[ Siirry blogin etusivulle ]

maanantai, lokakuu 08, 2007

Mail for Exchange vs. Intellisync Mobile Suite

Viime viikon Nokian ja TeliaSoneran tiedotustilaisuuden yhteydessä Nokian yritysratkaisujen Baltian ja Suomen myyntijohtaja Petri Häyrinen sanoi, että Nokialle sopii niin maksuttoman Mail for Exchange 2.0:n kuin erikseen lisensseinä tai sovelluspalveluna myytävän Intellisync Mobile Suite 8.0:n käyttäminen.

Tätä onkin kiinnostava katsoa, kun maanantaista lähtien minulla on ollut työpaikan Intellisync Mobile Suite 8.0 koeajossa. Ymmärtänette, etten voi kommentoida firman sisäisiä asioita, mutta yleisellä tasolla tekee mieli todeta pari havaintoa .

Edelleen ihmettelen sitä, että Intellisync toimii melkein kokonaan omana sovelluksenaan, eivätkä viestikansiot integroidu S60:n viestikansioihin. Tuntuu hassulta, että kännykkäfirma tarjoaa S60-alustalle sähköpostiohjelmaa, joka ei integroidu kovin hyvin S60:een.
Monella Nokia E90:n käyttäjällä lienee ihmettelemistä, kun Messaging-nappi näytön alapuolella vie viesteihin, mutta sähköpostit pitääkin lukea eri paikasta.

Hyvää Mail for Exchangeen verrattuna on se, että omia kansioita ja muita palvelimen rerursseja pääsee hallitsemaan kunnolla, myös alikansiot näkyvät (minulla esimerkiksi omansa lehdistötiedotteille ja uutishälytyksille), ja tiedostojakin saa verkkokansioon jakoon.

MfE on kevyempi, joten se ei aiheuta muistiongelmia E70:ssä. Intellisync taas tuntuu putoavan taustalta aika usein. Tämä saattaa johtua enemmän E70:n muistinhallinnasta kuin ohjelmasta.

Monessa firmassa päädytään Intellisynciin tai muuhun kaupalliseen ratkaisuun siksi, että laitteet halutaan etähallintaan. NES:n Petri Häyrinen luonnehti tiedotustilaisuudessa, että jos laitteita on 100–200 tai enemmän, on laitehallintaan syytä panostaa. Sekin vaikuttaa, ovatko ihmiset fyysisesti samassa paikassa vai eri toimipisteissä.

Kiinnostava on sekin, että jo Mail for Exchange tarjoaa kattavamat ominaisuudet kuin jotkin kaupalliset ratkaisut. Tärkeä on esimerkiksi mahdollisuus valita, minä päivinä ja kellonaikoina viestit työnnetään viiveettä puhelimeen (esmes ma–pe, klo 9–17). Smartner Sevenillä tulee kiire kehittää ohjelmaansa, jos aikovat päihittää edes maksuttoman MfE:n tai Windows Mobilen mukana tulevan Activesyncin.

Intellisyncin käyttöliittymä on selkeä, mutta miksi esimerkiksi viestejä ei ole saatu integroitua S60:n viestitoimintoihin?

Myös UIQ 3.0:n Activesync-sovellus on hyvin toteutettu, Sony Ericsson P1i:n kokeilujeni perusteella. Se toimi heti mail2web.com:n Exchange-tilini kanssa ongelmitta. Kenties ehdin palata siihen yksityiskohtaisesti vielä.

Tilanne on kiinnostava myös työryhmäohjelmistojen kilpailutilanteen kannalta. Microsoft Exchangen etumatka näyttää nyt aika vahvalta, kun se on saanut Activesync-tuen keskeisiin mobiilialustoihin sisäänrakennetuksi. Tosin myös IBM on luvannut (ks. loppuosa) jotain vastaavaa Lotus Notes 8.01:een ensi kevääseen mennessä.

Tunnisteet: ,

Kommentit: 3

Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Tuosta integroinnin puutteesta: Veikkaisin että tekijät ovat halunneet pitää puhelimeen ladatut sähköpostien otsikot ja itse sähköpostit kryptattuna. Tämä kun ei tietääkseni ole mahdollista tällä hetkellä platformin omissa applikaatioissa. Henkilökohtaisien meilien osalta tämä ei ole aina niin välttämätöntäkään.

09 lokakuu, 2007 09:23  
Anonymous KariM kirjoitti:

Kryptaus on varmasti yksi syy, mutta toinen ihan yhtä tärkeä on varmaan se, että postin ja kalenterimerkintöjen tuuppaaminen puhelimeen ei helposti onnistu ilman erillistä ohjelmaa.

Esmes kalenterin ja osoitekirjan tuuppaukselle (aktiivinen kalenteri, aktiivinen osoitekirja ?) ei oikein ole mitään OMA-standardia ja siten automaagista tukea luureissa.

OK, onhan toki mahdollisuus lähettää palvelimelta tekstiviesti luuriin, joka liipaisee synkronoinnin. Se vaan on himpun hintavaa kun puhutaan volyymeista. Operaattorit tällaisen palvelun voisivat tarjota omille asiakkailleen, mutta ne taitavat olla liian kiireisiä muilla elämän aloilla...

09 lokakuu, 2007 20:38  
Blogger Tero Lehto kirjoitti:

Intellisync Mobile Suite nimenomaan hyödyntää S60:n kaleneria ja yhteystietoja. Kun synkkaan tiedot, ne näkyvät siellä S60-toimintojen kauttakin.

Sähköpostien osalta näin ei ole. Hitaasti käynnistyvä Intellisync-ohjelma pitää käynnistää erikseen. Ja ainakin E70:ssä sitä saa käynnistellä usein, koska muisti ei riitä ohjelman pitämiseen taustalla koko työpäivää.

Tuo viestien salaaminen on validi pointti, jota en ollut tullut ajatelleeksi. Jään pohtimaan asiaa.

10 lokakuu, 2007 00:49  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle