[ Siirry blogin etusivulle ]

keskiviikko, tammikuu 16, 2008

Apple julistautui USA:ssa toiseksi älypuhelimissa

Applen Steve Jobs hehkutti MacWorld 2008:n avausesityksessään (ks. webcast) , että iPhone on noussut toiseksi älypuhelimissa USA:ssa RIM:n Blackberry-laitteiden jälkeen.

Jobsin mukaan iPhonea on myyty noin 20 000 päivässä, neljä miljoonaa laitetta tähän asti. Tämä tuo Jobsin mukaan 19,5 prosentin markkinaosuden RIM:n (39%) perässä. Seuraavat ovat Applen mukaan Palm (9,8%), Motorola (7,4%) ja Nokia (3,10%). Muiden osuudeksi jää jakaa noin viidennes.

Älypuhelinten markkinaosuudet USA:ssa (Q3 2007)

Apple julistautui USA:n älypuhelinarkkinoiden kakkoseksi viimeisellä neljänneksellä RIM:n jälkeen. Lähde: Gartner.


Applen markkinaosuusarviota perustuu Gartnerin arvioon kolmannen neljänneksen (heinä–syyskuun) myyntimääristä. "Älypuhelimen" määritelmä olisi tietysti tiedettävä.

Muuten, huvittava yksityiskohta. Apple julkisti iPhonelle softapäivityksen, jonka myötä laitteella voi lähettää tekstiviestin kerralla useille vastaanottajille. Jotenkin sitä on tottunut ajattelemaan tällaisen aivan kännykän perustoiminnoksi. Jobs esitteli uutta ominaisuutta innoissaan.

Nokialle viides sijoitus olisi karmaisevan huono, jos USA:ta ajatellaan internet-palveluiden ja uuden tekniikan trendimaana. Toisaalta se muodostaa vain 15 prosenttia maailman kännykkämarkkinasta, ja kuuluu olevan vajoamassa talouden taantumaan.

Jopa amerikkalaisissa blogeissa ja uutismedioissa huomaa sen, että Nokia mielletään halpojen peruspuhelinten valmistajaksi. S60-tarjontaa ei juuri tunneta.

On kiinnostavaa nähdä, saadaanko S60-tarjontaa lisättyä USA:ssa. Nokian USA:n johto on vahvistanut Reutersille, että Pohjois-Amerikkaan räätälöityjen mallien määrää lisätään.

Tunnisteet: , ,

Kommentit: 10

Anonymous Anonyymi kirjoitti:

RIM:in johtoasema kertonee mitä "älypuhelin" tarkoittaa. Heillä on parhaiten paketoitu kokonaisuus mobiilia sähköpostia/IM:ää varten, jonka käyttäjät haluavat.

Tilanne on todennäköisesti sama kuin Suomen "3G-käyttäjistä", heillä on "älypuhelin" (tai 3G) vain sen takia että se sattuu olemaan tarjolla puhelimeksi. Valtaosa ei koskaan asenna puhelimeen mitään (tai käytä 3G-palveluita).

16 tammikuu, 2008 10:18  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

"Jopa amerikkalaisissa blogeissa ja uutismedioissa huomaa sen, että Nokia mielletään halpojen peruspuhelinten valmistajaksi. S60-tarjontaa ei juuri tunneta."

Toisaalta... miksi S60 olisi tunnettu. S60-luurit ovat suurimmaksi osaksi ulkoisesti niin luurimaisia, että niitä ei kovin helposti erota peruspuhelimista (S60 erottuu vasta speksilistoja syynätessä - jos silloinkaan). Vielä, kun otetaan huomioon natiivien S60-sovellusten koodaamisen vaikeus, niin on helppo ymmärtää, miksi monien hardcore-harrastajien (, jotka voisivat tehdä esim. omia sovelluksia) on vaikea innostua S60-perusälypuhelimista.

Sen sijaan iPhone:n ulkoinen olemus jo kertoo kenelle tahansa katsojalle, että kyseessä ei ole mikään peruspuhelin.

- Nokialaista räiskyvyyttä odotellessa

16 tammikuu, 2008 12:17  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

"Toisaalta... miksi S60 olisi tunnettu. S60-luurit ovat suurimmaksi osaksi ulkoisesti niin luurimaisia, että niitä ei kovin helposti erota peruspuhelimista (S60 erottuu vasta speksilistoja syynätessä - jos silloinkaan). Vielä, kun otetaan huomioon natiivien S60-sovellusten koodaamisen vaikeus, niin on helppo ymmärtää, miksi monien hardcore-harrastajien (, jotka voisivat tehdä esim. omia sovelluksia) on vaikea innostua S60-perusälypuhelimista."

Ironista on se, että s60 luurit ovat aidosti älypuhelimia (avoin OS ja tuhansia sovelluksia) iPhone on taas perusluuri jossa näennäisesti avoin OS ja muutama sovellus.

16 tammikuu, 2008 20:19  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

iPhonessahan on alusta alkaen ollut mahdollisuus tehdä web-pohjaisia sovelluksia. Näitä myös löytyy paljon maailmalta.

Itse ole natiiveja sovelluksia asentanut iPhoneen enemmän kuin aiempina vuosina S60 puhelimiin yhteensä. S60:n yksi ongelma on olematon yhteensopimattomuus, ostat uuden puhelimen ja siinä sattuu olemaan S60v3rev1.2 jossa ei pyörikään mikään aiemman version ohjelmat.

16 tammikuu, 2008 22:31  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Meidän "oma" Tero Kuittisemme kommentoi näin teräväkielisesti Steve Jobsin puhetta:
"I hate to quibble, but... well, what the heck, I love to quibble.
The handset portion of the Apple show was lame. Steve hid the
European iPhone sales numbers and only referred to the global
4 million unit figure. Which could be 80% AT&T.
The only iPhone market share data he offered was the US set
from 3Q 2007. Dude - we know the phone did business last July.
What we wanted to know is how it's doing in Germany, France and the UK.
And we got no inkling of that. No word of the 3G version
of iPhone - and I think the EDGE version is cooling down fast
in Germany and France.
The big questions here are: is the 2G iPhone viable in Europe
in 2Q 2008 and when is the 3G upgrade going to arrive.
If the upgrade slips to 4Q, we could see some serious
discounting by summer."

Näitä löytyy www.thestreet.com:sta - on vähän kallista, mutta Teron kirjoitukset ovat sen arvoisia...

16 tammikuu, 2008 22:44  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Applen 4Q07 tulos taitaa olla julkaisematta eli Steve ei varmaankaan voinut kertoa mitään Kuittisen kaipaamia detaljeja.

Terolla on jäänyt "Nokia-vaihde" päälle ja haluaisi tietää aina puoli vuotta etukäteen mitä on tulossa. Nokia-käyttäjänä se lähinnä aiheutti v*utusta kun se haluttu luuri oli aina vasta tulossa joskus..

17 tammikuu, 2008 08:27  
Blogger Pastor1 kirjoitti:

RIM:in johtoasema kertonee mitä "älypuhelin" tarkoittaa. Heillä on parhaiten paketoitu kokonaisuus mobiilia sähköpostia/IM:ää varten, jonka käyttäjät haluavat.

Juuri näin. Amerikkalaisille RIMin Blackberryt ovat puhelimia, jolla voi lukea sähköpostia. Nyt Applen iPhone on se puhelin, jolla voi surffata netissä WLANin lähettyvillä ja tehdä muutakin kivaa esim. kuunnella musiikkia. Nokian (äly)puhelimia ei näy kaupassa eikä katukuvassa, joten ei ihme ettei edes lehdistö ole niistä perillä.

17 tammikuu, 2008 19:15  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Applen mielestä älypuhelimella voinee lähettää SMS:n monelle vastaanottajalle yhdellä kertaa..

20 tammikuu, 2008 00:20  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

"Itse ole natiiveja sovelluksia asentanut iPhoneen enemmän kuin aiempina vuosina S60 puhelimiin yhteensä. S60:n yksi ongelma on olematon yhteensopimattomuus, ostat uuden puhelimen ja siinä sattuu olemaan S60v3rev1.2 jossa ei pyörikään mikään aiemman version ohjelmat"

Siis mitä ihmettä oikein höpötät? Sovellusten yhteensopivuus on aivan loistava kaikkien s60 3rd ed mallien välillä. 99% mikä tahansa s60 3rd ed. sovellus käy ristikkäin minkä tahansa mallin välillä ja yhteensopivuus jatkuu myös tulevaan s6 fifth ed. S60 3rd ed laitteita on yhteensä 33 ja tulee koko ajan lisää. Totta on, että yhteensopivuus s60 sec. ja first ed välillä ei toimi, mutta se onkin hyvä, koska niiden platform security olikin retuperällään ja mahdollisti haittaohjelmien teon.

21 tammikuu, 2008 14:13  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Yleensä yhteensopivuus käyttäjän perspektiivistä tarvitaan toiseen suuntaan. Ainakin itselläni kesti oman aikansa ennenkuin Navicorelta löytyi S60v3 ohjelmisto tarjolle E60:lle.

21 tammikuu, 2008 21:26  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle