[ Siirry blogin etusivulle ]

sunnuntai, syyskuu 23, 2007

Sony PSP:stä digi-TV-vastaanotin

Kiinnostava poiminta edelleen Engadgetistä, kun sattui olemaan RSS-feedi auki. Sony on esitellyt Playstation Portablelle jonkinlaista digi-TV-palikkaa. Se perustuu sikäläiseen 1-SEG-tekniikkaan, josta Wikipedia kertoo jotain (ilman lähdeviitteitä tosin).

Voisiko sama toimia Euroopassa DVB-T- tai DVB-S-vastaanottimena? DVB-H olisi varmaan liian riski, kun eteneminen Euroopassakin vähintään hitaalta, ja USA:ssa sekä Aasiassa (Etelä-Koreassa ja Japanissa) kiinnostavat omat tekniikkansa.

PSP olisi ison 16:9-laajakuvanäyttönsä kanssa houkutteleva laite DVB-T-lähetysten vastaanottamiseen. Tässä olisi sitten mobiili-TV-laite tarvitsematta sopia lähetysoikeuksista, tekijänoikeuksista ja teknisestä standardista uuteen.

DVB-H-rintamalla on ollut tänä vuonna niin hiljaista (helmikuun 3GSM:n jälkeen), että on vaikea heti nähdä massamarkkinan syntyvän ensi vuonna, kuten rohkeimmat ovat ennustaneet.

Tunnisteet: ,

Kommentit: 6

Anonymous Ilari kirjoitti:

Jos PSP:lle tulisi järkevän hintainen digi-tv -palikka, niin kyllä minua ainakin kiinnostaisi. Vaikken telkkaria katsokaan, olisi se silti matkalla kiva lisä.

Tuollainen menisi vielä loistavasti tietokoneen vieressä pöydällä. Olisi vähän kuin taskuradio (ei, en jaksa läppäriin hankkia digipalikoita).

25 syyskuu, 2007 00:22  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

mahtaisko akku kestää dvb-t vastaanottoa? eikös h:n etu ole esim akun kesto?

25 syyskuu, 2007 15:09  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

DVB-T ei näy, jos laite liikkuu. Junassa tai autossa ei voisi katsoa.

26 syyskuu, 2007 13:36  
Anonymous Ilari kirjoitti:

Mitenköhän DVB-T ei toimisi liikkuessa? Anonyymi ei ole koskaan tainnut kuulla että esim. autoihin saa digiboksin ja ne mitä itse olen nähnyt ovat olleet DVB-T -mallia.

26 syyskuu, 2007 20:33  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

Meinaakos Ilari että autohin pitäis saada olla myös dvb-c malleja. Eiköhän noi automallit tarkoita vaan sitä että niitä voi käyttää tolla 12 voltin jännitteellä.

27 syyskuu, 2007 23:35  
Anonymous Anonyymi kirjoitti:

PSP:stä saa kohta kätevän digitelkkarin myös PS3 + PlayTV palikoilla. Youtubesta löytyy PlayTV:n esittelyjä.

Olisi mukava nähdä samanlainen viritys vaikkapa Dreamboxin ja Series 60 kännyn kanssa. Kuka tekis?

04 lokakuu, 2007 17:50  

Lähetä kommentti

<< Etusivulle