[ Siirry blogin etusivulle ]

lauantai, tammikuu 26, 2008

Nokia Intellisync Lotuspheressä

Käsitykseni on pitkään ollut se, että Microsoft Exchange tarjoaa paremman tuen kalentereiden, yhteystietojen ja sähköpostien viemiseksi älypuhelimiin ja kämmenkoneisiin kuin Lotus Domino. IBM Lotuspheressä selvisi, että Microsoft on ainakin osannut markkinoida asiat paremmin.

En tietenkään ole päässyt kokeilemaan asioita vielä käytännössä. IBM:n Lotus Softwaren johtajat kuitenkin vakuuttivat, että mobiilisynkronoinnin tuki on tarjolla niin Blackberry- kuin Windows Mobile -laitteille. Symbian-tuki sen sijaan näyttää jäävän kolmansien osapuolten varaan.

Mobiililaitteiden palveluita esittelikin tapahtumassa toistakymmentä yritystä, yhtenä niistä Nokia. Intellisync Mobile Suite ja Device Management olivat esillä näkyvällä paikalla.

Kuten jo kommentoin työblogissa, Lotus Softwaren johtaja Michael Rhodin kiisti väitteet siitä, että IBM olisi Microsoftia jäljessä tällä alueella. Hän väitti, että Microsoft vain hypettää enemmän. Näkökulma on tietysti erilainen amerikkalaisella kuin eurooppalaisella.

IBM:lle tärkeintä näyttää olevan panostaa yhteistyöhön RIM:n Blackberry- ja Windows Mobile -laitteiden kanssa, kun taas ainakin eurooppalaiset median edustajat kyselevät Symbian-tuen perään. Tosin IBM tiedotti jonkinlaisesta tietopaketista mobiililaitteiden tuesta, mutta tämän konkreettinen merkitys ei selvinnyt.

Tämän tarkemmin tilanne ei vielä selvinnyt, koska en ole kokeillut laittaa pystyyn ainuttakaan Lotus Domino -palvelinta koskaan. Rohkenen kuitenkin arvata, että IBM julkaisee Exchangen Activesync-protokollan kaltaisen rajapinnan mobiililaitteiden helppoon synkronointiin.

Nokia Intellisync and Lotus DominoNokian Intellisync Mobile Suite vaikutti aivan samalta kuin jos taustalla olisi Exchange, eli kalenterit, yhteystiedot, sähköpostit ja muut palvelut samassa valikossa.

Ohjelmaa esitelleen Nokian edustajan mukaan ohjelmisto myös tukee sitä, että taustalla voi olla sekä Exchange- että Lotus Domino -palvelin.

Yllätyin kuitenkin siitä, miten vähän Nokia tapahtumassa näkyi. Yli 7000 it-asiantuntijalle ja -päällikölle sekä sovelluskehittäjille olisi ollut tilaisuus kertoa mobiilituen saamisesta Dominoon. Sen sijaan Nokialla oli vain mutama esittelijä ständillä. Sen tason edustajaa ei ollut, joka olisi voinut antaa edes haastattelun.

IBM:n mukaan Lotus-käyttäjiä on maailmassa noin 140 miljoonaa, joten olisihan siinä mahdollisuuksia tuoda esille mahdollisuuksia ja samalla vahvistaa brändiä ammattilaisten keskuudessa USA:ssa.

Tunnisteet: , , ,