[ Siirry blogin etusivulle ]

sunnuntai, marraskuu 18, 2007

MS Officen heikko tuki

Olen yllättynyt, miten heikko tuki Symbian S60 3rd Editionissa ja Windows Mobile 6.0 Professionalissa (aka Pocket PC) on MS Office -asiakirjojen avaamiselle.

Kokeiltuani asiaa esimerkiksi Nokia E90:llä ja HTC TyTN II:lla totesin, etteivät MS Office 2007 -tiedostot tunnu avautuvan ongelmaan, ja Ofice 2003 -asiakirjatkin vain osittain.

Esimerkiksi S60:n mukana tuleva QuickOfficen perusversio ei avaa lainkaan Excel-graafeja. Jos solujen arvoja muuttaa ja tallentaa tiedoston, suuri osa asiakirjan datasta, kuten ne graafit, vaikuttavat katoavan. Ymmärrän, ettei mobiililaitteessa pystytä näittämään kaikkia muotoiluja tai tietoja, mutta eihän niitä täytyisi tallentaessa kadottaa.

Edes yksinkertainen MS Word 2003 -tekstiasiakirja ei avaudu Nokia E90:ssä tai N958GB:n vakiosoftalla ongelmitta. Yhdestä dokumentistani katosi sisällysluettelo, toisesta kuvat ja lähdeviitteet. Ja jos tiedoston erehtyy tallentamaan mobiililaitteessa, tiedot voivat kadota lopullisesti.

Paras tuki vaikuttaa olevan WM 6.0 Professionalissa, muttei sekään avaa ja tallenna tiedostoja ongelmitta.

QuickOfficen perusversiossa Excel 2003 -taulukossa näkyvät sentään numerosolut, ja summalaskukaava toimi. Grafiikat katosivat.

QuickOfficesta on tarjolla myös 50 euroa päivityksenä maksava Premier-ersio, joka ilmeisesti tarjoaa paljon paremman MS Office -tuen. Aion kokeilla sitä vielä, josko olisi yhtään parempi. Hinta on tosin liian kallis, että kannattaisi kuitenkaan päivittää. Tarjolla on myös OfficeSuite S60 4.0, joka sekin maksaa noin 50 €.

Ylipäätään olen todennut, että tärkein tehtävä MS Office -tuelle mobiililaitteelle on mahdollisuus avata asiakirjat ja tarkistaa tiedot tai mahdolliset virheet.

Minulta on myös pyydetty, että kävisin formaatti formaatilta läpi toiminnot, jotka toimivat tai eivät toimi. Testaaminen veisi päiviä. Niin pitkälle en taida venyä, ja korjattavaa on joka tapauksessa rutkasti; urakka veisi eri versioineen viikkoja työaikaa.

Excel Mobile näyttää myös Excel 2003 -taulukkoon liittyvän graafin, mutta tietoja tallentaessa kaikki eivät eivät välttämättä silti säily ehjinä.

Jos Symbian-valmistajat aikovat jatkossakin markkinoida MS Office -tukeaan, niiden pitäisi diilata laitteisiin mukaan jokin kattava toimisto-ohjelma tai järjestää päivitykset täysiin versioihin nykyistä edullisemmin.

Millaiset ovat teidän kokemuksenne mobiilialustojen MS Office-tuesta? Tai miksei myös OpenDocument Formatista (ODF)?

Tunnisteet:

Kommentit: 9

Blogger Demens kirjoitti:

Microsofthan päästi pihalle Office Mobile 6.1 päivityksen joka lisää tuen Office 2007 tiedostoille ja myös onenote mobiiliversion.

Veti kuitenkin pois melkein heti sivuiltaan. En tiedä oliko kesken vaiko mitä, kun ilmaiseksihan tuo on tarkoitus ilmeisesti antaa.

18 marraskuu, 2007 10:20  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Meikäläisen entisessä HTC S710 luurissa anakin toimii moitteetta yli 1,5 meganen (tyhjänä) monisivuinen ammuntaharjoitteluseurantataulukko kaikkine pylväs ja ympyrä graafeineen moitteetta. Ei ole luuri minulla enää joten ei pääse syynäämään.. Aika kauan se sitä lataa mutta graafit toimii kaikilla välilehdillä ja päivittyy... Ja latauduttuaan ei käyttökään pöki.

18 marraskuu, 2007 11:49  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Olen itse tullut siihen johtopäätökseen että olis paras palata takaisin siihen että puhelin on perusluuri jolla hoidetaan puhelinhommat ja sitten on erikseen PDA jolla hoidellaan kalenteri ja myös sähköposti liitteineen. Tähän kun vaan keksisi parhaan ratkaisun eli mitkä laitteet toimis saumattomasti yhdessä

18 marraskuu, 2007 16:06  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Hommasin Nokia 6120 Classicin pari kuukautta sitten. Luurissa on Quick Office -paketti jossa kuitenkaan muokkausominaisuudet eivät toimi ellei hanki maksullista päivitystä. Esim. kuukauden jakson saa parilla maksullisella tekstarilla mutta kun siis ekaa kertaa kokeilin minkälainen herja tulee vastaan kun minulla on kyseisten extramaksullisten tekstarien esto päällä uudella operaattorillani niin kävikin sen verran hassu vahinko että maksulliset muokkausominaisuudet lähtivätkin toimimaan mutta veloitus siis jäi eston takia tekemättä. No, tässä odotellaan edelleenkin milloin lain musta koura ilmestyy muodossa tai toisessa oven taakse perimään maksua (taisi olla kokonaiset €1.70jos oikein muistan)saadusta palvelusta joka jäi siis maksamatta. Olen kuitenkin jaksanut elää arkeani hämmästyttävän hyvin tuon syyllisyyden taakan alla.

Mitä tulee itse asiaan niin pikaisella testauksella huomasin että kyllä sinänsä jotakuinkin toimivat monissa tapauksissa ainakin word ja excel, kuitenkin monenlaisia pikkubugeja oli jonkin verran havaittavissa eritoten tietyissä erikoistapauksissa kuten esim. wordin riippuvissa sisennyksissä tai excelin taulukoiden väreissä jne..
PowerPoint vaikutti myös aika tuskaiselta käyttää ja varsin riisutulta muutenkin.
Joten pienen leikkimisen jälkeen huomasin ettei ehkä ainakaan kannata maksaa noista muokkausominaisuuksista kun lopputulos on kuitenkin sitten epävarma ja sen joutuu kuitenkin tsekkaamaan aina ihan normaaliversioilla PC:llä.
Ja muutenkin on kyllä aika vähiin jäänyt tuon lmaisen perus Quick Officen hyödyntäminen kännykällä. PDF:ien availua on tullut useammin harrastettua kännykällä ja siinä on taas ihan omat ongelmansa mutta se on taas ihan toinen juttu, kuten Bubi Walleniuksellakin on tapana todeta...

18 marraskuu, 2007 16:39  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Softmaker Office on hintava, mutta hintansa väärti ohjelma WM5-laitteiden mobiilitoimistosovellukseksi.

18 marraskuu, 2007 17:51  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Uskon Google Docs -tyyppisten palveluiden tulevaisuudessa pesevän erilliset MS Office -sovellukset mobiilikäytössä. Aikaa voi tosin mennä jokunen vuosi.

18 marraskuu, 2007 18:14  
Blogger Pasi Hakkarainen kirjoitti:

Ei liity asiaan... mutta pidän itse bloggerissa blogia ja miten Tero olet lisännyt nuo Flickr kuvat tuonne oikealle?

19 marraskuu, 2007 11:46  
Anonymous Karwin kirjoitti:

Pocket Loox T830:lla (WM5) Wordit ja Excelit kuvineen lutviutuvat mukavasti, en juuri käytä pöytäkonetta noiden tekoon kuin taittovaiheessa. Koon kasvaessa megatavuun avautuminen alkaa hidastella sen verran, että asiakirja voi olla järkevä jakaa kahtia (jos elää nopeasti).

PDA&GSM-kone on siitä kiva, ettei ole taskut täynnä näitä taskulaitteita.

Uusi Adobe (http://www.adobe.com/products/acrobat/acrrmobiledevices.html) avaa pdf:iä pda-ystävällisesti (sovittaa tekstit ruutunäkymään, mm).

19 marraskuu, 2007 15:38  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Suljettua formaattia, josta ei ole täydellistä avointa dokumentaatiota, ilmaista avoimen koodi referenssitoteutusta ja jonka speksi on yli tuhat sivua...

vieläkö ihmettelet, miksi tuki on huono _kännykässä_?

Kun sitä ei saada edes tietokoneessa kunnolla toimimaan ja muistia/cpu:ta/akkua/kehittäjäaikaa on tarjolla muutama kertaluokka enemmän.

Oman järjen käyttö on sallittua.

19 marraskuu, 2007 22:08  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle