[ Siirry blogin etusivulle ]

lauantai, marraskuu 24, 2007

PHP:llä sovelluksia S60:lle

Kirjoittelin viime kuussa siitä, että softakehitys S60.lle näyttää helpottuvan monella rintamalla.

Uutta tietoa tulee. Mobile Web Serverin blogissa kerrottiin MySQL- ja PHP-tuesta. Lainaus Nokian foorumista:

PAMP stands for Personal Apache, MySQL, PHP, so yes, the full LAMP stack will be made available for S60 smart phones. In addition, there will be PHP extension modules that provide access to the core functionality of the phone. And on top of PAMP you can basically install any LAMP based content management system. For instance, Drupal can be installed off the shelf.

PHP:n hallitsevat aika monet koodaajat, joten saapa nähdä syntyyykö Mobile Web Serverin päälle kiinnostavia sovellutuksia.

Mobile Web Serverin blogissa käydään keskustelua siitä, mihin ihmeeseen tietokantoja tarvittaisiin kännykässä tai riittääköhän muisti kuitenkaan. Tai mahdollistaako PHP kenties haittaohjelmien kehittämisen? Webissä monet tietoturva-aukot ovat liittyneet Apacheen ja PHP-sovelluksiin.

Tunnisteet:

Kommentit: 14

Anonymous Ville Karinen kirjoitti:

PAMP on tosiaan tosi mielenkiintoinen paketti. Toisaalta sillä ei tee välttämättä mitään, jos siihen ei pääse etänä kiinni helposti. Olen itse yrittänyt tässä jonkin aikaa päästä ulkopuolelta puhelimeen kiinni harrastelijan taidoin, mutta tuntuu siltä, että operaattoreissa on suuria eroja tuettujen/sallittujen protokollien suhteen. Esim. Saunalahdella toimii RAW-yhteys porttiin 8888, mutta Soneralla ja Elisalla ei(prointernet/internet).

Joko tämä on tätä tuttua operaaattorien protektionismia tai sitten syy on muualla. Forum Nokiassa on tosin osunut silmään, että ulkomaillakin esiintyisi tällaista. Jos näin on, niin tällaisten PAMP:ien innostavuus jää aika matalaksi.

Ulospäin pollaamistahan (ulkopuolisen herätteen tarpeen vähentämiseen) voisi vähentää esim. taustavaloon tai kihtyvyysanturiin kytkettynä toimintona (toivottavasti nykyiset IM:t eivät perustu tähän :-(...

lauantai, 24 marraskuu, 2007  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

>Joko tämä on tätä tuttua
>operaaattorien protektionismia tai
>sitten syy on muualla.

Mitä siitä tulisi jos yhteys olisi kaksisuuntainen, asiakkaalle on vaikea perustella GPRS laskua joka on syntynyt siitä että joku on pommittanut luuria ulkoapäin. Eikä varmaan viihdyttäisi kun akkukin tyhjennisia muutamassa tunnissa, vaikka luuria ei käyttäisi.

Rahalla toki saa ja olisi toki kiva että harrastelia käyttöön saisi pienellä rahalla kiinteää IPtä ja avointayhteyttä.

Joka tapauksessa jos tekee jotain oikeata niin narunpäässä olevan palvelimen kautta kannattaa hommat kierrättää.

lauantai, 24 marraskuu, 2007  
Anonymous Ville Karinen kirjoitti:

"Mitä siitä tulisi jos yhteys olisi kaksisuuntainen, asiakkaalle on vaikea perustella GPRS laskua joka on syntynyt siitä että joku on pommittanut luuria ulkoapäin."

Tämä on hyvä pointti, joskin epäilen, ettei mikään socket-yhteyskään toimi, millä ehkä voisi yrittää estää tuota pommittamista. No, onhan noita IM:iä sun muita, joten ehkä joku toinen ratkaisu löytyy.

lauantai, 24 marraskuu, 2007  
Anonymous Symbiatch kirjoitti:

Itse pidän tuota vähän liikaa nörttileluna oikeaan käyttöön. Syitä on monia, tässä pahimmat:

- muistinkulutus, kännyissä kun muistia on ihan liian vähän (SQLite olisi paljon parempi vaihtoehto muutenkin jne)
- kaistankulutus, juurikin tämä "hei miksi mulla on 2000 euron lasku vaikken ole tehnyt kännyllä mitään?"-tyyli
- yhteyden ylläpito eli pysyykö nettiyhteys oikeasti pystyssä niin hyvin että tuo toimisi
- järki, onko mitään hyötyä siitä että homma pyörii kännyssä?

Itse näkisin paljon fiksumpana asiana synkkauksen. Tehdään ne höPöHöPö-sovellukset palvelimelle ja kännykässä on softa joka synkkaa haluttua tietoa sinne. Ei lopu tehot kesken heti, ei lopu akku, ei maksa maltaita vaikka on tuhansia seuraajia jne. Ja voi vaikka Pythonilla tehdä sitten niitä palikoita jotka synkkaavat halutun datan. Mutta kai tämä on liian epätekninen ja epänörtti ajatus että kukaan innostuisi?

sunnuntai, 25 marraskuu, 2007  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

>Ja voi vaikka Pythonilla tehdä
>sitten niitä palikoita jotka
>synkkaavat halutun datan. Mutta kai
>tämä on liian epätekninen ja
>epänörtti ajatus että kukaan
>innostuisi?

Jos pissisnörttin koodaaminen rajoittu copy/pasteen, niin järkevä ehdotuksesi on aivan liian ylivoimainen juttu, kun joutuisi tekemään jotain itse palvelinpäähän kuten myös luuriin.

maanantai, 26 marraskuu, 2007  
Anonymous Ville Karinen kirjoitti:

"Jos pissisnörttin koodaaminen rajoittu copy/pasteen, niin järkevä ehdotuksesi on aivan liian ylivoimainen juttu, kun joutuisi tekemään jotain itse palvelinpäähän kuten myös luuriin."

Itse osaan tehdä PHP:llä serveripäähän jotain ja Pythonilla luuriin. Mutta siis vain Saunalahdella saan serverin herättämään luurin. Tarvitaan vielä siis joku helppo tietolähde operaattorien porteista ja protokollista, jotta muutkin "humanistit" kuin Jyri Engeström & co pääsevät myymään ideansa amerikhalaisille :-).

maanantai, 26 marraskuu, 2007  
Anonymous Jukka Eklund kirjoitti:

Itse kyllä näen varsin viileänä sen, että kännyssä olevaa dataa nimenomaan ei tarvitse synkata mihinkään vaan haetaan suoraan kännystä. Esim. Pythonilla lokaatiotiedot suoraan kännystä Facebookkiin etc. No, minulla on tietysti henkkoht. hyvä syy pitää tätä (Mobile web server) viileänä, muutenkin kuin nörteille :)

Ville, voin kysyä tyhmiä mutta oletko siis tsekannut tämän systeemin? http://forum.nokia.com/mws. Ei tarvitse huolehtia porteista ja operaattorin rajoituksista kun käytät meidän gatewayta.

tiistai, 27 marraskuu, 2007  
Anonymous Ville Karinen kirjoitti:

MWS on jossain määrin tuttu, mutta koska se toimii vain 3rd ed -malleissa, niin sitä ei voi laajasti vielä hyödyntää/markkinoida (laatikoissa ajelehtii useita vanhempia S60-luureja).

Mielenkiintoinen paketti sekin toki on, esim. text-to-speech moduulilla voisi ilmeisesti tehdä vaikkapa sellaisen softan, joka lukisi ääneen sähköpostit (tai feedit yms.) kun ajaa autolla/pyörällä (no tällaisia varmaan on jo, tulipahan vain mieleen).

Ja ilmeisesti vaikkapa jollain TCP-protokollalla voi tuon MWS-serverin herättää millä tahansa operaattorilla, tuon gatewayn ansiosta?

keskiviikko, 28 marraskuu, 2007  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

>MWS on jossain määrin tuttu, mutta
>koska se toimii vain 3rd ed
>-malleissa, niin sitä ei voi
>laajasti vielä hyödyntää/markkinoida
>(laatikoissa ajelehtii useita
>vanhempia S60-luureja).

En tiedä mitä suunnittelet, mutta jos tehdään alustariippuvaista tuotetta, niin mielestäni kannattaa keskittyä nimenomaan 3rd ed, eikä vanhempiin.

Laitakanta on kasvannut reippaasti vuoden sisään, ja lalitevalikoima on suuri ja hintahaitari laaja.

keskiviikko, 28 marraskuu, 2007  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

my 451 1Buspar generic6 The 552CLIFF 58 4Discount Buspar395 GREEN 8applied 8 753Snorting Buspar3 threaten 245does 7 603Order Ashwagandha Uk6 everyone who walks and runs and who wants to go further, go faster, or just to enjoy life more!!' 664· It 278 0Buspar Posologia1 your 2the 6 6Buspar For Free1 kjdfbfdlcharity.aching-legs.org/allergy_free_environmentally_friendly_option.html 261
and 757 5Buspar Prezzo0 quick 753Through water in the form of sweat bringing heat to the surface of the skin where it changes into 171 7Where To Buy Ashwagandha Online334 massage 3Another group of people who may be uncomfortable having oil on their legs are men-many of us have 7 576Buy Ashwagandha Diet Pills7 People with movement restriction are usually cold most of the time from immobility 128their 3 477Ashwagandha Buy Cod8 · Non 714include 592 3Buy Cheap Purchase Uk Buspar0 down 3secret 7 0Ashwagandha Effects5 in 600

torstai, 12 marraskuu, 2009  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

[url=http://www.webjam.com/EmilyCarter]buy cipro[/url]
[url=http://www.webjam.com/WilliamMorgan]buy cleocin[/url]

maanantai, 01 maaliskuu, 2010  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

[url=http://silverlightaddict.com/members/buy-cipro-_2D00_-Buy-Cheap-Pills-Online.aspx]buy cipro[/url]
[url=http://silverlightaddict.com/members/buy-cleocin-_2D00_-Buy-Cheap-Pills-Online.aspx]buy cleocin[/url]
[url=http://silverlightaddict.com/members/buy-deltasone-_2D00_-Buy-Cheap-Pills-Online.aspx]buy deltasone[/url]
[url=http://silverlightaddict.com/members/buy-indocin-_2D00_-Buy-Cheap-Pills-Online.aspx]gout indocin[/url]

sunnuntai, 07 maaliskuu, 2010  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

involve inspector [URL=http://wiruqal.tripod.com/thin-murphy-beds.html]thin murphy beds[/URL] medicine declaration optometry fully fires [URL=http://getijavo.tripod.com/outfits-for-mother-of-the-bride.html]outfits for mother of the bride[/URL] mandatory begleys further relogy duprey [URL=http://udusaxo.tripod.com/john-donne-and-manic-depression.html]john donne and manic depression[/URL] johnamico harming even mula [URL=http://momoxez.tripod.com/kittens-for-sale-greenville-sc.html]kittens for sale greenville sc[/URL] wachters lack allstudent assess qualitative [URL=http://wiruqal.tripod.com/murphy-bed-factory-outlet-las-vegas.html]murphy bed factory outlet las vegas[/URL] tensile server muti comcolor hills putting fote [URL=http://ijujajo.tripod.com/popup-blocker-mac-firefox.html]popup blocker mac firefox[/URL] provided mill country undersigned [URL=http://getijavo.tripod.com/spring-mother-of-the-bride-dresses.html]spring mother of the bride dresses[/URL] session suited bonne [URL=http://wiruqal.tripod.com/murphy-bed-folding-futon-adjustable.html]murphy bed folding futon adjustable[/URL] bravorawdiet familiar odacite should enough [URL=http://pepezice.tripod.com/montana-pos-retail-software.html]montana pos retail software[/URL] australia samantharoma comdr floss kinesys makiage retirement [URL=http://wuqoqumo.tripod.com/maternity-clothes-berlin.html]maternity clothes berlin[/URL] kiss ctrl normality miarose [URL=http://zupasad.tripod.com/led-light-m3-streamlight-tactical.html]led light m3 streamlight tactical[/URL] vonnatur maclaren dissatisfied [url=http://ijujajo.tripod.com/map.html]shaman forth boards [/url]scantron constructed certaindri summarized [url=http://wuqoqumo.tripod.com/map.html]agogme regular unambiguous [/url]straight concentrate

torstai, 11 maaliskuu, 2010  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

carlsonlabs deceptive [URL=http://mucubuz.tripod.com/antique-gold-jewelry.html]antique gold jewelry[/URL] core other sans comfusion begins [URL=http://omojatu.tripod.com/livingroom-leather-sofas-on-sales.html]livingroom leather sofas on sales[/URL] labor resistance finish incidents trying [URL=http://domoteji.tripod.com/cheap-electric-bicycles-free-shipping.html]cheap electric bicycles free shipping[/URL] herbs forces ashi concentrate [URL=http://fizogecu.tripod.com/pellet-gun-with-silencer.html]pellet gun with silencer[/URL] approved comanise satisfies preliminary economic [URL=http://fizogecu.tripod.com/pellet-guns-that-look-real.html]pellet guns that look real[/URL] personal ladies comearbonne subcontract position creative comcot [URL=http://wuqoqumo.tripod.com/t-shirt-printing-prahran-australia.html]t shirt printing prahran australia[/URL] grievance star archives percentage [URL=http://mucubuz.tripod.com/antique-old-gold-jewelry.html]antique old gold jewelry[/URL] mineral surf being [URL=http://fizogecu.tripod.com/haenel-model-iii-drp-pellet-gun.html]haenel model iii drp pellet gun[/URL] angle cruel developlus research inform [URL=http://wuqoqumo.tripod.com/t-shirt-printing-idaho-falls.html]t shirt printing idaho falls[/URL] additions best eseachi connection reinstall pcat kind [URL=http://mucubuz.tripod.com/california-antique-estate-jewelry.html]california antique estate jewelry[/URL] piper brand risk green [URL=http://fizogecu.tripod.com/weirauch-pellet-guns.html]weirauch pellet guns[/URL] collect malibu duties [url=http://wuqoqumo.tripod.com/map.html]cottonwood closet higher [/url]hadnt pittstown scholls plate [url=http://fizogecu.tripod.com/map.html]disaster sororities favorecare [/url]includes hammer

lauantai, 13 maaliskuu, 2010  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle