[ Siirry blogin etusivulle ]

lauantai, marraskuu 17, 2007

Toimivat Bluetooth-stereokuulokkeet

Olen kokeillut monenlaisia eri valmistajien langattomia kuulokkeita, joissa on mättänyt joko käytettävyys tai äänenlaatu pahasti. Valmistajat kuvittelivat ensimmäisissä malleissa, että langattomuuden takia ergonomialla tai äänenlaadulla ei ole väliä.

Nokia N958GB ja HF BH-604

Nyt olen viikonloppuna kuunnellut musiikkia Nokian lisävarusteena myymillä (noin 95 €) HF BH-604 -kuulokkeilla, jotka alkavat jo kelvata musiikin kuunteluun.

En ole kultakorva, mutta äänenlaadussa kuulokkeet jäävät edelleen Sennheiser HD-555:lle, joita käytän kotona ja töissä. Äänessä on pientä kohinaa (langattomuudesta johtuen?) ja diskanttiäänet tuntuvat yliteräviltä. Bassovahvistuksen lisääminen ei auta, kun se puskee päälle liian korostuneesti.

Kuitenkin langattomat kuulokkeet ovat aika kätevät. Piuha ei ole kokoajan tiellä, ja kuulokkeiden kautta pystyy hallitsemaan myös puhelut. Tavallisista musiikkikuulokkeista poiketen mukana on mikrofoni puheluita varten.

Bluetooth A2DP -tuki tuntuu lisääntyvän kännyköissä, muttei ole vieläkään itsestäänselvyys. MP3-soittimissa tukea ei juuri ole.Sain yhteyden muodostettua Nokia N95 8GB:n lisäksi HTC TyTN II:een, mutta esimerkiksi kumpikaan Windows-PC ei osannut yhdistää kuulokkeisiin.

Bluetooth-kuulokkeiden ongelma on vielä iso virran sekä oman akun tai pattereiden tarve. Saattaa olla, että seuraavatkin itse ostamani kuulokkeet tulevat piuhan kanssa.

Tunnisteet:

Kommentit: 4

Blogger Juha Keskinen kirjoitti:

Olethan asentanut windows pc koneisiisi laitevalmistajan omat kunnolliset Bluetooth ajurit? Jos vastaus on en ole vaan käytän Microsoft KÖKKÖ BT ajureita niin älä edes yritä mihinkään äänilaitteeseen yhdistää sillä sellainen ei toimi ms bt ajureilla. Noin ja nyt sitten asentamaan kunnolliset ajurit ja testaamaan bt stereo kuulokkeita uudelleen

18 marraskuu, 2007 13:36  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

OT:

Tero kun käytät kaikkia luureje niin sanoppa kannattaako aina noksun luureja käyttävän henkilön ostaa kaiseri Tytn II vai E90? Kumpi on parempi tee vertailu niistä keskenään tms.

18 marraskuu, 2007 16:15  
Anonymous Symbiatch kirjoitti:

Itse hankin ensimmäiset A2DP-kuulokkeet jo jokin aika sitten (Nokian BH-501) ja olin kovin yllättynyt. Äänenlaatu oli ihan mukava ja bassoakin löytyi. N95:n kanssa toimi nätisti, vaikkakin puheluiden suhteen kaatoi koko kännykän (ei, tätä ei tietenkään ole korjattu).

Sittemmin hankin vielä Doron paketin jossa on BT-lähetin jonka saa mihin tahansa 3,5/6,3 mm plugia tukevaan laitteeseen ja kaulanauhakuulokkeet. Lähetin stereoihin, BH-501:t päähän ja yöllä voi mukavasti katsella televisiota tai kuunnella musiikkia häiritsemättä.

Itse Doron nappikaulanauhakuulokkeetkin toimivat aika mukavasti, tietenkään ei niin bassokas ääni pysty olemaan kuin isommissa Nokialaisissa.

Niin ja Leopardin kanssa kun käyttää kumpaa tahansa rätisee vallan karmeasti. Apple ei ole ostanut kunnollista enkooderia (tuskin itse moisia tekevät) tai sotkenut muuten hommat. Ei oikein nappaa käyttää :P

18 marraskuu, 2007 21:20  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Mitä A2DP asetuksia käytit Kaiserissa? Rekisteristä (HKEY_LM\Software\Microsoft\Bluetooth\A2DP\Settings) UseJointStereo = 1, SampleRate = 0xBB80(48000) ja kaikki muut arvot kokonaan pois (siis delete). Äänen laatu muuttui minulla siedettävästä loistavaksi ja kaikki kohinat katosi.

20 marraskuu, 2007 10:10  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle