[ Siirry blogin etusivulle ]

maanantai, helmikuu 11, 2008

Ei tullut WOW-efektejä Barcelonasta

Pitkästä aikaa Suomesta käsin seurattuna Barcelonan kännykkämessut eivät tarjonneet elämyksiä. Olivatko tuotejulkistukset oikeasti vähän tylsiä, oliko odotukset ladattu erityisen korkealle vai onko ongelma vain se, etten täältä käsin tietenkään aisti fiilistä?

En osaa sanoa, mutta seurattuani tänään useammatkin kännykkäfirmojen webcastit ja luettuani monta kymmentä tiedotetta, ei oikein mikään erityisesti iskenyt. Nokian uudet S60-julkistukset olivat niin odotettuja, erityisesti ennakkoon vuotanut N96, etteivät jaksaneet sävähdyttää.

Tosin N96:ssa ilahdutti erityisesti se yksityiskohta, että laitteen saa pöytäjalustaa vasten niin, että tv-ohjelmien ja videoiden katselu onnistuu pitämättä laitetta kädesä. Nokia selvästi kuuntelee palautetta.

Melkein tärkeimmältä tuntui Beta Labsissa julkaistu Nokia Maps 2.0. On kiinnostavaa päästä kokeilemaan, miten pitkälle jalankulkijan navigointia on tässä jo mukana.

Nokialta olisi kai toivottu konkreettisempia uutisia internet-palveluiden aikatauluista. Ovi-portaalin kerrottiin avautuvan Q2 2008:lla ja 10 uutta maata (kuten Suomi) saa Music Storen vuoden puoliväliin mennessä.

Myöskään S60 Touch UI -laitetta ei tullut, vaikka sellaista moni odotti näkevänsä. Nokian johto sanoi selvästi, että koketusnäytön tuki halutaan tuoda kunnolla S60-alustaan, eikä sooloilla yhden laitteen kanssa.

Sony Ericssonin uudet Cybershot- ja Walkman-mallit eivät liiemmin tarjonneet yllätyksiä, vaikka uudistuksia on tehty. Uudet G700 ja G900 tekevät UIQ:sta "yhden käden" käyttöliittymän, mutta aivan hetkessä en käyttöliittymää ja valikkorakennetta tajunnut.

Sen sijaan Xperia X1 herätti tosissaan mielenkiintoa, mutta sitä ei ollut muista malleista poiketen vielä tänään median kokeiltavissa Helsingissä. Kiinnostukseni perustuu muiden kokeiluihin.

Samsung julkisti kahdeksan mallia, älypuhelimia ja tyylikkäitä peruspuhelimia. Niiden suhteen odotan, että pääsen kokeilemaan omissa käsissä.

Google Androidista näin juttua vasta Gizmodossa, ja se oli odotusteni mukaisesti hyvin raakileisena alustana esillä.

Kiinnostavaa oli se, että uusia Symbian- ja Windows Mobile -julkistuksia tuli toistakymmentä ainakin viideltä eri valmistajalta.

Saitteko jostain päivän julkistuksista erityisesti kicksejä?

Tunnisteet: , , ,

Kommentit: 1

Blogger Ville kirjoitti:

Lievä pettymys paikanpäällä koettunakin, vaikka ekaa kertaa täällä. Suomalaisia firmoja paljon, toivottavasti saavat jotain myytyäkin. Ainoa mikä pisti enempi silmään oli WIMAX-rummutus ja GPS-paikannus ja paikkatiedon jako kaveriden kesken.

Huomenna ehtii tutustua tarkemmin uusiin kännyköihin yms, tänään piti ihmetellä oikeita työaisioita.

12 helmikuu, 2008 01:24  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle