[ Siirry blogin etusivulle ]

maanantai, marraskuu 19, 2007

Kokeilussa Elisan Mobiili-Mese S60:lle

Elisa julkaisi joskus äskettäin Windows Live Messengerin mobiilisovelluksestaan S60-version useille laitteille, ja kokeilin sitä N958GB:ssä.

Ohjelma on ihan toimiva. Asennus ja sisäänkirjautuminen menivät ongelmitta, ja tärkeimmät toiminnot ovat mukana. Jotain tästä jää kuitenkin puuttumaan.

Luulen, että vikaa on käyttöliittymässä. Sovellus ei ole yhtä sulava kuin Microsoftin ja Nokian tarjoama S60-sovellus. Chattisessiot eivät avaudu samalla tapaa kätevästi välilehtiin sivutttaissuunnassa, ja kaikki toiminnot eivät edes päivity tosiajassa, vaan päivitystä erikseen klikkaamalla. Mikä järki tällaisessa nyt on? Käyttäjän oman tilan hallinta on myös viety erikseen yhden asetusvalikon taakse.

Elisan sovelluksen etu on se, että palvelun voi tilata 3,90 eurolla kuukaudessa ilman, että on huolehdittava kotimaassa datakuluista.


TeliaSonera kehuu omaa Messenger-sovellustaan siitä, että ohjelma lähettää tiedon uudesta pikaviestistä SMS:llä herätteenä, vaikka käyttäjä olisi offline. Elisan tarjoamassa palvelussa tällaista ei tunnu olevan, tai ainakaan se ei toimi N958GB:ssä.

Tunnisteet: , ,

Kommentit: 6

Blogger jorde kirjoitti:

Vaikuttaa siltä, että fiksumpaa on ottaa Elisan 25Mt/4e paketti ja käyttää tuota ilmaista clienttia jos palvelu ei sisällä SMS-ilmoitustakaan. MS:n ja Nokian kehittämä client on kyllä ainakin omasta mielestäni ehkä yksi Series60:n toimivimmista sovelluksista Jaikun lisäksi. Harmi vain, että ko. sovellus lisää pakolla Live-mailin, jota en käytä.

20 marraskuu, 2007 13:39  
Anonymous Symbiatch kirjoitti:

Tuo MS:n oma sovellus vaan sisältää ikävän bugin (joka sinänsä johtuu kylläkin Symbianin sisuksista, grr). Jos kirjoitat T9:llä sanaa ja tulee viesti ruutuun, koko sana katoaa. Itse olen mIRGGIstä saanut tämän eliminoitua aika pitkälle, mutta ei täysin. Ärsyttävää.

20 marraskuu, 2007 16:13  
Anonymous Ville Karinen kirjoitti:

Itselle käy Soneran 2G verkossa usein niin, että yhteys "katkeaa", vaikka yhteys on puhelimen mukaan päällä (6630:lla ja N73:lla). Siinä mielessä tekstarihälytyksen ymmärtää :-).

Milläköhän protokollalla ja mihin porttiin esim. Jaiku muuten puskee herätteitä; tai entä nämä muut iiämmät? Onkohan suomalaisten operaattorien verkoissa eroa siinä, mitä protokollaa voi tällaisissa sovelluksissa käyttää.

20 marraskuu, 2007 16:57  
Blogger Tomi kirjoitti:

Nokian kehittämässä clientissä on ainoastaan se huono puoli että tilin loppuosa pitää olla @hotmail.com Mikäli yrität live tilillä minkä loppuosa on @msn.com niin sovellus herjaa eikä kirjautuminen onnistu koskaan. Näin ainakin minulla E90sen kanssa viimisimmällä firmwarella.

20 marraskuu, 2007 21:24  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Mitä käyttäjä joutuu päivittämään manuaalisesti? Se ei tekstistä käynyt ilmi.

21 marraskuu, 2007 12:57  
Blogger Tero Lehto kirjoitti:

Tomi: Minulla ainakin @lehto.net-tunnus toimii hyvin tuon MS:n ja Nokian Live Messengerin kanssa. En käytä @hotmail.com-osoitetta.

Anonyymi: Minulla tuntuu koko käyttöliittymän perustila vaativan tuota päivittämistä, eli jotta aktiiviset kontaktit jne näkyisivät oikein. Tai sitten tulkitsin väärin. Se päivitystoiminto joka tapauksessa hämää valikossa.

22 marraskuu, 2007 18:30  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle