[ Siirry blogin etusivulle ]

keskiviikko, marraskuu 14, 2007

Kuvat kännykästä Flickriin

Mikä on kätevin tapa saada kuvat suoraan kännykästä Flickriin? Nokian uusissa S60-liureissa on näemmä Flickr-tuki suoraan, mutten ole aivan vakuuttunut siitä vielä.

Ensinnäkin en keksi, miten saisin säädettyä millaisin asetuksin kuvat lähtevät. Olen määrittänyt blogini siten, että tuohon oikean reunan palkkiin tulevst kvuat, joilla on tagina "blog".

Olen kuvitellut lähetelleeni täältä Barcelonasta kuvia pitkin viikkoa, mutta eivät ne ainakaan Flickriin asti ole tulleet. Käyttäjätili näkyy kyllä Flickr-kohdassa N95 8GB:ssä. Verkkona toimi CCIB:ssä WLAN, joten lieköhän se sitten syönyt kuvani.

Tällä hetkellä lähetän kuvat siis Flickrin tarjoamaan sähköpostiosoitteeseen. Valitsemiini kuviin tulee tagiksi "blog" ja viestikenttä taas kuvan kuvaukseksi. Sähköpostit lähetän Googlen SMTP-.n kautta, koska se toimii verkosta riippumatta.

Tunnisteet: , ,

Kommentit: 10

Blogger Ville kirjoitti:

Oletko kokeillut miten ShoZu toimii? (www.shozu.com)
Sillä saa geotagit mukaan, flicr osaa laittaa kuvan automaattisesti kartalle niiden mukaan.

Mun komplikaattorissa ei ole 'send to flickr' mahdollisuutta valmiina. Tai en vain löydä sitä.

14 marraskuu, 2007 10:06  
Blogger dalai kirjoitti:

ShoZu ei lähetä automaattisesti kuvia ulkomailta, koska se on säädetty siten, että käyttäjälle ei koituisi suuria laskuja.

En tiedä saako tätä konfiguroida viimeisissä versioissa siten, että lähetys onnistuisi muistakin kuin kotiverkosta.

ShoZu on lisäksi kovin hidas ja epäluotettava. Kuvat tulevat Flickiriin vähän silloin ja tällöin, jos ollenkaan.

Ei ole suositeltavaa käyttää ShoZua vaikka se kysyy jokaisen otetun kuvan jälkeen, että saako kuvaa uppia verkkoon. Käytettävyys on hyvä, mutta toteutus epäluotettava.

14 marraskuu, 2007 12:56  
Blogger Ilkka kirjoitti:

Ihan varteenotettava vaihtoehto on myös Meaning
http://meaning.3xi.org/

Tosin kuvakokoa ei voi määrittää.

14 marraskuu, 2007 15:10  
Anonymous Jarmo kirjoitti:

Itsellä meni keväällä/kesällä N95:llä käyttöönottamaani flickriin kuvat ns. heittämällä Suomessa, kun käytin ohjeiden mukaan N95:een luotua mobiili-flickriä. Tätä naputellessa piti jotenkin pistää uusiksi flickr N95:een ja on tuossa nyt lähettävinään vaan tuntuu kestävän turhan kauan, kiville taisi mennä... Tää on aika usein vaan niin tätä:-)

14 marraskuu, 2007 15:30  
Anonymous Jarmo kirjoitti:

Äh, siellä oli väärä siirtoreitti vanhoja peruja päällä, nyt tuntuu siirtäneen yhden TechEd-kuvan:

http://www.flickr.com/photos/9184828@N06/2018170016/

14 marraskuu, 2007 15:35  
Anonymous Jarmo kirjoitti:

Täytyy kyllä todeta, että ei mitenkään intuitiiviseksi ole rakennettu N95:ssä tapa päästä muokkaamaan noita kuvien webityspalvelujen asetuksia...

14 marraskuu, 2007 16:16  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Shozu ja N95 on kaamea kombo. Liian vähän muistia ja idioottimainen shozu tarkoittaa sitten melkein sitä, että sulla on joko peruspuhelin hyvällä kameralla ja shozulla tai sitten sulla on älypuhelin ilman shozua.

Shozun *ska kun pyörii aina taustalla. Ihan kiva se muuten on. Aikaisempi ja uusin versio kokeiltu. Parasta siinä on mielestäni nopea uninstallointi.

Jotta kunhan parantavat tuon osan softasta niin sitten se saa tulla ilomielin omaan kapulaani. Siihen asti käytellään noksun flicr härdelliä.

14 marraskuu, 2007 16:48  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Shozua koitin itsekin, mutta se söi kaiken muistin luurista, joten en voi suositella sitä. N95:n oma sovellus on ainakin omaan käyttööni riittävän hyvä. Ainoastaan geotagausta jäin kaipaamaan.

http://flickr.com/nokia/configure/n95/

15 marraskuu, 2007 09:18  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Shozu kokemukset erinomaisia (nykyisin e90), ei häiritse taustalla, ja säädetty niin että uuden kuvan ilmestyessä kysyy lähetetäänkö, kysyvä asetus lähinnä sen takia että GPRS alueella ei lähettele kaikkea ja samalla on helppo lisätä teksti selitteitä. samalla kysymykseen vastausta viivyttämällä laite kerkiää samaa GPS fixin myös ensimmäiseen kuvaan.


Shozu siis tuuppaa Geotageineen Flickr palveluun, jossa oletuksena kuvat ovat privaatteja. Kuussa menee yleensä haarukassa 100-300 kuvaa tuon kautta.

Parantamisen varaa toki tuossakin olisi, kuvat voi ajaa myös eräajoina, mutta silloin paikkatieto hukassa, samoin paikkatieto ei ole kuvissa, jos niitä esim kortilta siirtelee PClle. Matkapuhelinverkon solutietoa myös kaipailisi, samoin kuvien selailua itse luurissa paikka/solutiedon mukaan.

19 marraskuu, 2007 10:11  
Anonymous Pertti kirjoitti:

Tero, oletko kokeillut Samsungin L760:aa. Siinä on Shozu jo valmiina. Eli voit siis lähettää kuvia suoraan bologisivullesi. Puhelin tukee 20 eri sivustoa esim. Blogger, FLICKR, Windows Live, BuzzNet, Youtube, Facebook, Scoopt, TypePad yms.

Toimii hyvin. Tämä ominaisuus vakiona myös muutamassa tulevassa mallissa Samsungilta.

19 marraskuu, 2007 15:20  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle