[ Siirry blogin etusivulle ]

torstai, joulukuu 20, 2007

Ilmainen Nokia Maps heikkenee?

Kauppalehti kertoo tänään, että Nokia olisi poistanut N95:ssä ilmaisesta Nokia Mapsista GPS-sijaintitiedon. En vielä löytänyt aiheesta keskustelua. Jos GPS-sijainnin näyttäminen on poistettu karttasovelluksesta uusimman N95:n firmwaren myötä, otaksuisin sen koskevan muitakin laitteita.

En osaa sanoa, olisiko maksuttoman sovelluksen karsiminen hyvä siirto. Se saattaa saada monet tilaamaan maksullisen navigointipalvelun. Se voi myös aiheuttaa sen, että käyttäjät unohtavat koko ohjelman ja vaihtavat esimerkiksi Google Maps Mobileen.

Minusta Nokia Maps ei ole vielä niin hyvä palvelu jalankulkijalle tai turistille, että maksaisin siitä. Missä tahansa olen sitä kokeillutkin, esimerkiksi nähtävyyksiä, ravintoloita ja muita palveluita on listattu liian vähän. Eikä tiekartta juuri palvele kävellen liikkuvaa.

Tunnisteet: , ,

Kommentit: 9

Anonymous SS kirjoitti:

Ei GPS sijaintitietoa ole poistettu, vaan paikkatietoa ei näytetä yhdessä ilmaisen reittisuunnitelman kanssa.

ko. ominaisuus on puuttunut Nokia Mapsista pitkään, eli taisi olla vain ensimmäisessä versiossa.

20 joulukuu, 2007 14:01  
Blogger Tero Lehto kirjoitti:

Olisikohan tässä siis myrsky vesilasissa, koska en ole havainnut mitään olennaista kadoneen. Pitääpä kokeilla vielä tarkemmin.

20 joulukuu, 2007 14:50  
Anonymous Mikko kirjoitti:

Matkapuhelinfoorumin keskustelupalstalla on pitkää tilitystä närkästyneiltä käyttäjiltä tästä SEURANTA toiminnon katoamisesta. Itsekin kuulun suuttuneiden joukkoon.

Tämä oli ensimmäinen firmware-päivitys, jossa tämä todella hyödyllinen ominaisuus katosi. Ennen ominaisuuden sai pitää ellei nimenomaan päivittänyt karttasoftaa tahallaan. Nyt siis ominaisuus katoaa kännykän yleisen softapäivityksen mukanan.

20 joulukuu, 2007 15:04  
Blogger Tero Lehto kirjoitti:

Asiassa onkin kyse lisenssi- ja sopimusehdoista, joita Nokialla on esmes Navteqin ja Tele Atlaksen kanssa, ja niillä taas muiden laitevalmistajien kanssa. Onpa outoa, ettei Kauppalehden toimittaja vaivautunut tarkistamaan asiaa.

20 joulukuu, 2007 17:01  
Blogger Tero Lehto kirjoitti:

Tein Nokian kommenteista uutisen tänään.

21 joulukuu, 2007 10:27  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Jotenkin jää kuitenkin jälkimakuna, että navteq ostoksen myötä katteet tullaan hakemaan myös näiltä älykämmyn ostajilta tavalla tai toisella..

21 joulukuu, 2007 19:38  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Juu-juu, vaihtavat google mobile mapsiin.

Luulevatko ihmiset, että Google mäpsin käyttö on ilmaista?

Toisin kuin Nokian softa, se syö koko ajan datasiirtoa ja rajoittaminen hinnan mukaan on mahdotonta.

Google Mapsia voivat käyttää ihmiset, joilla on työn puolesta täysin rajoittamaton datakäyttö tai puhelinlasku, jota ei itse makseta.

Niiden ihmisten määrä ei ole kovin suuri.

25 joulukuu, 2007 13:03  
Blogger Timo kirjoitti:

"Google Mapsia voivat käyttää ihmiset, joilla on työn puolesta täysin rajoittamaton datakäyttö tai puhelinlasku, jota ei itse makseta.

Niiden ihmisten määrä ei ole kovin suuri."


Hih :) Vähän on niitäkin, jotka kuljettavat mukanaan mobiran salkkumallia. Kannattaa päivittää tietonsa ennen tällaisia kommentteja.

25 joulukuu, 2007 15:19  
Blogger Tero Lehto kirjoitti:

Minusta Googlen kannattaisi tuoda Google Maps Mobileen ainakin osittainen offline-tila, eli että esmes tietyt kaupungit (tie- ja satelliittikartat) voiisi ladata kännykällä etukäteen PC:n tai WLAN:n verkon kautta.

08 tammikuu, 2008 01:31  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle