli siitä ikävä, ettei näyttänyt FP-tietoa lainkaan muuta kuin erikseen suodattamalla. Puhelinta katsomalla ei siis voi tietää, mikä FP siinä on, vaan pitää kokeilla eri vaihtoehtoja ja huomata, milloin oma puhelin tulee näkyviin.

18 helmikuu, 2008 22:22  
Blogger Kulttuurinavigaattori kirjoitti:

Olen käyttänyt N 9500ta haastatteluun ja muuhun äänitallennukseen ja hyvin toimii. Jäin silloin vaan kyselemään, että saako esim. mihinkään Noksun kännyyn erillistä mikkiä? En mitään stereota kaipaa, vaan sellaista joka vähän kohdentaisi nauhoitettavaa puheääntä.

19 helmikuu, 2008 23:49  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Kotimainen palvelu:

http://www.mprec.com

Toimii hyvin ja helppo käyttää!

02 huhtikuu, 2008 23:40  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle