[ Siirry blogin etusivulle ]

tiistai, marraskuu 27, 2007

Sports Trackerille hieno web-palvelu

Kokeilin viime viikonloppuna Nokia Sports Trackerin beta-vaiheessa olevaa web-palvelua, ja sehän vastasi juuri tarpeeseen. Suoritukset saa hienosti webissä näkymään kartalla. Palvelussa käytetään nyt kartoissa Google Mapsia, mutta tulevaisuudessa kenties Navteq-omistuksen myötä Nokian omaa rajapintaa.

Liikuntani syksyllä on ollut aika vähissä, mutta lähetin S60-sovelluksen kautta webiin vanhoja tietoja. Ensin se ei vaikuttanut toimivan, mutta sovelluksen päivittämisen jälkeen vanhatkin suoritukset latautuivat.

Web-palvelussa on kätevää sekin, että kännykästä vietyjä suorituksia pääsee korjaamaan, eli jos esimerkiksi kävelylenkin aika on tallentunut väärin, saa tämän helposti korjattua.

Web-palvelussa on hienoa se, että tietonsa voi jakaa kavereidensa kesken tai vaikka kaikille. Tietosuojasyistä monikaan ei varmaan halua lenkkiä kotioveltaan kaikkien nähtäväksi, mutta muuten jakaminen on kiva idea ja toimii paljon paremmin kuin aiemmin käsin sählääminen Google Earthin tai Mapsin kanssa.

Tiedot siirtyvät kännykkäsovelluksesta webiin ilman PC:tä ja heti suorituksen yhteydessä. Tunnus ja salasana on vain tallennettava kerran.
Kattava esittely Sports Trackerin web-palvelusta on Eseries-blogissa.

Tunnisteet: ,

Kommentit: 7

Blogger HENRIKKI kirjoitti:

Taitaa tämäkin löytyä sitten lopulta Ovi'sta..:)

27 marraskuu, 2007 21:25  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Aivan loistava palvelu. Ajelin kokeeksi autolla töistä kotiin Sport Tracker päällä, otin kännykällä (N95) matkalla pari kuvaa. Kotipihaan päästyäni uploadasin tiedot ja kuvat palveluun suoraan softasta puhelimelta. Sisälle päästyäni tietokoneelle ja palveluun sisälle ja vot, siellä oli reitti valokuvineen ja kaikkine tietoineen. N95 osaa Geo-Tagata nuo valokuvat, sillä tulivat aivan oikeaan paikkaan kartalla. Se mitä sillä sitten tehdään.... en tiedä mutta mainiosti toimii.

28 marraskuu, 2007 17:52  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Edit äskeiseen.."Photos fed to the service from your terminal (using "upload to service" function in your Sports Tracker application) are automatically positioned to the track according to their time stamp."...sanotaan tuolla web-palvelun sivuilla.

28 marraskuu, 2007 18:01  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

>siellä oli reitti valokuvineen

Mutta valokuvat pienennettynä (VGA), vai onko tuo asetusjuttu?

28 marraskuu, 2007 18:15  
Anonymous Chydenius kirjoitti:

Tämän tulemista osasi jo odottaa, mutta ainakin tämä beta versio näyttää toimivan kovin TAHMEASTI oli yhteys sitten mega tai 1oo. Onko muilla vastaavia havaintoja.... Tietojen päivitys kestää ja esim. kartan pikahaku puuttuu......Verratkaapa samoja ideoita osin omaavaan..
http://www.wikiloc.com/wikiloc/home.do

28 marraskuu, 2007 19:02  
Blogger Mika Ahonen kirjoitti:

Toimii aivan loistavasti. Mahtava palvelu!

29 marraskuu, 2007 09:23  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Kätevä on myös askelmittari, joka ilmeisesti hyödyntää liiketunnistin anturia?

02 joulukuu, 2007 13:27  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle